Přejít na obsah

Step

Členové_50
  • Příspěvky

    120
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Step

  1. Minimalne nektere vakciny (tusim Avenier) nejsou aktualne pro prakticke lekare dostupne (pro detske ano).
  2. Nestačilo. Je prostě část společnosti, která má myšlení nastavené jinak a represí je prostě vychovat nejde. Když jim auto zabavíte, tak si obstarají buď nějaký další šrot za pár tisíc nebo něco ukradnou. Když je zavřete, tak sice na pár měsíců od nich máte pokoj, ale pak se vám vrátí člověk ještě více neschopný normálního života. No a jelikož takovýchto individuí není málo, tak je prostě napořád všechny pozavírat nejde (protože za chvíli by je nebylo kam dávat a navíc to stojí strašný peníze). Jediné řešení je nedopustit, aby z nich vyrostlo to, co z nich vyrostlo (dát jim vzdělání, podporovat je ve sportu a kultuře, ...). Jak konkrétně to udělat, nevím, je to úkol téměř nadlidský, ale nic jiného než se o to pokoušet nám nezbývá. U těch co jsou už dospělí pak taky není jiné řešení než je "převychovat". Dlouhodobá zkušenost ale ukazuje, že lze převychovat lze dospělé lidi pouze těžko a tvrdé postihy jsou v tomto spíše kontraproduktivní.
  3. Step

    BIKE

    Díky, vemu teda všechno.
  4. Step

    BIKE

    Mám dotaz na cyklisty cestovatele. Za měsíc letíme do jižní Itálie, tak jsem se chtěl zeptat na zkušenosti s půjčováním kol. Hlavně mi jde o to, jestli je potřeba brát si své boty/helmu/bidon nebo se to půjčuje komplet. A pokud jde o boty, jestli není problém, že mám spd (jezdím s tím i na silničce). díky
  5. Kde kupujes za 1500? Ja ted zacal pit vic Distillers Edition,protoze byla dostupnejsi nez klasicka.
  6. Já z nich nadšený jsem ... a naopak, pro mě jsou spíš na turistiku, na běh mi přijdou zbytečně těžké.
  7. Step

    Káva

    Já mám dva Porlexy (mini a tall) a jsem maximálně spokojenej. Mlýnek používám na stejné účely jako ty, hrubost jde nastavit. Na french press pro více lidí bych doporučil ten větší - tall. Každopádně trochu úsilí u mletí člověk vynaložit musí. Oproti levným mlýnkům z Tesca je Porelx nesrovnatelně lepší, jak je na tom ve srovnání s mlýnky za 4, bohužel netuším (nikdy jsem nezkusil).
  8. pro Tondu: Já bych jeden den dal určitě Kutnou Horu. Moc pěkné historické centrum (památky UNESCO, muzeum stříbra (s možností navštívit doly) , ale taky galerie současného umění GASK) a několik dobrých podniků na jídlo/pití (pokud teda bude skrz Covid otevřeno).
  9. Jakoze skrz covid jsem oslabenej,mam poskozeny plice a na to mi naskoci bakterie ze kterych mam zapal plic a ty potom lecim antibiotikama? ... jestli jsem mimo tak to radsi nechte byt Budu dal spokojene zit ve sve nevedomosti
  10. Antibiotika? ...hovno tomu rozumim,ale mel jsem za to,ze antibiotika na virozy nezabiraji a ze covid je viroza.
  11. S tím doručováním to bude trochu komplikovanější. 1. Těžko se bude prokazovat, že pošta nedoručovala správně, protože pokud jsem byl doma, tak mi měli doručit osobně. 2. I když se jedná o pochybení pošty (tím, že nedoručili osobně, ale rovnou mi vhodili do schránky papír, že jsem nezastižen a ať si pro dopis dojdu na pobočku), tak si myslím, že uplynutím 10 dnů od vhození lístku do schránky s upozorněním na dopis se tento považuje za doručený (a to nehledě na to, jestli jsem na poště byl nebo nebyl). Jinak oprávnění hygieny jsou opravdu ze zákona poměrně široká a s jejich "zdravotními závěry" ohledně nařízených opatření de facto nelze polemizovat. Jiná věc je, že rozhodnutí hygieny, která jsem v minulosti viděl byla tak "špatná" (nepřezkoumatelná), že na jejich základě by dle mého žádná uložená pokuta neobstála.
  12. To vracení na Slovensko je podle mě blbost. Normálně lze vrátit na jakoukoliv prodejnu (provozovnu) v ČR či na adresu sídla. Smluvní ujednání, které říká něco jiného je dle mého neplatné (resp. se k němu nepřihlíží). Vycházím z občanského zákoníku (zejména § 1831 + 1812 + 434) a směrnice Evropského parlamentu a Rady č. 2011/83/EU.
  13. Běhám v Mizuno Wave Sky 3 a jsem maximálně spokojenej. Předtím nějaké Asics a boosty od Adidasu. Dřív jsem běhal ve všem možným a bolely mě hlavně achilovky (a to jsem běhal hlavně lesní cesty). Dnes v pohodě 10 km na silnici a limituje mě jenom fyzička
  14. Bylo to krasnych pet tydnu s MJ …. Last Dance muzu jenom doporucit.
  15. Zdravím, při vyzvedání kola z pravidelného servisu mě servisák důrazně upozorňoval, abych kolo určitě nepřevážel v autě v poloze řídítkama dolů (a vidlicí nahoru) ? prej by to mohlo zničit vzduchovou vidlici. Mám ho brát vážně? (samozřejmě, je to nouzovka, ale dokud nemám nosič, tak nějak to kolo přepravit musím...)
  16. Díky, ještě si u AirBank a Fio ověřím, že to takto jde (a není problém hypo později navýšit na koupi domu) a s Partners se rozloučím
  17. Ty kreditky u mě asi neprojdou ... možná je to jenom moje neznalost, ale mám za to, že u kreditek si musím hlídat, kdy ji mám doplatit a v jaké výši. Možná jsem zbytečně zkostnatělej, ale prostě mám rád, když pravidelné výdaje platím trvalým příkazem a vše ostatní z běžného účtu (debetka, cash), kde si nic hlídat nemusím. Jinak ta moje hypo je trochu komplikovanější tím, že teď (doufám!) kupuji stavební pozemek, na kterém buď sám za dva, tři roky postavím dům nebo si ho ponechám jako dlouhodobou investici. Na pozemek mám svých 20 % plus 20 % potřebuji na hypo na barák. Těch 20 % na barák by teda klidně mohlo snížit úroky hypotéky na pozemek až do doby než začnu čerpat hypo i na dům. Nebo ne? Další prostředky bych nejspíš mohl mít od rodičů, kteří mají úspory na běžném účtu, takže kdybych je dal na svoji hypo, tak se budou de facto úročit ve výši úrokové sazby banky. Jediné co je potřeba, aby v případě potřeby bylo možné tyto prostředky obratem vybrat a investovat jinam.
  18. to ragu: Díky, asi ho zkusím (kontakt mám ). Jenom teda doufám, že se situace uklidní v nějaké rozumné době.
  19. Díky ? hraní s kreditkama nebude nic pro mě, ale ty offsetové hypo zvážím. No podle mě by to poradci mohli dělat dobře a poctivě, ale chtělo by to nějaký rozumnější systém odměn. Něco jako fixní platba za hodinu práce + "procento" z výnosu.
  20. Patriku díky! .... kdybys uvažoval o změně zaměstnání (nebo děláš poradce už teď), tak se mi ozvi Jinak cena pozemku je cca 2,3 mio, vlastni prostředky 20 %. Sazba byla fix na 5 let. V ceně snad měl být i provedený odhad ceny nemovitosti. Další náklady byly (doufám) pouze na pojištění nemovitosti. Vklady bych platil já. Pokud ale platí, že by s výslednou úrokovou sazbou měl zahýbat i poplatek 2 x dva tisíce za vklad, tak to možná ani nemá smysl řešit. Jestli ve výsledku zaplatím pár (jednotek) tisíc víc nebo míň je asi jedno... Ta AirBank zní zajímavě - takže pokud mám volný 1 Mio, který budu chtít využít až za jeden, dva roky, tak ho můžu na ten účet vložit, snížit si tím výrazně úrok a zároveň jej kdykoliv vybrat? Jinak "osobní" pojištění mi bylo nabízeno od Simplea (dcera Partners) - máte s ní někdo zkušenosti?
  21. raiffeisenbank .. mělo to být s pojištěním, ale moc nechápu, co chce na pozemku pojišťovat (banka to údajně umožňuje a sníží sazbu o dvě desetiny na výsledných 2,49 %, obdobné sazby se potom nabízely i u jiných bank). Detaily jsem s ohledem na krizi nezjišťoval.
  22. Měl bych dotaz k hypotékám. Momentálně hypo řeším a jelikož je to pro mě obor zcela nepoznaný, netuším, jak zjistit, jestli jsem od poradce (z Partners) opravdu dostal ty nejlepší nabídky na trhu nebo mě jenom tahá za nos. Poptávka proběhla někdy na přelomu února/března, kdy koronavir řádil hlavně v Číně. Výsledkem byly nabídky od 2,49 % roční úrokové sazby. No a když dnes čtu noviny, tak průměrná úroková sazba hypoték činila v únoru 2,42 %. S ohledem na vývoj posledních dnů jsem hypotéku nepodepsal a počkám až se všechno aspoň trochu uklidní. Každopádně můj dotaz zní, mám vyměnit poradce nebo je chyba někde jinde? Osobně si připadám jako jeden z nejméně rizikových klientů pro banky (mladý, ženatý, zdravý, se stálým příjmem, bez záznamů v registrech dlužníků či obdobných systémech), a proto bych očekával trochu lepší než průměrné podmínky
×
×
  • Vytvořit...