Přejít na obsah

davok

Členové_50
  • Příspěvky

    227
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

Návštěvy profilu

3 561 zobrazení profilu

davok's Achievements

Kandidát závislosti

Kandidát závislosti (5/8)

4

Popularita

  1. UP Moc děkuji za dosavadní nabídky. Na výměnu preferuji nějaké současné hodinky, ne jiné vintážky. Field, pilotky, potápky... Ze značek třeba Sinn, Ch. Ward, GS. Ale není to podmínka, musí prostě zaujmout.
  2. Up a 1900,- + případná pošta při zaslání
  3. Ahoj, protože se na ruku vůbec nedostanou, zkusím nabídnout na výměnu své Tissot Seastar Navigator Chronograph 40522. Tissotky ve verzi se stříbrným číselníkem jsou ze 70. let, dle sériového čísla by se mělo jednat o rok 74. Jedná se o vintage kousek a nese známky opotřebení, což je vidět nejen na pouzdře, ale především lunetě, která má odřené okraje. Na sklíčku se najde pár škrábanečků, ale nic hrozného. Zub času se krom lunety podepsal na indexech (rámečky mají patinu) a ručkách (oranžové ručky vybledlé), u indexu na 8. pozici je zčásti vypadlá lumi. Na dýnku jsou stopy, které nasvědčují tomu, že se ho někdo v minulosti snažil otevřít nevhodným nástrojem. K hodinkám mám i origo náramek, který se už tolik nevidí, mnou nikdy nenošený. Při focení odhalené poškození článku, který byl schovaný ve sponě. Vypadá, jak kdyby ho někdo snad ubrousil. Origo krabička není, ale kdyby někdo hodně chtěl, asi někde dokážu vyhrabat nějakou moderní Tissot krabku. Na hodinkách je nasazený modrý racing řemen, který byl párkrát na ruce, ten by šel také s nimi. Řemeny a nata hodinkám obecně sluší. Hodinky pohání spolehlivý Valjoux 7734 (Tissot 2070), tedy ruční nátah. Poslední servis se dělal před více než sedmi lety, takže pokud byste je chtěli nosit, doporučuji servis, jako ostatně u skoro všech vintážek. Průměr pouzdra 40,5 mm, lug to lug 42,4 mm, výška pouzdra 12,15 mm. A co hledám? Vlastně nevím, ale určitě něco s menším pouzdrem 36, 38 mm ideál (záleží ale také na tvaru a délce pouzdra). Upřednostňuji mechaniku, ale ani zajímavému quartzu se nebráním. Nevyhýbám se ani doplatkům na obě strany. Pokud Tissotky zaujaly, klidně zkuste nabídnout a uvidíme, třeba se domluvíme. To nejdůležitější je snad nafoceno. Případné dotazy a nabídky poprosím do SZ. Děkuji za možnost zveřejnění.
  4. Protože se mi konečně povedlo sehnat kus bez jakýchkoliv známek použití, nabízím velmi povedené komiksové zpracování Wagnerových oper Prsten Nibelungův, jehož autorem je Craig Russell, které mám teď navíc. Pro fanoušky komiksů a Wagnera skoro povinnost Kniha má jednu vadu na kráse, a tou jsou zažloutlé/ zašpiněné desky, viz foto. Přebal má na spodní straně dvě natržená místa, mělo by být také zřejmé z fotografií. Uvnitř je kniha bez jakýchkoliv poškození. V případě zájmu není problém nafotit nějaké detaily. Cena 2000,- Předání možné v Praze, anebo v okolí Mariánek. Samozřejmě je možné i někam poslat. Případné dotazy prosím do SZ. Děkuji Chronomagu za prostor.
  5. Po hodně dlouhé době vytažené na světlo.
  6. Tohle je skvělá galerie, je úplně jedno, jaké hodinky fotíš, vždycky je radost se sem přijít pokochat
  7. @Exxn Ahoj, mimo už zmíněné tipy od kolegů - na horní hranici limitu jsou teď k dispozici i jedny dámské Junghans Max Bill 47/4657.00 v nadčasovém stylu Bauhaus. Pouzdro je malé, s průměrem 32,7 mm, tomu je přizpůsobený i řemínek, takže si myslím, že na drobné dámské ruce budou vypadat dobře. Mají tedy dost specifickou barvu číselníku, ale třeba právě ta zaujme. Řemínek beru jako spotřebku, nebude problém sehnat jinou barvu. Pak dopuručuji omrknout i nabídku Orientu, některé modely nejsou špatné a dají se tam najít i mechaniky. Jen možná nesplní požadavek na něco speciálního?
  8. V těchto dnech nazeleno
  9. Přišel čas vyzkoušet klasiku, dobré jsou.
  10. Jedny z těch větších, přesto moc fajn, a to díky náramku, na kůži to není úplně ono (a že jim řemeny sluší) - 38 mm [emoji846]
  11. davok

    Prischerné fotky

    Moc hezké hodinky a tradičně také fotky. Ať dělají radost.
×
×
  • Vytvořit...