Přejít na obsah

jajak

Členové_50
  • Příspěvky

    71
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele jajak

  1. Stejně jako ostatní nevím ani já nic. Moje verze je ale taková, že je to spíš z důvodu leštění pouzdra i s namontovanou trubičkou. Tomu by odpovídalo i umístění plošky. S demontáží se tu asi nepočítá a na vodotěsnost to nemá vliv. Ale jak říkám, stejně vím prd.
  2. Jo, dodělal jsem to pár minut před tím, než jsem fotil. To sklo jsem zkoušel rozleštit, ale nějak se mu nechce. Asi zkusím sehnat safírové. To mi připomíná, že jsem zapomněl změřit jeho výšku. Průměr jsem naměřil 31.95,takže cokoli trochu větší by se nějak připasovalo.
  3. Na začátku byl nápad : No a pak už jen šmirgl, brousek, trocha diamantové pasty a mozoule.
  4. Pro velký úspěch fotek přidávám ještě jednu dnešní (když už je ten pátek třináctého). Kdybyste hledali lepší na netu, tak celý název je: Orient mako XL Seamaster 2020 LE1/1
  5. Dobrý nápad s tou bruskou. Zkus to a pak tu hoď fotky Zatím jsi ale nejblíž.
  6. Máš pravdu. Když se tak dívám na ty fotky, tak stojí fakt za... Jdu vzít vrtačku a zrušit foťák v telefonu. No já vím, ono je to spíš rukama.
  7. Fejky jo? No to bys mně nas-urazil.Člověk se s tím takovou dobu šmrdlá...
  8. Tak druhý pohled: Pořád nic?
  9. Odpovědí je ta poslední věta. Fígl na to asi nikdo nevymyslí. Lunety z Parexa jsou prostě křehké a lámou se.
  10. Nic nového. Kdysi se prodávala mouka první, druhé a třetí kvality. Když se ta trojka špatně prodávala, vymyslel někdo označení nula jedna a dva a potom dvounulka, nula a jedna. Kvalita mouky se samozřejmě nijak nezměnila, jen namísto trojky je jednička.
  11. Ano, nejsem ještě dostatečně "Primkově vzdělán" a proto jsem také svůj příspěvek začal větou : Co si myslíte o tomhle. Neměl to být žádný útok ani spiknutí, jen jsem se zeptal (protože nevím, protože jsem takovýto cifr ještě v originálu neviděl a protože ve mně skutečně navozuje dojem, že je to fólie nalepená na původní cifr). K mojí nové ručkovláskové Jajakově metodě tolik: Podle stavu ruček by ty hodinky musely strávit většinu času někde v krabičce. Naproti tomu vlásek vypadá, jakoby jej každou chvíli někdo přátelsky šťouchl šroubovákem a nakonec ještě špatně namontoval setrvačku. Ale jak jsem již předeslal, jako nevzdělanec se mohu samozřejmě mýlit.
  12. No hlavně tedy, že tam nejsou žádné čínské, ani polské díly, jak píše tento prodejce.
  13. Co si myslíte o tomhle? http://aukro.cz/malo-vidane-piskove-zlute-prim-sport-i-generace-i4154448381.html Nezdá se mi hlavně ten číselník, na kterém je lumi jakoby vevnitř nějakých výřezů. Že by reprint ? Fólie ? Ten vlásek také zrovna neodpovídá třeba stavu ruček. (Že by to takto prasácky poskládal hodinář ?)
  14. Ještě bych měl dotaz ohledně těchto Kal.50. Má nějaký význam, že mají červené čísla datumu? (většinou jsem tu viděl černé). Omlouvám se za kvalitu fotek. Fotil jsem to před chvílí na hotelu mobilem při svitu asi té nejslabší úsporky co se vůbec prodává.
  15. Ať jsem hledal jak chtěl, nikde jsem tu neviděl takovéto Primky. Uvnitř je kalibr 68.4. Znáte je někdo?
  16. Ty máš pouzdro, já strojek. Vyhlásíme tedy soutěž, kdo z nás to dá dřív dokupy.
  17. Anebo jestli a za kolik by je prodal (Strojek bych doma našel. Sice jsem jej chtěl původně osadit do nového nerezu, tohle by ale také bylo řešení.)
  18. Sice asi neporadím (bez fotky tedy určitě ne), ale zeptám se: Zesplzně?
  19. Tím, že jsou to už předělávky je hledání dárce usnadněno jen stejným (podobným) průměrem strojku. Omegy s horším ciferníkem, nebo poškrábaným pouzdrem se dají sehnat do dvou tisíc. Hodinář nejsem, ale myslím si, že za opravu by si řekli víc.
  20. No, osobně bych strojek který má zničenou setrvačku, vlásek i pero asi nikam neposílal a sehnal druhý. Celé funkční kapesní hodinky vyjdou určitě levněji, než oprava tohoto torza.
  21. jajak

    Eterna 852S

    Já tedy rozhodně nejsem proti přeleštění pouzdra - pokud to pak není třeba v porovnání se zbytkem hodinek jako pěst na oko. Spíš jde o to, že je rozdíl leštit a leštit. Chyby se poznají na první pohled a jsou většinou neopravitelné.
×
×
  • Vytvořit...