Přejít na obsah

pjanek

Členové_50
  • Příspěvky

    323
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele pjanek

  1. Vim, moc se to k sobe nehodi, ale akorat prisly, tak jsem je musel vytahnout. A vlastne mi to ani neva. Bila imo lepsi, ta modra je ve skutecnosti prilis leskla, coz pusobi zbytecne cheap. Ale jsou vesely.
  2. Po předprodejním vyčištění a servisu, odchylka změřena na 3,6s denně. Rozumným nabídkám se nebráním.
  3. Up pro COSC chronometer, který zazářil třeba na ruce Mr. McConaughey v The Lincoln Lawyer.
  4. Nevíš, jestli to jde i u Degira? Přijde mi, že tam dost věcí není..
  5. Tak nikde nepsal, že je našel u sebe doma... :))
  6. Me docela nadchnul Oman. S cestovkou to furt beru jako alternativu egyptu/turecku. Ale hadam, ze na potapeni bude asi egypt lepsi. Muze to byt teda nahoda (tj. konkretnim hotelem), ale lidi, servis, facilities a ubytovani obecne mi tu prijdou v porovnani s vyse uvedenyma nesrovnatelne lepsi.
  7. Jeste doplnim, ze vstupni + vystupni poplatek = 4%, coz je ten “garantovany bonus”. Realne Ti tedy garantuji “jen” to, ze o svou investici neprijdes. Mas tedy jasne dany floor (0) i cap (cca 36% za 3y). Jeste bych teda overil, jak to je s tou garanci, kdyz vystoupis driv.
  8. No to uskali je, ze to za ty 3 roky bude vic nebo min nez tech -40/40%. Nebo 0. V uplne nejlepsim pripade na tom muzes vydelat cca 36% za 3 roky (40% - poplatky). Vsechny ostatni varianty jsou horsi. Kdyz Ti po 3 letech vyplati jen 4%, tak jsi vyrazne pod inflaci a cca 1,3% p.a. beru jako prodelek i ve srovnani se sporicim uctem v bance.
  9. Ahoj, prodám své Tag Heuer Grand Carrera cal. 8 RS GMT v kompletním balení: krabička, box, karta, náhradní dílky tahu. Hodinky byly prodané jako nové v 7/2012, já je koupil zde na fóru v 3/2015. Cca 2-3 roky jsem je měl jako primární hodinky do office, pak už jsem je nosil spíš výjimečně. Z těch počátků mají na sobě pár lehkých šrámů (aka nic, co by nešlo rozleštit) na lunetě, hlavně mezi 11 a 12h. Bez hlubokých vrypů, vše spíš jen vlásečnice. Safír stále jako nový. Hodinky nebyly leštěné a jsou v pěkně čisté kondici. Podle mě v pohodě a bez ostudy nositelné hodinky. Tah je rovněž ve velmi pěkném stavu, byl nošený pár měsíců, pak jsem je měl na kůži. Lehké stopy používání od stolu na něm ale na běžných místech jsou. K tahu jsou náhradní dílky do plné délky. Letos proběhl komplet servis hodinek. Cena: 54.000 Kč. Levnější než nejlevnější na CH24 (k dnešku). Ideálně osobka Praha, ale zvládnu i pojištěného pošťáka. Kdybyste měl někdo zájem a chtěl nafotit něco jinak / lépe, nebo poslat plné rozlišení fotek, dejte vědět.
  10. Jo, je to jiný Mám Teslu půl roku a třeba zítra ráno jedu 335km na Moravu. Dojedu tam s cca 7 %. večer zpět. Na hotelu, kde jsou ubytovaní známí, je wallbox, ale v aplikaci se píše, že mimo provoz. Teda tam volám, zda funguje. Prý ano. Jak funguje? Nevím, nabíjí tu tak 1 auto za půl roku, pošlete mail s dotazem Tak píšu mail. Odpověď během pár hodin, že jednotná cena za nabíjení je 400 Kč, na recepci mi dají kartu, kterou spustím wallbox. Žádná aplikace... No chce to ještě furt trochu plánování...
  11. To je pravda a souhlasím s tím. U letadel to nedává a v dohledné době ani nebude dávat smysl. Ale je trochu omezené kalkulovat jen se současným stavem poznání. Protože právě aplikace a další vývoj tyto hranice posouvají, a to velmi rychle. Proto to, co se dnes zdá jako nesmyslné, může být za 5 let docela dobře možné a za 10 let i rentabilní. Nelze se myšlenkově zakonzerovovat v současném stavu a tím hodnotit, jaké technologie mají budoucnost a které nikoliv.
  12. Nevím, co to je za model, ale tahle apka nepočítá se ztrátami, klimou apod. Tj. jestli je průměr 15,5kWh, tak i při největší baterce s využitelnou kapacitou 78kWh to vychází na cca 500km. Y LR na 19" má odhad WLTP 565km, 3LR na 18" 678km. Ale jinak spotřeba je to moc pěkná, to je bez diskuse.
  13. Nemyslím SOC, ale že max dojezd dle WLTP v reálu auto nikdy neujede. Většinou se můj max dálniční dojezd (140kmh) pohybuje okolo 70 % WLTP. Na okreskách je to při klidné jízdě do 80 %..
  14. Jinak k tématu: Do teď jsem byl zarytý petrolhead, který musel mít v garáži roadstery, supersedany, veterány, offroady .. a podléhal stereotypům jako že to nikam nedojede, je to blbost apod. Ale když jsem si řekl, že tomu dám šanci a koupil EV, tak jsem zjistil, že mě to vlastně nijak výrazně neomezuje. Je to samozřejmě daný tím, že teď nejezdím single roadtripy po evropě a s malým prckem člověk musí dělat zastávky, ale delší tripy u mě jsou teď jen cca 80% nájezdu, zbytek jsou šmrdlačky 50-300km a tam je podle mě EV snad i lepší bez spalovák. Přitom pořizovací cena je už cca stejná a o nákladech na provoz se snad ani nemusíme bavit.. A k té ztrátě času při nabíjení: Ano, při cestě na jih "tankuju" déle než bych tankoval s benzíňákem. Ale zas každé ráno vyrážím z domova s dobitým autem, takže ušetřím plno 5min zastávek na čerpačkách. Tedy ve výsledku mi čas strávený "tankováním" vychází u EV i spalováků cca stejně. Jediný výrazný rozdíl je v rychlosti cestování. Jezdil jsem vždy dost svižně, což s EV nejde, když chce člověk dojet někam dál. Paradoxně je pro rychlejší příjezd občas lepší zpomalit, což je pro hlavu fakt těžký.
  15. Mně zaráží, jak se politicky vymezujeme proti číně, ale stát tu vypíše mld dotace na soláry, které jsou z 99% z číny. wtf. Tak tu pokřivenou dotační politiku aspoň dělejme pořádně a řekněme si, že dotace nebudeme posílat do číny. Mně třeba čína není moc sympatická, takže dražší věci typu auto nebo FVE prostě ze zásady z číny nechci, a to i za cenu toho, že to pro mě bude finančně méně výhodné.
  16. Mně (jako neběžci) teda úplně stačilo splnit cíl 200km za srpen... ale Jureka si rád přečtu, už jsem napsal Ježíškovi
×
×
  • Vytvořit...