Přejít na obsah

radegh

Členové_50
  • Příspěvky

    65
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele radegh

  1. Ahoj, kdysi jsem zde na fóru koupil Seika, který můžete vidět důle na fotkách. Mělo by se jednat o hodinky z roku 1976, ale asi to bude trochu bastl a popravdě nevím, co tam je za strojek. Problém je, že korunka jde šroubovat a otáčet velice ztěžka. Byl jsem s nimi v hodinářství Strnad v Brně a tam mi řekli, že je prý uvolněný můstek. Nejsem hodinář ani zubař a ani nevím, jestli formuluju přesně. Chtěl bych je dát dohromady, protože mi za ty roky přirostly k srdci. Můžete prosím doporučit někoho, kdo by byl ochotný se na ně kouknout a ideálně je dal dokupy? Přeji fajn den. Radek
  2. Dnes jsem obdržel více fotek. Dá se zhruba zjistit, z kolikátých let hodinky jsou? Tipuju 50. léta? Něco bližšího ke strojku?
  3. Uznávám, fotek mohlo být víc, ale obdržel jsem pouze tuto s dotazem co to jéé? při pohledu na ručičky mě napadlo to stejný, že to je nějaká předělávka. A teda ne úplně hezká. Šlo mě spíš o to, jestli někdo nezná toho výrobce. Já jsem k tomu nic nenašel.
  4. Ahoj, za kamaráda prosím o pomoc při identifikaci hodinek na obrázku. Kamarádův taťka je dostal, tak by je oba zajímalo, co to vlastně je zač. Strýc Gůgl prozatím mlčí a já jsem zatím nic takového neviděl. Předem díky za pomoc!
  5. Pro mě byl obchod s Tombedem vůbec prvni zkušenost s nákupem hodinek zde na fóru. Domluva byla rychlá, bezproblémová a na moje četné ditazy odpovídal rychle a trpělivě :-) Hodinky odeslány ihned po obdržení platby, krásně zabaleny a potěšily mě náhradní články k tahu o kterých nebyla v inzerci řeč. Za mě všechny palce hore!!!
  6. Máte to všichni nádherný a vymazlený. Neberte to jako rýpání, jen dotaz: kdo z vás se potápí? :-) Berete si vaše vintage potápky k vodě? A hlavně do vody?
  7. Co zkusit hodinářství Strnad na Veveří? Mě s rozhozením hodinek pomohli.
  8. Natáhl jsem, pokochal, zavzpomínal, změřil si několikrát tep, uložil zpět a pořádně zamkl :-)
  9. Ahoj, kamarád si pořídil do sbírky tyhle hodinky a rád by k nim věděl něco bližšího. Zajímá ho přibližné datum výroby, nebo období, kdy se tyto hodinky vyráběly a případně něco dalšího co případně víte Předem díky za pomoc a přeji fajn den.
  10. Tak děkuji za pozvání. Pokud to datum klapne, tak vezmu i tu ostatní veteš, co mám. Budu spíš jen valit bulvy na vaše kousky, páč se na vás jinak nechytám
  11. Pokud bych se mohl jako nováček přidat, tak bych rád došel. Z uvedených termínů mě vyhovuje spíš 13.9. Čas 17:00 je v pohodě. O týden dřív nemůžu - dovolená.
  12. Ahoj všem cibulářům, za kamaráda nečlena vkládám fotky čtyř kapesních hodinek s prosbou o přibližné určení o jaký se jedná typ, rok, případně jakou by mohly mít cenu. Kamarád je má jako dědictví, nehodlá nic prodávat, spíš jen pro informaci. Předem děkuji za užitečné informace! 1. DOXA 2. Remontoir (???) 3. Cylindre (???) 4. HELVETIA Přeji pěkný zbytek týdne
  13. Ahoj všem, prosím o pomoc při identifikaci hodinek, které sem vkládám za kamaráda nečlena. Kamarád by se rád dozvěděl k nim něco bližšího. To znamená, přibližné období výroby, o jaký se jedná model pokud to lze zjistit. Opravdu se nejedná o snahu hodinky zpeněžit, beztak žádnou závratnou hodnotu nemají. Jde jen o bližší info Předem díky za odpovědi.
  14. Vždy, když vidím, jak někdo dělá rozborku hodinek do šroubku, tak absolutně nechápu, jak to může dát ještě dohromady. A navíc, že se strojek pak rozběhne. Smekám před váma!!!
  15. Dobrá poznámka! Naštěstí je z čeho vybrat...
  16. Straspol a VintageLover mě inspirovali k setření prachu na mých Rusech Tímto vám oběma děkuju pánové
  17. Nedávný příspěvek VintageLovera mě přiměl k pár rychlým a nekvalitním rychlocvakům 2x Strela No a když už jsem tu krabku měl otevřenou, tak jsem natáhnul co natáhnout šlo a došlo k tomu, co každej čekal.. Rusové se začali s Čechoslovákama a Švýcarama dohadovat, kdo z nich má pravdu a ukazuje správně.. Jenom eNDeRák se smál a nevěděl, o čem se ostatní baví :-D
  18. fotbal je pro buzny, já jdu měřit tep.. :-D
  19. Malda: vteřinovka je původní, řekl bych že originál Dzos: je to původní stav, žádné broušení se nekonalo. Kupoval je děda pro mýho strejdu. Ten byl ale prostorově výraznější, takže mu hodinky byly díky bohu malý. Je to poznat na původním řemínku, kterej mám skovanej. Zapínal si je na poslední dírky. Díky tomu je moc nenosil a tak svůj život trávily z větší části v krabičce. Zatím jsem nenašel doklad o koupi, ale pořád po baráku nacházím nějaký "poklady", takže jsem přesvědčen, že ho ještě někde vyhrabu. Až se budu nudit, tak požádám nějakého zdejšího výrobce řemínků, aby mi vyrobil dle originálu kopii a dám si na něj tu origo signovanou sponu a budou 100% Hodinky ale nejsou jediný koníček a jiný mají momentálně přednost. Jinak se musím pochlubit, že zřejmě jako jediný nemám tachymetrickou stupnici. Mám tzv. doktorský model (děda byl doktór), kde je stupnice pro odečítání tepu. Takže tak :-) heč :-D
  20. navnadili jste mě, tak jsem po dlouhé době, co taghujeřím natáhnul a provětral ty moje milované :-) protože nic lepčího k obleku nemám a na jednačku ideální.. :-) ach..
  21. Co se týče barvy řemenu, zřejmě se prodávaly obě varianty. Když se podíváte na moje fotky - úplně první příspěvek ve vlákně, tak na nich mám origo řemen, se kterým byly kupovaný, samozřejmě i se signovanou sponou a zespodu je zlatě natisknuto Omega Swiss. Hnědou si k nim nedokážu vůbec představit...
  22. radegh

    Cena hodinek?

    už jsem za svůj poměrně krátkej život likvidoval několik pozůstalostí a "pokladů" po prarodičích, strýcovi atd. takže vím, co lidi dokážou nastřádat. Ale jsou prostě věci, který nemá cenu doma skladovat a jsou věci, který jako vzpomínka můžou vklidu odpočívat ve stole a nezabírají místo. To je případ těch hodinek si myslím. Jasně že nemá smysl schovávat tuny papírů, diapozitivů, zavařenin, pohlednic z Jugoslávie a podobně. Ale podle mě jsou věci, který má smysl schovat pro další pokolení :-) protože vetešník ti za ně nabídne max 500, určitě na tom nezbohatneš ty ani on a jednou pro vždy jsou cibule pryč..
×
×
  • Vytvořit...