Přejít na obsah

Franta gmt

Členové_50
  • Příspěvky

    76
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Franta gmt

  1. Já taky, ale mě se líbí kov do žluta. Některý bronz je do červena - speciálně některé čínské pouzdra. Mosaz je žlutý vždycky.
  2. Já jsem v bazénu u Steinhart Apollon ( bronz ) nebo Armida ( brass ) nezaznamenal nějaké velké změny. Relativně jde zrychlit " patinací" neagresivně močí přes noc.
  3. podle: 1. cena 2. typ 3. velikost Safír a automaty beru jako samozřejmost. (Jinak moje první byly quarz )
  4. Většinou se dělají bronzové. Mosaz je hned nahoře - Armida. Mosaz je většinou zlatavý. Bronz závisí na procentu mědi. Čím více mědi - tím více do červena. Mně se osobně zrovna dočervena nelíbí. Levnější jsou mosazné díky značky. Nejdražšší je klasika bronzová Panerai. Patina se dá různě upravovat - většinou se to dá vrátit. Taková klasika Panerai :
  5. TFUJTAIFL tehdy jsem se rozhodl za za poloviční Apollony. Doposud mi to vadí.
  6. Já bych osobně podle "legislativy EU" zrušil matoucí termín "chytré hodinky" a označil povinně za "ČASOMÍRU ukazující telefon připevněný na ruku".
  7. Je to ANCON M26 TANK dělali to i v zeleném - což se mi líbí víc. Dá se to občas koupit mimo ČR přes internet, protože je to vyprodané. Velké bronzy dělají Narval 7, Heroic 18, Helson, Zelos.
  8. Po určité době jsem zjistil, že se mi líbí většinou bronzová nebo mosazné hodinky. Vypadají "lehce ošuntělé" a patina jim dává nádech starobylosti. Často se dostanu do tropických oblastech ( Afrika nebo Jižní Amerika ) a bronzové nebo mosazné hodinky jsou ideální. Pokud jsi "fanda" bronzu nebo mosazu hodinek pošli fotku vašich hodinek .
  9. Franta gmt

    Invicta

    Kdosi tady psal že to jsou předražené krámy - myslím že jsou všechno, jen ne předražené - ale nesmíte je kupovat u nás, kde se z nich snažili udělat exkluzivní zboží. Je jich obrovské modelové množství - ale normálně vypadá tak 5% - max 10%, Zbytek vypadá jak obrovské cirkusáky pro černochy (nemyslím to nějak antirasově), ale hodí se k těm velikým hochům s tlustýma zlatýma řetězama z filmů a pokud ještě vynechám quarzky a různé opravdu prapodivné kreace. Měl jsem 2x s automatikou miyotou a šly dobře, Škoda že některé typy dělají jen s baterkou a hlavně chybí safír. Nicméně jsem přešel na hodinky jiné kategorie. Vůbec bych ale Invictu nezavrhoval - třeba typ submariner dělá dnes spoustu firem a nikterak se za to nestydí. Snaží se nabízet i rúzné typy se švýcarskou automatikou - ale to už jsou za tu cenu lepší asi jiné značky.
  10. Doplňuji o obr - v příspěvku se nepovedlo
  11. Když už Maranez tak mosaz. O oceli bych já neuvažoval - to se dají vybrat i jiné. Vzhledově se mi líbí a jsou pěkné s patinou až plísní do zelena. S Panerai to designově až tak moc nemá společného - trocha podobnosti bývá ale i u věhlasnějších hodinek.. Tohle ja takový styl který bych nazval "Nautilus". Ono jde i o to že 'Švýcaři se doposud kromě Panerai tomuhle typu masívních bronzových nebo mosazných hodinek moc nevěnovali a skoro je až ostudné přiznat že by něco ˇčínského mohlo vypadat dobře. S mosazí a bronzem tradiční výrobci až nějaké vyjímky podle mne zaspali. Je to vidět na limitkách, které bývají často vyprodané a to i u čínských bronzů, kde můžete někde pouze předobjednávat. íňani jsou v tomto směru dost flexibilní a cpou tam jak japonské tak i švýcarské strojky + safír. Nemyslím jen Maranez. Na nějaký track do Amazonie nebo Kostariky perfektní a to i stylově.
  12. Pěkně popsané - já uvažoval a stále uvažuji jen o zelených bronzech - chybí mi trochu motivace v tom, že nejsou zatím gmt a nejsou o chlup větší. Namísto toho jsem tady koupil zelené Armidy brass 43mm a černé Steinhart Ocean gmt, které jsem si předělal na pepsiny. Na černých hodinkách se mi nejvíc líbí ale nejvíc zelený textil. Jinak pro mně je Steinhart asi nejlepší poměr ceny a kvality - to píšu všude.
  13. Vykašli se na limit a udělej si radost a kup si Steinhart bronzy nebo i jiné. Dáš za ně sice cca 400 EUR ale nebudeš litovat a konkurence je skoro 2x tak drahá. Já jsem taky původně uvažoval o nějakých levnějších na tomhle webu ( po zavrhnutí quartz variant ) Některé tam mají 10ATM = 100WR a mají Miyotu, ale potom u štajnů jsem u WR z toho cukl jen na 3 ATM. http://www.sizzlinwatches.com/product-category/pilot-watches/ Teď už jsem ale o pilotkách tak 1,5 roku nebádal. Pilotky by měli mít podle mne tak min 44mm
  14. Jak tady někdo psal - "průběžně sleduji" - plánuji pořídit další bronzy - neměl jsem v úmyslu sice zrovna Prim, ale žádné nemám, takže když už, tak jedině bronzové. Orlík mě cenově neoslovil. Pročítal jsem to zpět, čas na detailní studium nemám - takže nevím přesně jaký je stav. Ani rozměrový ani typový ani cenový ( tuším jen že PSII, cca 45mm a cena cca 20k ) Pokud by to bylo v bronzu i luneta ( nebo kombinovaná luneta s bronzem ) měl bych průběžně zájem - podle toho jak se to finálně vivine. Za mne je také důležitá 10ATM - stačí. S ocelovou nebo jinou lunetou bych nebral.
  15. Já se sekl u 1. hodinek "Hamilton" - naštěstí vybitá baterka - vráceno i u 2. hodinek nějaké swiss GMT rovněž naštěstí vybitá baterka - vráceno. Takže další hodinky až na jedny GMT jsou automaty nebo mechanické povětšinou Steinhart.
  16. "in - house" to je jako u malých a drahých hotelů název " botique". Mě je jasné že se ze značky PRIM snaží udělat něco exkluzivho, ale mě se líbí přístup Steinhart - kvalitově výborné hodinky - cenově 1/3 ostatních. Má dost bronzových modelů. Vynikající limitka potápek Triton - bronze doteď lituji, že jsem si je nekoupil teď se prodává i 2x původní cena. Standartní nynější poločerné se mi nelíbí.
  17. Mě bronzové hodinky vyloženě berou mám jich několik - designově se bronz vyloženě hodí především k diverům. Je jasné že Prim to udělal na základě současného zájmu o bronz a jak jsem četl tak ho stejně musel někdo postrčit. Pouzdro dle mně mělo být 43 mm. 42mm je na takový typ momentálně malé a i Tudory daly ty svoje bronzy na 43mm. Cena je šílená, za ní si já raději pořídím asi 4 až 5 různých bronzovek se švýcarským strojkem a i pouzdrem.
  18. Bronzové hodinky zase nemůžete brát jako nějaký standart . Se podívejte co se všechno dělá z bronzu - myslím růztné masivní potápky. Těch tvarů zas tak moc není - ale tyhle se odlišují tím "ventilkem" napravo. jsou to ale první bronzy na kterých vidím duální čas - tedy kromě Cuervo y Sobrinos,
  19. tohle http://whatwatches.com/invicta/4718-ii-womens-diamond-chronograph-review/
  20. Uvažuji si koupit jen tak k vodě nějaké potápky, k plavkám , první si ale koupím plavky - za ty peníze ....
×
×
  • Vytvořit...