Netroufnu si odpovídat za někoho jiného, ale já třeba jim říkám "lidí, co si sladí kafe, protože bez cukru jim nechutná" a "lidí, co pijou turka, protože jiný jim nechutná". Mám jen malinkou pražírnu, prazim vyberovku a snažím se ve svém okolí "dělat osvětu", ale tím, že bych někomu řek, že když pije turka a sladí si ho, tak je buran, bych se nikam nedostal. Ale tím, že to svoje kafe nabízím - kvalitní zrno, dobře uprazene (doufám), dobře namleté a připravené - tak v mém okolí prakticky nezůstal nikdo, kdo by ho teď nepil výrazně radši než Jihlavanku, kterou pili předtím. Někdo se "propil" k odvaznejsim Afrikam, někdo zakotvil u "tradičnější" Brazílie...a tak je to správně. Kafe by mělo být hlavně kvalitní a dobře připravené. Konkrétní profil už je pak čistě osobní preference.
Nesnášel jsem ten závod (který už naštěstí dost vymizel) o to, kdo bude dělat kyselejší kafe, protože kyselý je dobrý a když ti to nechutná, tak tomu nerozumíš. To myslím hodně lidí odradilo.