Jump to content

RedAce666

Member_50
  • Content Count

    718
  • Joined

  • Last visited

4 Followers

About RedAce666

  • Rank
    Závislák

Profile Information

  • Fanoušek značky
    Omega, Seiko

Recent Profile Visitors

1,996 profile views
  1. Když budeš používat přetlakové misky a predemlete kafe, dostaneš se na stejně stabilní a "kvalitní" výstupy jako z kapsle. Protože přesně to ta kapsle je. Jen je plastová a vyhodis ji. Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
  2. Pokud za žádnou cenu nevidíš jinou cestu než přípravu single espressa, tak bych rozhodně volil single misku s rovnými stěnami, kde se plní a tampuje jen ta zúžená část. Jakákoli snaha plnit třeba 10g kávy (byť jen částečně) do plné šířky 58mm misky je dost marná. Tak mělký puk nemá šanci dobře ustát tlak a bude to téměř vždy kanalkovat. Přesto se skoro určitě nevyhnes změnám mletí mezi single/double, což tě klidně může stát víc znehodnocené kávy než občasné nedopití doublu. Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
  3. Množství kávy je asi celkem jedno - leda bys věděl, že dotyčný zrovna mele pravidelně množství které se do jednoho těsně nevejde. Já teď taky objednával Timemore, docela jsem to zkoumal a vyšla mi z toho nejlepší ta C2. Pokud to nepotřebuje na espresso a ani nepotřebuje opravdu "high-end" ruční mlýnek, tak jsou ty dražší verze zbytečně drahé na to, co ti dají navíc. Oproti Porlexům je i C2 o míle napřed, oproti těm dražším jen o malinko pozadu. Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
  4. Mojí odpověď znáš :-) Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
  5. Existují výběrové instantní kávy, ale nevím, jak je to s jejich dostupností u nás. A cenou. Jinak aeropress s kávou namletou doma je akce na 2 minuty bez jakéhokoliv oplachování. Nedokážu si moc představit situaci, kde bych instant zvládnul a tohle ne... Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
  6. Udělej si výlet do Prahy. Zkusíme se tomu podívat na zoubek ;-) Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
  7. V tuhle chvíli vůbec nic. A vyprdnul bych se na tu robustu. 100% čerstvá robusta je na espresso dost nešťastná. Jestli si chceš udělat výlet do Prahy, klidně to s tebou projdu a zkusíme zjistit, kde je problém. M. Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
  8. Plastová V60 s tou karafou je super... než vám žena rozbije tu karafu :-) Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
  9. Různý chutě v kafi sou hypsteřina! [emoji850] Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
  10. Tolik hipsterů díky bohu neexistuje. Ukaž mi aspoň pět velmi kvalitních, populárních a prosperujících kaváren, kde dělaj nehipsterský kafe z černejch olejnatejch zrn, který sklidil kombajn a pak 2 roky hnily v přístavním skladišti, než je někdo prohnal popkornovačem... Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
  11. Debaty o něčem tak subjektivním jako je chuť málokdy vedou k uspokojivým závěrům. Jiné věci se ale naopak dají říct celkem objektivně. (Skutečná) výběrová káva se tak nejmenuje pro nic za nic - je ve všech myslitelných ohledech lepší. A upražit ji dobře a přitom zachovat její charakter je opět objektivně těžší než upražit komoditní kávu "do tmava". Každej pije na vlastní hubu, ale je dost naivní tvrdit, že takovej Doubleshot, kterej je pravidelně brán jako etalon český výběrový kávy (jak v pražení, tak v přípravě) a pravidelně je stavěn na roveň světové špičky, jsou "hipstři, který strčí do ka
  12. Bazar bude jediná rozumná cesta. Nějaký "kavárenský" mlýnek s 58-64mm kameny se kolem 2-3tis. dá sehnat celkem běžně. Měl jsem tak svůj první Gaggia MDF, pak Super Jollyho a teď i velký Santos na filtr. Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
  13. Zmrzne to Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
  14. Mrazil jsem ASAP, ale dělal jsem to v době, kdy jsem měl většinu kafe z nějakého předplatného (Doubleshot, La Bohéme apod.) a to se ke mě málokdy dostalo dřív než cca 5 dní po pražení, což je podle mě v poho. Nemyslím si, že je třeba čekat 10 dní. Rozdíl ve statice a hlavně hrudkování byl znatelný. Podobný efekt jako udělá RDT. Což jsem vždy přikládal tomu, že na ledové kávě za tu chvilku před umletím nějaká ta vlhkost zkondenzuje. Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
  15. Jo, to určitě. Proto jsem to i dělal. A čím lepší mlýnek, tím menší je benefit toho zmražení. Ale říkám to hlavně proto, že jsem nikdy nezaznamenal, že by se to negativně podepsalo na chuti. Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
×
×
  • Create New...