Jump to content

Daredevill

Member_50
  • Content Count

    88
  • Joined

  • Last visited

About Daredevill

  • Rank
    Pokročilejší začátečník

Recent Profile Visitors

1,030 profile views
  1. Tak a ještě.. misku 12/18g nebo 18/22g? Upřímně mě nenapadá na co bych potřeboval víc než 18 gramů kávy, ale nechám si poradit.
  2. Mám před sebou ještě týden karantény, týden zkoušení a zdokonalování, takže moje otázka zní: Precizní miska, ano nebo ne? V případě že ano, uvítám tip nebo aspoň osvědčenou značku.
  3. Díky, mrknu. Sent from my iPhone using Tapatalk
  4. Je to přesně jak píšes, ráno bych chtěl kávu slabší a odpoledne pořádné doppio. Sent from my iPhone using Tapatalk
  5. Jasně, takže je to blbost. Budu teda pokračovat v 18ti gramovém bádání. Ondrasovi napíšu. Děkuju
  6. Ještě mám dotaz. Mlýnek mám Mazzer Super Jolly s doserem, což je teda příšerná věc. Neřešil tu někdo náhodou předělání na doserless systém?
  7. Děkuju všem za rady a podněty. Dojdu někam pro kafe, i když tady na západě fakt není moc kam. Budu promíchávat misku a ještě se zeptám. Co když po ránu třeba nebudu chtít zrovna kafe z 18ti gramů. Můžu dát do dvojpáky s hlubší miskou třeba 14g? V případě meetingu a coachingu jsem rozhodně pro a přijedu, nemám problém sbalit vybavení a cokoliv přivézt. A zima se blíží, to by mohlo klapnout. Ovšem teda Jihlava je pro mě 280 kilometrů
  8. Díky kávu používám z Balíren. Mezzo mix 70/30. Teď mám teda 80/20, protože mi ji špatně poslali. Dobra, budu se držet dvojpáky a hlubší misky. Prohrabat kávu taky prubnu, je fakt že z toho mazzeru hodně hrudkovatí. Jinak postup mám spravnej? Nebo něco změnit?
  9. To ti dost závidím. Ja už jsem od včerejška váš hoši. Jelikož jsem se minulý týden dozvěděl, že jsem covid pozitivní a tudíž mám před sebou 2 týdny karantény, tak jsem se odměnil a včera přišlo appartamento. Ale potřeboval bych pomoc jako sůl, teoreticky vím co mám dělat, ale prakticky je to jak kdy. Někdy výsledek dobrej, jindy hořkej jak svině. Nedejbože když začnu přehazovat jednopáku a dvojpáku. Z jednopáky zkrátka nejsem schopnej dostat slušnej výsledek. Recept který používám je 18g kávy a snažím se cílit mezi 38-40g výsledného produktu a někam mezi 25-30 vteřin. Měřím tedy od spuštění páky. Jak na single je mi ale záhadou, vše co vyrobím se moc nedá pít. Jestli něco dělám špatně, uvítám nakopnutí správným směrem.
  10. Dobre jsi udelal. Ja teď teda ještě musím vyčekat to appartamento. To bude teprve oříšek.
  11. Filtr dobrý, ale espresso je espresso.
  12. Tak jsem si jeden z těch Mazzeru objednal. Už před strašnou dobou jsem si tu po diskuzi s bertem a ostatními vysnil Rocket appartamento. No jenže pak jedno dítě, druhé dítě, stavba baráku a kavovar stále v nedohlednu. Tak jsem začal aspoň mlynkem. Mám radost.
×
×
  • Create New...