Jump to content

Anton_

Member_50
  • Content Count

    155
  • Joined

  • Last visited

About Anton_

  • Rank
    Učedník

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Plzeň
  • Fanoušek značky
    Seiko, Rolex, Omega

Recent Profile Visitors

797 profile views
  1. Pardon za OT: Není to ten pomatenej P. Kotvald?
  2. Nechci to zakřiknout, ale začíná se mi dařit hergot V jedný restauraci mi kafe docela chutnalo, tak jsem se zeptal jestli mi neprodají nějaký zrna a kupodivu mi prodali normálně zabalenou kilovku... Dávám 15g kafe do misky a nově dávám slabší poměr 2,6 - 2,7 místo původních 2. Za tich 26-27 vteřin mi vyteče 40g nápoje. Krásná temná kávová chuť. Dřív jsem cítil hořkost / kyselost, ale kávu jakoby ne. Takže jednak si myslím, že mi pomohlo dělat to espresso trochu řidší.. A druhak mám teorii, že bůhví kdy je to kafe pražený, takže se nechová záludně jako čerstvý, který ze začát
  3. Podle mě se to psalo nedováno tady, ale četl jsem, že právě espresso moc kofeinu nemá, protože se začne uvolňovat až později...
  4. Mně se líbilo toto https://www.csfd.cz/film/418922-adzin/prehled/
  5. Já jel nejdřív nespresso a teď pár měsíců bojuji s pákovkou...I když pořád nejsem úplně spokojen, tak když se vrátím, zpět k nespressu, tak už mi nechutná. A často si od té doby stěžuju v kavárnách Ale teď o víkendu jsem by na grilovačce, kde se podávalo nespresso a ty první 2 jsem měl chuť vylejt, ale pak jsem si zvyknul a vyloženě mi to i chutnalo, asi jsem se adaptoval Jinak jsem měl nedávno kávu v Domažlicích: V-Caffé a to byl přesně můj šálek kávy. Takhle dobrý espresso v plzni nemáme nebo o něm nevím. A ještě na závěr...nejsou nějaké aktuality k tomu našemu chrono kurzu?
  6. Nahoře huj, dole..... Pomálu se zlepšuju, ale je to dílem náhody... Kolik používáte poměr na espresso? 1:2 či řidší?
  7. Já bych určitě dorazil rád.
  8. Ono to krypto jsem zjistil se stejně nedá odhadnout. Dřív jsem četl všelijaký analýzy a předpovědi a pak stejně druhej den je všechno jinak. Vůbec to nedává smysl Do toho Elon... Aktuální zhodnocení mám -25%. Ale představuji si, že jsem jako Ch. Bale ve filmu The Big Short (btw doporučuji, kdo neviděl), který každý den zapisoval na tabuli zhodnocení
  9. Já nakupuju, jak vzteklej Ale jen protože je to za málo a optimisticky očekávám, že se to vrátí tam, kde to bylo a pak, že se půjde na 80 někdy kolem zimy podložený to, ale nemám ničím.
  10. Díky za rady a tipy. To s tou pětikorunou vyzkouším a teploměr taky pořídím. Ten mlejnek co mám, by údajně hrudkovat neměl, protože má Anti-Clumps and Electrostaticity systém, ale jako laikovi mi přijde, že hrudkuje dost.
  11. Namelu, projedu to sponkou, použiju distributor, utáhnu to temprem...a toto Jsou to kánálky ne? Samozřejmě kyselý.
  12. Zatím nemám. Řídím se tímhle videem. Po nahřátí čekám cca 30 sec(namelu si mezi tím kávu) pak na 2 vteřiny odpustím a nasadím páku, vytáruju si váhu a pouštím.
  13. Kýbl už dávno nepoužívám, to byl největší pokrok Pak jsem používal origo double misku a tento týden používám toto https://www.bunacafe.cz/i2245m-ims-precizni-filtr-b70-2t-h24-5-m Plním ho 14g - 14,3g a ten šroub od sprchy je tam jen tak tak obtisklej. V tý originální misce byl obtisklej celej.
  14. Novinky k espressu. Ať dělám, co dělám, pořád to mám kyselý. Dneska mi dorazila od primacafé směs presso, což by měla být arabica s robustou v poměru 50/50. Zatím nejlepší shot. Hned na poprvé z 14,3g vyteklo 28g za 26 vteřin. Krásná crema. Ale pořád je to takový lehce kyseloučký, přitom v recenzích píšou lidi, že po kyselosti ani stopy Ale zatím to byl nejjemnější pokus. Ty předchozí byly většinou kyselý a hořký zároveň. Nabídnul jsem už i dvou ochutnavačům a shodli se, že takhle silný kafe ještě nikdy neměli a že je to kyselý Už jsem si i pořídil precizní misku IMS 14/1
  15. Pořád bojuju, přibližuji se, ale stále to není ono. Pořád to mám nakyslý. Což já moc nemusím. Dneska se mi stala 2x za sebou novinka... vyndal jsem páku a byla prázdná.....puk byl přilepenej na sprše. Ale aspoň už to nějak vypadá. Tímto veřejně děkuji @Daredevill, který mi poslal na zkoušku kávu. Takhle to vypadá... 14,1g v misce. 28sec - 28g ale já bych si to pořád představoval méně kyselý. Ještě si řikám, jestli nemůže být problém ve vodě. Používám balenou s 104-110mg pevných látek na litr.
×
×
  • Create New...