Jump to content

walter10

Member_50
  • Content Count

    841
  • Joined

1 Follower

About walter10

  • Rank
    Závislák

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Recent Profile Visitors

8,512 profile views
  1. Když se podíváš, jakou má ta F1x čepel, nejde o nůž na běžné používání. Čepel je tlustá 5 mm, přičemž konvexní výbrus začíná až v její cca polovině (!). Třeba standardní F1 má tloušťku čepele 4,5 mm a konvexní výbrus začíná už od hřbetu. Dá se tedy předpokládat, že obyčejná F1 bude významně řezivější (nemyslím tím ostřejší; ostré budou oba dva jak žiletka, o tom žádná). Jak už zmínil Radek124, "F1(x) není na loupání, ale na drceni a štípání." Runner napsal "páčidlo". Je v tom ovšem kus pravdy. F1x sice zvládne i krájení potravin (chleba, ovoce, zelenina ad.), nebo i jiných běžných věcí, a
  2. @dawe009 Neblázni! Na loupání česneku jsem viděl lepší nože.
  3. Můžeš vyzkoušet, uvidíš. Dá se také předpokládat, že po zhoustnutí inkoust získá i nepatrně tmavší odstín (krom toho, že tím změníš jeho další vlastnosti; otázkou je, nakolik si tím polepšíš, či naopak).
  4. Cali, čoveče, v tom rozjetí pera mohlo sehrát roli víc věcí (vnitřnosti pera získaly povlak a inkoust líp stéká, někdy to ale může být i důvod, proč se peru naopak psát nechce, nebo používáš jiný papír, inkoust zhoustl díky odpaření vody, apod.). Samozřejmě že občas někteří nadšenci zkoušejí i experimentovat. Někdy třeba přidáním např. destilované vody (naředí), nebo naopak - jak už padlo výše - obsah nahřejí a nechají inkoust nepatrně zhoustnout. Někdo zase různé inkousty míchá, atd. Každopádně platí doporučení, že před naplněním pera je dobré inkoust lehce protřepat. A zvlášť pak v
  5. Už se asi opakuju, ale jsou to krásné nože.
  6. I míchaná whisky může být výborná. Zvlášť když je ze samých jednosladových.
  7. Kdysi byly inkousty Noodler's v nabídce na kasmidas.cz či Kayu.cz. Dostupný je i jejich web noodlers.cz, kde tyto inkousty blíže představili. Viz třeba i prezentace v PDF v příloze. Jestli je ale někdo u nás nabízí aktuálně, netuším. Já jsem si inkoust nechal poslat z USA, konkrétně z e-shopu penboutique.com, nějaké drobnosti i z nizozemského lacouronneducomte.nl. Dobré reference má i britský e-shop purepens.co.uk, popřípadě americký gouletpens.com. Každopádně těch dobrých obchodů je samozřejmě víc. Viz třeba i nabídky na Ebay či Amazonu. Druhou věcí je, nakolik bude dodání inkoustu ze zahrani
  8. @GentlemanT Dám tip na inkoust Noodler's Bullet Proof Black, který používám cca 8 let. V peru nezasychá, neobarvuje vnitřní části mechanismu, po zaschnutí do papíru má velmi dobrou odolnost jak proti vodě, bělidlům apod., tak i proti UV záření. Našel jsem i jedno starší foto, kde je naplněný v TWSBI 540:
  9. Občas je chuť i na něco sladšího...
  10. Bývalý bezpečnostní referent Josef Lachman, v podání Martina Růžka, kontroluje čas ve filmu Konec cesty (Československo, 1959):
  11. Prý že bude suchý únor. Ale houbelec...
  12. P. S. Ona část filmu byla natočena v podniku Automat Koruna na Václavském náměstí v Praze.
  13. Jedna hezká Elektra (?) aneb Trocha historie z filmu Až se vrátíš (Československo, 1947). Popřípadě viz https://youtu.be/7I1r0Rvtpx8?t=1517
  14. Pokud máš na mysli tu pokličku na skleničce (glencairnu), tak ta se dá zakoupit například v e-shopu skotska-whisky.cz: https://www.skotska-whisky.cz/doplnky/sklo/degustacni-whisky-sklenka.html
  15. Ad Suntory Gold: Hezké dědictví. Milovníka whisky jistě potěší. Závan historie, možnost ochutnat starší plnění...
×
×
  • Create New...