Přejít na obsah

Lukk

Členové
  • Příspěvky

    19
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    Q&Q

Návštěvy profilu

859 zobrazení profilu

Lukk's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Díky moc za popis, bude to potřeba vyzkoušet. Ostatně wow-efekt je nedostižný jedině u JVD. Ať Steiny slouží!
  2. Paráda Tak přeci jen je tady někdo má! Vypadají perfektně a věřím, že naživo jsou ještě lepší Jak Ti seděj na ruce? Já mám hubené předloktí a nic většího než 42 mm (bez korunky) jsem na ruce neměl. ---- Jinak, mně by bylo úplně jedno, že to má ručičky podobné něčemu jinému. Proti inspiraci jinými modely vůbec nic ale pranic nemám. Naopak, inspirace je fajn - jen vyložený homage mně osobně nešmakuje. Jak ale s potěšením zjišťuji, tyto kousky jsou osobité
  3. Musím říct, že značku Steinhart jsem dlouhou dobu opomíjel, protože mě ty jejich "jakoby" Rolexky nebavěj stejně jako jiný homage a celkově mě mrzí, že výrobce tak pěkně zpracovaných hodinek nehledá nějakou osobitější vlastní cestu. Nyní se však Steinharty dostaly do mého hledáčku díky modelu Marine Chronograph https://www.chronoshop.cz/steinhart-marine-chronograph-white Mne osobně velice zaujaly a připomínají mi tak trochu Union Glashütte Noramis, což je kousek, který je prozatím mimo budget, který bych chtěl pro hodinky uvolnit. Ovšem tyto Steinharty bych si na své ruce dokázal představit. Nicméně - ačkoliv to bude znít malicherně, podezírám Steinhart, že i zde jde o nějakou napodobeninu něčeho, co stojí o statisíce výše a co třeba já neznám, nejsa žádným znalcem. Kdybych později zjistil, že i tohle je nějaký homage, možná bych byl zklamán. Co si o tomto kousku myslíte?
  4. Jsem rád, že mohu toto téma uzavřít dobrou zprávou - Ruhly opět žijí, tikají jak mají, za čož opět děkuji členovi Jiří9, jehož služby mohu každému vřele doporučit.
  5. Tímto bych rád poděkoval členovi Jiří9 za zprovoznění mých hodinek Ruhla Digital. Nikomu se do toho příliš nechtělo, ale Jirka si s nimi poradil a k tomu dal do pořádku i moje Poljotky. Oboje teď šlapou jak mají. Vše vyřízeno rychle, bezvadná komunikace. Ještě jednou děkuji a každému vřele doporučuji.
  6. tyto informace jako by pro mě byly psány mandarínsky. nicméně mě to velmi těší a také mě překvapuje, že Ruhla Digital vzbuzuje mezi odborníky určitý rozruch.
  7. Rudo, vážím si tvého nadšení pro věc - jak už jsem se zmínil - pakliže by ses do nich byl ochoten dát, promyslím to ještě.
  8. Děkuji všem za odpovědi, budu to tedy muset ještě promyslet. Věřím, že Rudolf by s nimi poradil, ale nejsem si jistý, zda do nich chci tolik investovat. Zvážím to.
  9. Zdravím, dnes se mi podařilo koupit tento dederonský pozůstatek na pohled ve velmi zachovalém stavu. Jsou bohužel nefunkční, nejdou natáhnout. Velice rád bych je zprovoznil, jestli to půjde. Na koho se mohu obrátit? Osobně západní Čechy, Praha... Nebo poštou kamkoliv. Díky
  10. Sportky, kterými jsem si udělal nedávno radost, které denně nosím a které už brzy nechám osadit novou originální lunetou, nyní doplnil Soudek, hezky zachovalý. Trochu se opožďuje, ale nic dramatického. Je radost je nosit. A tak jsem v dlouhé chvíli pořídil pár fotek s dobovými předměty :-)
  11. Děkuji, pánové...Lunetu seženu, prokouknou :-)
  12. Tohle forum není pro mě úplně nové. Už nějakou dobu odsud čerpám vědomosti, rady a tipy, tiše pozoruji, přemýšlím, sním a slintám. Dosud nebylo čím se pochlubit, ale asi před měsícem nastal zlom a dnes tady píši svůj první příspěvek. Vlezu takhle jednoho večera do vetešnictví, protože se mi ve výloze zalíbil nůž. Inu, řekl jsem si, že se na něj půjdu podívat. Nůž se mi nelíbil...byl zoxidovaný, nikdo už by jej nezachránil. Vrátil jsem ho zpět na místo, do tácku po okraj přetékajícího drobným harampádím. Tu mě zaujme pár starých hodinek, které se tam na dně válí. Jsou tak doškrábané, že lze sotva rozpoznat ciferník. Ale mezi nimi vidím něco povědomého. Povědomé hodinky! Jedinečný design, který znám dosud jen z fotek. Kousek pánského šperku z osmdesátých let, o němž jsem četl na tomto fóru. Sportky! Najednou je mám v ruce. Jsou drobné, ale čitelné. Vše relativně zachovalé, daly by se hned nosit. Pootočil jsem korunkou, abych je natáhl - tak jako kdysi můj děda se svými hodinkami. A k mému překvapení, červená vteřinovka se krásně rozběhla. Žádné frigidní poskakování jak u tuctových quarzek. Tohle krásně plyne, tohle jsou hodinky. Dám je k uchu a slyším jak krásně tikají. Jak živý organismus, měl jsem radost. Za pár okamžiků už jsem si je nesl domů, brzy nechal nasadit řemínek a nyní je nosím. Nosím je denně a hrozně mě to baví. Říkám si, byly tu a tikaly dřív než jsem se narodil. Kdo je asi nosil? Kde všude byly? Co všechno zažily? Líbí se mi jejich design, mají charakter, rád se na ně dívám. Snad omluvíte horší fotku. Je na nich vidět, že jsou v dobré kondici a renovaci zatím nepotřebují. Což ale neznamená, že bych je svým Sportkám rád nedopřál - přemýšlím o tom. Při té příležitosti ocením jakékoliv zkušenosti a rady, co se renovace týče.
×
×
  • Vytvořit...