Přejít na obsah

Harrior

Členové_50
  • Příspěvky

    53
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Harrior

  1. Mohl bych poprosit o foto na tahu? A jak jsou na tom s přesností? Díky!
  2. Harrior

    Doxa SUB 200

    Tak zkouším zažehnout jiskru (u sebe i na tomto fóru) výměnou tahu za NATO - jak to vidíte? Barva jde k indexům na lunetě naživo podstatně líp... Nezastírám, že motivací byly fotky starých Seamasterů 300 na NATO strapu...
  3. Harrior

    Seiko Legenda - Želvy

    Do drsného počasí drsné hodinky
  4. Dnes bez fotky, ale na sportování jsem opět vytáhl želvy (viz foto o něco výše) a nepřestává mě fascinovat ten perfektní tvar pouzdra. Ta velikost není během chvíle vůbec cítit a i na ruce menších rozměrů (16,75 cm) dobře roznesou hmotnost...
  5. Včerejší, ale na ruce budou i dnes. Moderna se snoubí s klasikou... Solar power vs. mechanika s automatickým nátahem
  6. Tak jo, díky za nakopnutí, už to dává smysl - Tomáš je místní člen, jak tak koukám
  7. 63mas jsem vyměnil při toulkách po našich luzích a hájích za želvy. Něco na těch tradičních tvarech Seika nutí se k nim vracet...:
  8. Včerejší letní luční idylka s SPB143.
  9. No nad tím dumám už kolikátý den - jaký je příběh původu. Ona nebo on, proč zrovna Seiko 5 u celebrity... ale když pomineme Langmajera, co tu byl se Seiko Samurai před pár lety, tak relativně levný kousek předvedl kdysi i Odpadlík v civilu, podle mého soudu něco jako SRPC23K1 (pokud se tu už mihnul, tak se omlouvám):
  10. Eva Decastelo se Seiko SSK001K1, pokud se nemýlím... Její partner (Třeštík) asi nějaké Rolex (Submariner)?
  11. Snad někomu neprozradím něco důležitého, tak kdo má v plánu shlédnout pátého Indiana Jonese, nechť případně dál nečte! Indyho hodinky se už různě na netu rozebíraly, ale sledovat tam lze i chrona se dvěma tlačítky, jedno červené, s "reliéfem" okolo ciferníku. Tipuji na Hanhart Pioneer (právě kvůli barvě tlačítka), pokud se ovšem nejedná přímo o nějaký historický kousek, ať už opět od Hanhartu, nebo Tutimy například. V kině nefotím, tak dnes bez obrázku.
  12. V záři "poúplňku" a pouličního osvělení, cestou domů z promítání Indiana Jonese
  13. Včera v Brně, Matthias Jabs (Scorpions) na ruce již tradičně Rolex, model nechám spíše znalcům. Ale mělo to při pohledu naživo jednoznačně světle modrý ciferník a snad president náramek?
  14. Samuraje vypadají u všech dobře! Já rekreačně želvy na trochu toho pohybu.
  15. Díky! Sice jenom mobilní, ale i tak to překvapilo i mě... Světlo obstarával jenom táborák, lumi jsem samozřejmě vzhledem k pokročilé hodině trochu pomohl LED svítilnou. Při té příležitosti konstatuji, že mé bb58 se ve výdrži i intenzitě téměř dotahují na Seiko (spb143 například).
  16. Chrona jsou super, ale na mou ruku moc masivní... já většinu týdne včetně dneška klasiku. Na jednání, nebo k ohni a buřtům, všude zastanou svou práci.
  17. Dnešek bude v japonském duchu...
  18. Harrior

    Tudor novinky

    Dík moc za pocity, tohle jsem potřeboval slyšet (číst). Po představení bb54 jsem si začal rvát vlasy, proč jsem s bb58 třeba rok a půl nepočkal, ale postupně střízlivím. Bb58 tak myslím zůstává neohrožen ve své pozici.
  19. Prosím všechny chronoexperty s pomocí identifikace: v roce 1987 natočil Terence Hill film Dobrodruh a na ruce tam nosí něco, co by mi připomínalo Tag Heuer Aquaracer. Na to ale nesedí rok vzniku filmu... Lepší foto bohužel nevyprodukuji.
  20. Tady byl o něco míň šedivý, ale to myslím vůbec nevadí
  21. Harrior

    Tudor novinky

    Ta nízká hmotnost - zkoušel jsem s otevřenou myslí a bez předsudků vedle bb58 a Ranger, ale prostě tam ten pocit na ruce chybí. Nebo jestli to bylo kombinací s tvarem/hranami - i to je možné. Zkrátka čistě moje osobně pocitová záležitost, objektivní argument není. Ale kdybych měl psát, kolik hodinek mě na papíře zaujalo a na ruce zklamalo... Pak je ještě otázka na někoho kdo měl jak Pelagos 39, tak dřívější model, jak/jestli se na estetice a trvanlivosti projeví downgrade v samotné titanové slitině...? Ale ať se držím tématu vlákna - někdo tady dřív poznamenal, že bb54 má příliš širokou lunetu (oproti ref. 7922) - tak tímto mu pěkně děkuju, neb od té doby už to tam vidím pořád Podobně mimochodem taky "pokazili" podle mě i seiko spb143, pokud je porovnáme s původní inspirací (62mas).
  22. Harrior

    Tudor novinky

    Tak už se nám množí reálná porovnání a já bych řekl, že Tudor po Black Bay Pro, Pelagos 39, Ranger přišel s další peckou (koukal jsem výše na video červených BB41 a oproti původnímu bachratému designu to vypadá proporčně o kus líp, ale to bude třeba otestovat naživo). Ač mě nahlodával Pelagos 39, tak je kvůli titanu a ostrým hranám definitivně zapomenut a ten drobný posun u BB58 -> BB54 prostě musím alespoň vyzkoušet když už nic víc!
  23. Harrior

    Tudor novinky

    Á propos, tuší někdo např. na základě dřívějších modelů, jestli je šance hodit nějaký ten nově představený jubilee tah na bb58?
  24. Harrior

    Tudor novinky

    No já to chápu tak, že to odkazuje na první Tudor/Rolex Suby (rok 1953 u Rolexu, resp. 1954 u Tudoru), kde to pouzdro opravdu mělo dle literatury těch 37 mm. V roce 1958 pak modely "Big Crown" posunuly velikost na 38 mm hádám? Za mě Tudor palec jednoznačně nahoru: i když asi pro mě těch 37 taky bude málo, tak si každý vybere, je to správně odstupňováno po 2 mm a ještě přiblížili pocit z nošení starých referencí těm, kteří nechcou nebo si nemůžou dovolit nosit muzeální kousky. Spíš by mě štvalo, kdybych si je koupil v 41 mm velikosti a teď se dozvěděl o tom tenčím pouzdře
  25. Po vikendu s želvama zase zpět u těch, co mé zápěstí okupují 99% času. Zajímavé je, že ten tvar pouzdra si tak nějak říká o patinu vzniklou dlouhodobým nošením a já ačkoli normálně háklivý na každý škrábanec se skoro až těším, jak budou vypadat za 10-15 let...
×
×
  • Vytvořit...