Přejít na obsah

Lidoma

Členové
  • Příspěvky

    42
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Bydlí
    na jihu, škyt.
  • Fanoušek značky
    Seiko

Návštěvy profilu

377 zobrazení profilu

Lidoma's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Lidoma

    SEIKO 5

    Tak já jen týden. Holt mají na Lefkádě nějakou agresivnější sůl. A to po každém koupání proplach ve sladké a večer důkladný proplach nad umývadlem. Vystrašení nebyl záměř, jen jsem chtěl vědět, zda se to stalo i jinému nešťastníku.
  2. Lidoma

    SEIKO 5

    Ano, u běžných 5-tek asi stále kolem 2800,- ale limitka má hliníkovou vložku lunety a tím je celá luneta o něco vyšší, takže ze standardních 5-tek nepasuje. Dovolím si zkopírovat odpověď jednoho moc trpělivého prodavače , který se mnou komunikoval: Dobrý den, již jsem dostal odpověď ze servisu ohledně nacenění výměny lunety, bohužel nejde vyměnit jen vložka lunety ale musí se vyměnit celá luneta,ta se nedá objednat tudíž se musí hodinky přes autorizovaný servis odeslat do Německa. Bohužel cena je vysoká prý máme počítat klem cca 4000 kč.
  3. Lidoma

    SEIKO 5

    Ano, bylo mi řečeno výměna za 4000,-
  4. Lidoma

    SEIKO 5

    Ano, přesně tak, bude to limitka z limitky. Protože ta cena za výměnu lunety je zcestná. Jen mě to u Seika překvapilo a hodně mrzí. To bych vážně nečekal.
  5. Lidoma

    SEIKO 5

    Dovolím si dotaz. Zda máte někdo obdobnou zkušenost jako já. Letos jsem vzal poprvé vyvenčit tyto 5.-ky k moři a po návratu mě začala opouštět barva na indexech. Jednalo se o běžné koupání v moři, šnorchlování. Po koupání vždy a pak ještě večer proplach ve sladké vodě. Dotazem u prodejce jsem zjistil, že se na toto vztahuje pouze základní 2-letá záruka a oprava v servise je cca 4.000,-Kč. Hodinky jsou jak na potvoru 2 měsíce po této základní záruce. Co to tady tak sleduji, tak jsem nikde neviděl na nějakých Seikách obdobný problém. Nebo měl někdo něco podobného. Určitě pochopíte, že jsem pěkně nakrknutý. Díky za případné info.
  6. Tak hlásím další nehodinkový obchod s Warannem. Musím vyzvednout vstřícnost přístupu, perfektní dohodu, i další pomoc. Prostě jednání a přístup na jedničku. Ukázkový obchod. Děkuji.
  7. Vzhledem k mojí občasnosti tak něco lehčího a aromatiky. A samozřejmě jižní Morava.
  8. Ahoj, já jsem hodně sváteční kuřák. Dá se říci, že hlavně přes léto, když je pohoda a klid, při večerním posezení na zahradě. Tedy cca 5x za rok. Arzenálu mám pokoupenyho dost, ale není pořádně čas. Asi to nejlíp vystihnou slova moji ženy, kdy se mě zeptala, jestli kouřím ty sirky, který pořád strkam dovnitř.
  9. Kde se to dá koupit. To bych chtěl taky jednou zkusit. Takovou cihličku. Díky.
  10. Ahoj, ... velké slevy... kolik se dá tak počítat? 5%, 10% nebo vic? neviš ?
  11. Ano mám I. a baterie bez problémů. Mám dvě, ale výdrž je dostatečná. Fotím, co se pohne, baterka vydrží celý den. Co myslíš, kde vyrábí, foťák je asi Čína, ale ještě ověřím.
  12. Ale se divam, ze v popisu jsem psal, že lze poznat, co fotilo LX, akorat jsem nejak nenabral, že odepisuji na jiny model. Asi je to tim, ze jsem mel tento model taky v hledacku a pismenka se mi popletla, ale ty ultrazoomy zkratka nefoti tak dobře.
  13. Ahoj, Omluvenka, jde o lx 100, Tz100 je jinde. Tak nějak v zápalu boje jsem si nevsiml.
  14. Mám jej přes rok, čip aps je již skoro full frame a díky malému rozlišení prakticky nešumí. Zoom má myslím jen 3,1x. Ikdyž objektiv dost vyjíždí, zoom je malý, ale to je díky většímu čipu. Externí blek, který je dodávaný jsem použil tak 2x, beru pouze na focení v místnosti. Jinak si vystačím úplně bez blesku. Ostří bleskově, takže neznalí to nemají šanci máznout bez namáčknutí. Stihne zaostřit. Ikdyž se jedná již o starší kus a II přinesla jen větší rozlišení, koupl jsem I. Pixely nehoním. Navíc ovládání postaru, když nemusíš do menu a vše nastavuješ mechanicky hejblaty je perfektní. V ruce působí hmotně, snad kvůli komponentům, jinak do kapsy u bundy jej běžně dám, s velikostí není problém. Co se týká kvality fotek, je tam spousta možností, co lzde nastavit a pokud máš větší monitor, tak poznáš, co fotil mobil a co LX. Je to už dost blízko zrcadlovky. Stabilizace funguje dobře. Má oba druhy. Hledáček je slabší, ale to se dá čekat, není to zrcadlovka, ale lcd. Ale lepší jak u Sony, který se vysypal měsíc po záruce. Ovládání přes wifi je pro mě super. Vidoe točím spíš vyjímečně. 4K vůbec. Zoomuje pomaleji, to je snad co bych vytknul a ten je i myslím slyšet ve videu. Jinak takto narychlo mě nic nenapadá. Mimo zrcadlovky, co do kvality fotek, je to asi zatím nejlepší kompakt, co jsem měl. Případně se zeptej. Zdar.
  15. Ahoj, Já to mám přesně naopak. Po předchozím Sony HX 50 jsem vzal tohoto Panáka a jsem max. spokojený. Velikost ok, je těžší - kvalitnější komponenty , ma velky čip, blesk nepoužívám kvuli perfektní světlosti objektivu,... Je toho hodně, ale jsem spokojený. Baterka ma dobrou výdrž. Co by te zajimalo?
×
×
  • Vytvořit...