Přejít na obsah

pavel67

Členové_50
  • Příspěvky

    292
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele pavel67

  1. https://www.youtube.com/watch?v=GgYL4rZC0v8
  2. Včera odpoledne jsem málem smíchy spadl z žebříku. Skvěle navazující témata.
  3. Umře starý hulič a od nebeské brány je poslán rovnou do pekla. Tak tam přijde a čumí - všude rostou samé záhony trávy, na loukách jsou hromady nasušené trávy, a tak chodí, nevěří svým očím a říká si ,. Ty jo, peklo, ale dyť jsem tu v ráji! Konečně potká dalšího odsouzence do pekla a nadšeně mu ty své dojmy vykládá - a ten ho přeruší: No jo , ale nikdo tady nemá oheň..
  4. Ve vedlejší dědině vyrábějí m.j. i aktovky a tašky. Za 5 let provozu spokojenost. https://www.wildskin.cz/
  5. Tož v pondělí jsem jel z Moravy do Rožmberka na dovču a dneska zpět. To stavebnictví musí být zlatý důl. U nás ve firmě, když se pořídí další laser, tak ještě před jeho příjezdem, se už ví, kdo na něm bude dělat, a už je naplánováno, co se na něm bude pálit. Na těch všech rozestavěných úsecích dálnic stojí stavební stroje za stamilióny a vůbec nikoho netrápí, že se nepracují. Už se ani nedávají cedule s ,,technologickou přestávkou". Napsané: prac. doba 7-17hod, a nikde ani noha. Asi mají strach, že by je lidi zabili za to stání na dálnici a užívání si v 2,2m širokém pruhu, které skrz ně musí snášet .
  6. No teď jsem se vrátil z SK, zas nasraný až na půdu. To, že tam je draho, na to jsem si zvykl, ale jet 370km od Rožňavy k Novému Jičínu 7,5 hodiny je i na mne fakt moc. 5km před koncem dálnice stojíš, Ružomberok prostojíš, nebo poskakuješ krokem, tak dojedeš až k té další dálnici, kterou opouštíš zase půl hodiny, a až za Čadcou se to dá trochu rozjet. Kuva, že ten tchán s tchýní nebydlí někde, kde vede normální cesta Máte někdo zkušenosti s cestou na SK přes PL ?
  7. Moje robka, je Maďarka, pracuje ve firmě, která obchoduje s Maďarskem, kde při dorozumívání používá tu divnou řeč, měla 50, a tak jako dárkový koš, jsem obšlehnul už tady jednou zveřejněný nápad, a upravil do do Hungar stylu. Účastníkům oslavy se to líbilo.
  8. U nás ve firmě se pálí lasery do plechu, a potom z toho plechu zůstávají odpady, tzv. síta. No a naše asistentka se mne ptala,že se její partner ptá, jestli se ty síta mohou použít do betonu jako výztuha. Já říkám, že já bych to nepoužil, že betonářská ocel má na sobě takové vroubky, které drží ten beton v tahu, a já jsem na stavbě používal kari sítě. Ona: aha tak sítě, a ty kari jo? Takže oni jsou žluté? ....na odpověď jsem se dlouho nezmohl.
  9. Na kontrolu kvality ve výrobě sháním člověka znalého čtení strojírenských výkresů. Plat 20.000 +6.000. http://www.ncline.cz/2017/11/kontrolor-kvality/
  10. Na rapidu 1.2 81kW jsem chtěl přejít z intervalu 30.000 na 15.000km. Ptal jsem se na možnost přinesení svého oleje, který by odpovídal těm jejím VW normám, ale servis mne odmítl s tím, že bych přišel o záruku mobility a prodlouženou záruku na 5let/100.000km. Nechal jsem si to tedy provést s jejich olejem 273 kč/litr, viskozita 5W/40 (je to na interval 15.000km).
  11. https://www.autoscout24.de/angebote/volkswagen-new-beetle-cabriolet-2-0-benzin-weiss-44aa6167-64d0-a717-e053-e250040a48a1?cldtidx=3 New Beetle asi nemůže sklamat, kvalita dobrá, 2.0 věčný
  12. On tam nechce hrát. https://echo24.cz/a/iUL45/hvezda-serialu-most-konci-vadi-mu-svedsky-antisemitismus
  13. Nevím, jestli jsme se pochopili. Na naší 17 let staré pračce šli ložiska vyměnit v pohodě (stará poctivá konstrukce). Jen se pan opravář pochlubil, že našli způsob, jak měnit ložiska i na nových pračkách.
  14. Pro Moraváky. Když jsme museli měnit ložiska na naší 17 let staré Gorenje, tak pan opravář http://www.elektro-sajer.cz/ tvrdil, že už se naučili měnit ložiska i na těch pračkách, kde to normálně nejde.
  15. Tak Lapierre je doma, v Kobeřicích jsem ho zkusil, a padlo mi to. Dle fotky to nebude asi žádný rébus, které si vzít na projížďku, i když tam ještě nemám nášlapy. Po 3 hodinách vlastnictví mám už i první lapálii za sebou, když mi přišel můj 12letý syn říct, že mi na něj nejde přitáhnout nový košík na bidon. Chtěl mi udělat radost, a chtěl mě překvapit. Ztrhnul ale oba imbusy v hlavách šroubů, protože to tam rval přes závit. Takže, přikrýt přesmyk s převodníkem, odvrtat a proříznout závity a kolo je zase jak nové. :-)
  16. Díky za tip, ale to je 2x10, to už v mém věku moc... Však jsem dostal minulý měsíc k narozeninám od kolegů dárek i s příspěvkem, protože se na toho mého ožvýkaného veterána nemohli dívat.
  17. Lapierre bylo v Brně a nechal jsem si ho poslat do prodejny v Kobeřicích, abych ho tam prubnul.Měřím 170, proto bych rád do 27,5'', abych na tom nevypadal jak děcko na dospělém kole.
  18. Po 16 letech a cca 45.000km měním kolo. Přecházím z Author Basic, nepotřebuji nejnovější model, nechci celopéro,neřeším značku,chci vzduchovou vidli ovládanou z řidítek,na kterou jsem si zvyknul, ostatní je na mtb stejně spotřebák. Zatím mi vychází nejlíp, vzhledem k mým financím, toto: http://www.mojekolo.cz/lapierre-raid-527-2/ Napadá vás v této cenové hladině něco lepšího? Sice v Praze se nabízí toto, ale mám to daleko a servisně to asi bude o dost dražší : https://www.cyklonemcik.cz/zbozi/kolo-nakamura-xt-8000-11s-2017-black--2
  19. Z trošku jiného soudku, něco na zklidnění před Vánočním časem.
  20. My jsme byli loni v Kolobrzegu, poblíž hranic s bývalou NDR. Jeli jsme tam na radu švagra a sestry, kteří tam už 2x byli. Jel jsem tam s despektem, ale bylo to výborné. Město nádherné, každý večer bylo kam zajít na něco nového, různých druhů ryb jsem byl už i přežraný . Tam jsem si vezli jenom pár piv, ale i to bylo zbytečné. Jejich je kupodivu velmi pitelné. Ceny jak u nás (jenom české pivo je drahé). Úplně jsem byl paf s Poláků. My je máme na Ostravsku zafixované jako podvodníky, co chtějí z každého jenom něco vydojit, a tam - přátelští, usměvaví pohostinní. Asi je to tím, že 95% návštěvníků je tam z Polska, tak si nedovolí svoje natáhnout. Zbytek jsou rekreanti z Německa. Když tam v hospodě , nebo v obchodě něco řekneš česky, tak na tebe vyvalí oči, a je zmatený. Rozumí ti, ale neví jakou řečí mluvíš, protože tam Češi nejezdí. Koupání - je to Balt, ale dá se.Když bylo jeden den zataženo, tak můžeš chodit okolo pobřeží, kde jsou různé fitnes stroje, kde se můžeš vyblbnout, nebo je tam milión půjčoven kol, a podél celého pobřeží je vždy pláž, borovicový lesík, cyklostezka a cesta oddělená travnatým pásem. Jenom jednou jsem měl divný pocit. Když jsem si tiše fotil moje Primky Automatic na pláži, a otočil jsem se, tak na mě čumělo nechápavě snad 10 Poláků. Měl jsem pocit, že kdybych onanoval, měli by větší pochopení. Měla by se tam zavést i nějaká polská odnož Chronomagu.
  21. U nás se používá už asi 16 let Dialog od firmy www.control.cz . Funguje. U nás se v něm plánuje výroba, sledování jednotlivých operací, výkon pracoviště, docházka, řízení neshod. Kupujeme polotovary, zpracujeme do dílů a prodáváme zákazníkům. Naši dodavatelé mohou nahlížet do výhledů a přizpůsobovat svoje kapacity. a spoustu dalších věcí. Jsem jen ubohý uživatel
  22. V práci jsem tento týden,tzn.od dnes, rozjel zkušební provoz, kdy jsem reorganizoval našeho oddělení, a na který jsem se dlouho připravoval a zaučil nové tři nové pracovníky ke stávajícím (kontroloři ve výrobě). Přestože je to personálně náročnější, mělo by se to vyplatit. Samozřejmě se to sere jak může. Počítal jsem s tím, že se mi jeden kolega vrátí po pracovním úrazu do práce, ale minulý čtvrtek mi zavolal, že léčení potrvá ještě 14dní, v pátek mi jeden kolega zavolal, že kašle krev a nastupuje nemocenskou, další kolega, který měl skrz tyto výpadky dělat prodloužené směny, mi řekl - OK, ale v úterý nemůžu - jedu, na vyšetření kvůli prodělané rakovině. Říkám -OK, v úterý to vezmu za tebe, aspoň budu mít poznatky z první linie, potom jsem si vzpomněl, že nebudu v práci, ale tři dny na školení v OV, ukecám teda dalšího, aby teda dělal 16hod směnu. Ten ve čtvrtek říká - OK. V pátek mi ale říká, že se mu zasebevraždil Pendolinem manžel od sestřenice, a bude chtít jít v úterý na pohřeb, a že tam půjde i další člen našeho oddělení, protože ten je zase bratranec nebožtíka. Dnes, jak jsem byl na tom školení, musel jsem jít dřív domů, protože jsem dostal horečku a sračku. Se asi picnu
  23. Abych také přispěl k všeobecnému tématu - včera se ptal jeden týpek ve fítku, co by mu slečna doporučila na klouby. Ona: No víte, tady chodí hodně vojáků,a oni všichni berou http://www.alavis.cz/alavis-celadrin-kone . Když jsem to dával k dobru při hovoru s bratrancem, tak jeho tchán to má objednané prý taky. Budu ho asi pozorovat, jestli bude do cvalu, nebo jen do tahu .
×
×
  • Vytvořit...