Přejít na obsah

stanik73

Členové_50
  • Příspěvky

    770
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele stanik73

  1. Takže přikládám společnou fotku obou hodinek. Spartaky jsou z první 12-ti kusové prototypové série z roku 1954. Je krásné vidět vyražené jednociferné číslo pod setrvačkou . Adasty jsou také z prototypové série, zde to bylo 20-ks. Tyto byly vyrobena jako jedny z prvních ještě v roku 1956. Pokud někomu není známa historie hodinek adast a jejich souboj s primkami v roce 1957, připomínám hezký článek z Chronomagu http://www.chronomag.cz/clanek/2007-02-05/zapomenuta-historie-ceske-hodinky-adast.html , jehož byl Accutron spoluautorem. Nechybělo mnoho a mohli jsme místo primek sbírat adasty .
  2. Accutron svými znalostmi nezklamal a trefil levou i pravou stranu. Spartaky jsou pozlacené, nejdete o nich pojednání i v Primbibly. Večer přidám fotky
  3. Primky napravo jsou opravdu spartaky, podrobnosti uvedu. Kulaté výročí souboje je 60 let, takže se odehrál v roce 1957. Ještě zbývá dořešit druhou polovinu hádanky .
  4. Jedna předvánoční z přebytku času a pro radost primkařům. Letos slavíme kulaté výročí jednoho starého souboje. Pozná někdo jeho aktéry?
  5. Pořídil jsem si je na Aukru za pár korun ještě před Accutronovou primbiblí, čímž se odtartovalo to šílenství . To ještě nikdo netušil že to jsou "primky"
  6. Jinak tyto primky s kruhovým rastrem se dělaly ve 2 variantách - bez lumi (co máš ty) a s lumi na hodinových indexech a ručkách.
  7. Tedy pane docente, zdá se, že míříte k profesůře :-). Příběh plný zvratů a tajemství je na sbírání primek to nejhezčí, gratuluji :-D.
  8. Co dál - klid a pohoda, dosbírávám pár posledních reálně sehnatelných kousků, už to není naštěstí ten sžíravý chronobundus jako dřív . Moc mě pomohl Accutronovo katalog, protože jsem zjistil, kde je konec tunelu.........Řekl jsem si nakonec jednoduše, že chci všechny katalogové primky mimo kal. 66/68 po roce 1970, kal. 64 a quartzů......a rád se občas odměním nějakým prototypem .
  9. Udělel jsem si dnes jednu fotku pro radost - všechny katalogové 14-ti karátové primky pohromadě. Tato část primek tedy dosbírána a s klidem v srdci uzavřena .
  10. To byla krásná doba, všechno mělo svůj řád, každý soudruh věděl, kde je jeho místo a kterou vlajkou bude mávat. Jen by mě zajímalo, jestli další schůzí v 5:30 myslí ráno nebo večer :-)
  11. Moc rád se zastavím. A budou tam i předprodukční Orlíky? :-)
  12. Knihu jsem četl celou jedním dechem, ale skleróza a ten Němec, co mi občas schovává věci, jsou silnější . Ale děkuji...
  13. V Accutronově katalogu jsou i PSIII s kalibrem 69 a šroubovacím dýnkem - označení 69 665 8 a 69 666 8. Máte je vůbec někdo? Zatím se mi do ruky dostala jen varianta se zaklapávacím dýnkem (69 642 8 a 69 643 8), možná jsem měl jen smůlu, jde mi o to, jestli to v katalogu nebyl jen kus co se nedostal k prodeji na pulty. Accutronovi se omlouvám za použití jeho fotek, ale nemohu teď z technických fotit svoje.
  14. Mě se líbí ta potvrzenka , nějak si nevybavuji, že bych ji viděl...
  15. Nejméně častá oficiální varianta Prim Brusel - kal. 66 s incabloc v pochromované verzi - 66 120 1
  16. Mám filozofickou otázku - s jakými originálními řemeny se prodávaly PS2 automat v černé nebo barevné variantě? Dával se tam jako skoro na všem Saturn nebo tam bylo něco jiného? Nebo takový ten plastový vlnkovatý řemínek?
  17. Myslím, že bez papírů, krabičky a v podstatě lunety je cena ještě celkem slušná .
  18. Chtěl jsem napsat příměr o yettim - všichni o něm mluví, ale nikdo ho neviděl . I když se stále nevzdávám naděje , že ho někdy spatřím....Už jsem párkrát dostal echo, že ho viděli, ale vždy to byl planý poplach.....
  19. Andrej neboli Alomoh se už na nás bohužel dívá z primkařského nebe............mrzí mě to, dával do toho hodně času a úsilí
  20. O 2 typech označení velikosti/fontu evidenčních čísel jsme mimo chronomag již diskutovali dříve, přesnou hranici jsem v polských pramenech nevypátral. A to se mi podařilo dostat k přímé komunikaci s bývalými vojáky. Sázel jsem na to, že rozdíl vznikl jinou dislokací nebo typem vojska, to jsem ale bohužel nebyl schopen přesně dohledat a potvrdit na statisticky významnějším množství hodinek. A spekulovat se mi nechce... Jinak ty dosavadní známé hranice lomu 519-549 sedí. Vím i o výskytech v tomto rozmezí, ale nedostal jsem se k fotkám....
  21. Plně souhlasím, a hlavně o čem by jsme se pak tady dohadovali .
×
×
  • Vytvořit...