Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Narazil jsem na poměrně detailní fotky jedněch Orientů, který se u nás prodávaj v ceně přes 10tis., zaujaly mě tim mišmašem, tak je sem dávam ... B)

post-1678-1198953785.jpg

post-1678-1198953789.jpg

post-1678-1198953793.jpg

post-1678-1198953801.jpg

post-1678-1198953805.jpg

Odesláno
  rorda napsal:
Narazil jsem na poměrně detailní fotky jedněch Orientů, který se u nás prodávaj v ceně přes 10tis., zaujaly mě tim mišmašem, tak je sem dávam ... B)

Není to špatný, akorát ten stojek měl asi zůstat raději zakrytej...

Odesláno (upraveno)

Uz tady onehda problehly. Jsou to hodinky, jejichz ambasadorem je rallyovy jezdec Marcus Gronholm.

Ta spousta cisel je tam asi kvuli nemu, protoze jestli se dobre divam, je to tachymetr s otocnou lunetou ;)

marcus_eng.jpg
Upraveno uživatelem afrikab
Odesláno
  Filini napsal:
mne sa teda pacia ... k tej znacke ale stale nemam velku doveru. Ako su na tom s presnostou a kvalitou vseobecne?

O kvalitě nemusíš pochybovat, mám mechanických Orientů momentálně 10 ks a zpracování je velmi slušné a šlapou dlouho i když totálně kašleš na údržbu. Stojky nějsou sice nijak hezké ( což je u proskleného dýnky hrozná škoda ), ale šlapou i po mnoha letech. Tady jsou moje nejmilejši :P

post-1259-1199012168.jpg

Odesláno

Kdyby měl někdo zájem, tak v bazaru v Praze ve Václavský pasáži mají docela pěkný Orienty automat s ukazatelem rezervy nátahu. Jsou na hnědým řemínku a snad i s motýlovou sponou. A stojí 2500,-

Můžu sem dát i velmi nekvalitní fotku z telefonu.

Odesláno
  Filini napsal:
mne sa teda pacia ... k tej znacke ale stale nemam velku doveru. Ako su na tom s presnostou a kvalitou vseobecne?

Na Vánoce jsem si pořídil Orient CEM 65002D ?blue Mako?, protože se mi dle fotek líbily. Nejprve jsem byl překvapen jejich ?externí? kvalitou, která mi připadne ? znalci a fandové prominou ? lepší než u srovnatelné třídy hodinek Seiko 5. Dnes, sice jen po relativně krátkém nošení, jsem mile překvapen jejich přesností. Takže teď budu lovit u stejné značky nějaké oblekovky?

U radimk jsem viděl Orient Star... Sakra, sakra

:whistle:

Odesláno
  Jerryl napsal:
Kdyby měl někdo zájem, tak v bazaru v Praze ve Václavský pasáži mají docela pěkný Orienty automat s ukazatelem rezervy nátahu. Jsou na hnědým řemínku a snad i s motýlovou sponou. A stojí 2500,-

Pokud můžu poprosti tak mi ty fotky pošli, díky.

Odesláno
  Jerryl napsal:

A jsme u toho? Buď tak laskav... :suicide_anim:

Odesláno

Mě by se taky líbíly víc bez děravého ciferníku. Pak by velmi připomínaly Citizen Nighthawk. Ta dvojitá vnější stupnice je spíše logaritmické pravítko. Jako tachometr je to na nic, když vteřinová ručka nemá funkci stopek.

Odesláno

Taky se kloním k logaritmickému pravítku. Tyhle jsou z řady Sporty Automatic. Osobně si myslím, že Orient má v nabídce mnohem zajímavější modely.

Co se týká jejich spolehlivosti a kvality, tak Orient musím pochválit. Mám jedny, co jsem zdědil, a po aktivním denním nošení asi 20 let stále spolehlivě fungují. Sklíčko sice není odolné vůči poškrábání, ale jinak spokojenost.

post-2402-1199040748.jpg

Odesláno

taky mohu jen pochválit značku ORIENt. mám 11 let staré SK od vetnamců a jsou nošeny na vše. Taky se párkát koupaly v moři a ono dobrý. U Aleše v Ostravě mě je servisovaly po deseti letech provozu a jen říkali opatrně při sprchování. Přesnost slušná, minerální sklo moc nevydrží. Asi by chtělo vyměnit. někdy

Odesláno

QUOTE(David_B @ 30.12.2007 - 19:53) 133431[/snapback]
Taky se kloním k logaritmickému pravítku. Tyhle jsou z řady Sporty Automatic. Osobně si myslím, že Orient má v nabídce mnohem zajímavější modely.

Co se týká jejich spolehlivosti a kvality, tak Orient musím pochválit. Mám jedny, co jsem zdědil, a po aktivním denním nošení asi 20 let stále spolehlivě fungují. Sklíčko sice není odolné vůči poškrábání, ale jinak spokojenost.

post-2402-1199040748.jpg

Mám zřejmě tentýž model, získal jsem je asi před měsícem a nemšl jsem představu o stáří hodinek, teď už je mi to jasnější.

Nemáte někdo zkušenost se způsobem leštění sklíče u Orientek ?post-2585-1199197267.jpg

post-2585-1199197250.jpg

Odesláno
  Kupa54 napsal:
Mám zřejmě tentýž model, získal jsem je asi před měsícem a nemšl jsem představu o stáří hodinek, teď už je mi to jasnější.

Nemáte někdo zkušenost se způsobem leštění sklíče u Orientek ?

Myslím, že tady bylo několik vláken o leštění sklíček. Zkuste trochu pohledat a určitě najdete dost rad. Taky se chystám na leštění těch svých, tak pak můžu porefererovat.

Ke stáří tohoto modelu Orient: v původním návodu se uvádí, že ten Multi-year calendar má rozsah na roky 1971 až 2015.

Odesláno (upraveno)
  Kupa54 napsal:

Nemáte někdo zkušenost se způsobem leštění sklíče u Orientek ?

To sklíčko je rovné, plastové s ostrými hranami takže leštění je jednoduché - na rovnou podložku polož smirek minimálně zrnitosti 1500 ale spíš 2-2,5 tis. hrubší nevadí, ale pak budeš déle leštit. Papír navlhči a hodinkami sklíčkem dolů po něm projížděj lehce a krouživými pohyby. Až budeš mít pocit, že všechny hluboké škrábance jsou srovnané. Vezmi leštící pastu a vylešti to flanelovým hadříkem. Stačí například jemná pasta na autolaky ( já používám Tempo ). Výsledek je 100% hladké sklíčko bez škrábanců.

Upraveno uživatelem koblih69

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...