Jerryl Odesláno 9. ledna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2008 Dík, stavím se u konráda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alt Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2008 Zakladem uspechu je: - byt v pohode, nepit u toho moc kavy, aby se cloveku netrasly ruce , mit VZDY pri jemnejsich cinnostech oprene lokty, - mit rovna zada - pracovni desku stolu co nejvys, blizko ocim, - perfektni osvetleni, - kvalitni lupu [idealne aspon 10x], - kvalitni hodinarskou pinzetu, - naucit se brousit sroubovacky, - koupit mazacky a maznicku a aspon ocislovany NDR olej, - koupit Chronor. Jak to clovek zacne flikovat zkrouceny potme nekde u televize, tak je neuspech zarucen - to proste nefunguje... Jemna motorika se da perfektne vycvicit, jen to chce praxi, praxi a zase praxi. A nespechat. A je nezbytne vycvicit manzelku, aby cloveka nestresovala recmi o tom, ze u toho sedim cele dny v kuse a ji a deti si nevsimam... ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sr71 Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2008 Zlomeny cep krokoveho kola, casta to chyba zacatecniku. přesně tohle se mi stalo, když jsem poprvé zkoušel rozborku a smontování strojku (kalibr68), krokové kolo jsem tedy nahradil jiným a hodinky kupodivu fungují ,ale mám problém s tím že jdou teď strašně těžko natahovat (korunka klade obrovský odpor), takže se do nich budu ještě muset podívat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alt Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2008 Hridel korunky muze byt v pouzdre mirne nasikmo, takze to dre o steny pouzdra - povolit sroubky, kterymi drzi strojek v pouzdru a korunkou zatocit. Pokud pujde lehce, dotahnout strojek v trochu jine poloze. Pokud ne, je to necim jinym. Nekdy drou nove vodotesne korunky, je treba je trochu upravit. Atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sr71 Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2008 Hridel korunky muze byt v pouzdre mirne nasikmo, takze to dre o steny pouzdra - povolit sroubky, kterymi drzi strojek v pouzdru a korunkou zatocit. Pokud pujde lehce, dotahnout strojek v trochu jine poloze. Pokud ne, je to necim jinym. Nekdy drou nove vodotesne korunky, je treba je trochu upravit. Atd. díky za radu - vyzkouším Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vana Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 Nějaký podíl na drhnutí má i namazání uložení natahovacího kola, ale ne zas tolik...I když třeba u dámských hodinek Slava sem pořád nevěděl čim to je že to de tak blbě natahovat a po namazání nat. kola jdou jako po másle. Přenáší se tam přecejen poměrně velká síla, takže když třecí plochy nejsou jak zrcadlo, tak je to hned znát... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sr71 Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 Nějaký podíl na drhnutí má i namazání uložení natahovacího kola, ale ne zas tolik...I když třeba u dámských hodinek Slava sem pořád nevěděl čim to je že to de tak blbě natahovat a po namazání nat. kola jdou jako po másle. Přenáší se tam přecejen poměrně velká síla, takže když třecí plochy nejsou jak zrcadlo, tak je to hned znát... takže příčinou byla začátečnická chyba - dal jsem tam to natahovací kolo obráceně, nevšiml jsem si, že má na jedné straně osazení pro hlavu šroubu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vana Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 takže příčinou byla začátečnická chyba - dal jsem tam to natahovací kolo obráceně, nevšiml jsem si, že má na jedné straně osazení pro hlavu šroubu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 11. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2008 návod na pitvu hodinek: http://www.timezonewatchschool.com/WatchSchool/ 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 11. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2008 návod na pitvu hodinek: http://www.timezonewatchschool.com/WatchSchool/ tak toto som si mal prestudovat, ked som pred viac nez dvadsiatimi rokmi rozobral svoje Ruhly ... a hodil ich v sacku do supliku:-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dubraro Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2008 návod na pitvu hodinek: http://www.timezonewatchschool.com/WatchSchool/ Bohužel, uvedený link je pouze reklama na placené kurzy hodinářství. Skutečné návody jsou například zde: http://horologyzone.com/ http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Hal...lockrepair.html http://zibet.net/watches.html#id.s2.5 http://pmwf.com/Watches/Watches.htm#WatchSchool Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zungar Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 (upraveno) Hodinářum zdar, taky mám už doma nádobíčko od Quida, cd s knihama od vana, strojky od kobliha 69, a asi patery nejdoucí primky a poljoty ze 60 let. Pořád se nemůžu odhodlat do rozborky, mám z toho obavy, že to dopadne přesně tak jak na obrázku v tomto příspěvku, sice jsem přečetl už tři knihy o hodinářství, ale pořád váhám? A propo nebylo by lepší začít s nějakým budíkem nebo ještě větším kalibrem?? Taky se tu dočítám a v knihách od vana o mazání hodinových strojků a jejich čištění. Může mi někdo poradit kde a jaký olej sehnat na namazaní hodin a hodinek? Možná to tu je někde na chronomagu uvedené, ale zatím jsem to nenašel. Díky za odpověď Upraveno 31. ledna 2008 uživatelem zungar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dubraro Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 Každý jednou začínal. Čtení knih je důležité, ale praxe je důležitější. Začít s budíkem můžeš, proč ne, ale pro práci se strojky náramkových hodinek ti to moc nepomůže, je to jiná technologie. Jestli jsi koupil staré Primky za stovku, tak pokud je napoprvé nesložíš, nic tak hrozného se neděje. Důležitá je trpělivost a pečlivost a vhodné pracoviště - dobré osvětlení, hladká podlaha (hledání odskočených součástek tvoří dobrých 50% práce). Oleje budeš potřebovat v podstatě dva - jeden na ložiska s ocelovou hřídelí v rubínu, druhý na ocel v mosazi. Dnes se nabízejí hodinářské oleje za astronomické sumy, pro běžné použití však stačí oleje z NDR, kde malá lahvička za několik desetikorun ti bude stačit na doživotí (pokud ji nezvrhneš). Prodává Parexo. Mazáček si vyber ten nejmenší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zungar Odesláno 31. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2008 Každý jednou začínal. Čtení knih je důležité, ale praxe je důležitější. Začít s budíkem můžeš, proč ne, ale pro práci se strojky náramkových hodinek ti to moc nepomůže, je to jiná technologie. Jestli jsi koupil staré Primky za stovku, tak pokud je napoprvé nesložíš, nic tak hrozného se neděje. Důležitá je trpělivost a pečlivost a vhodné pracoviště - dobré osvětlení, hladká podlaha (hledání odskočených součástek tvoří dobrých 50% práce). Oleje budeš potřebovat v podstatě dva - jeden na ložiska s ocelovou hřídelí v rubínu, druhý na ocel v mosazi. Dnes se nabízejí hodinářské oleje za astronomické sumy, pro běžné použití však stačí oleje z NDR, kde malá lahvička za několik desetikorun ti bude stačit na doživotí (pokud ji nezvrhneš). Prodává Parexo. Mazáček si vyber ten nejmenší. Dík za odpověď, ale NDR už není a kde ty oleje mám sehnat?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alt Odesláno 1. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2008 V Parexu maji tyto oleje - Dubraro to uz psal. Ano, ty z NDR. dubraro: Co se tyce lahvicky oleje, tak mi vystaci jedna tak na rok/dva - s tim dozivotim je to trochu odvazne tvrzeni... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dubraro Odesláno 1. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2008 V Parexu maji tyto oleje - Dubraro to uz psal. Ano, ty z NDR. dubraro: Co se tyce lahvicky oleje, tak mi vystaci jedna tak na rok/dva - s tim dozivotim je to trochu odvazne tvrzeni... Pokud jsi profesionální hodinář, tak to tak bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vana Odesláno 1. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2008 Zakladem uspechu je: - byt v pohode, nepit u toho moc kavy, aby se cloveku netrasly ruce , mit VZDY pri jemnejsich cinnostech oprene lokty, - mit rovna zada - pracovni desku stolu co nejvys, blizko ocim, - perfektni osvetleni, - kvalitni lupu [idealne aspon 10x], - kvalitni hodinarskou pinzetu, - naucit se brousit sroubovacky, - koupit mazacky a maznicku a aspon ocislovany NDR olej, - koupit Chronor. Jak to clovek zacne flikovat zkrouceny potme nekde u televize, tak je neuspech zarucen - to proste nefunguje... Jemna motorika se da perfektne vycvicit, jen to chce praxi, praxi a zase praxi. A nespechat. A je nezbytne vycvicit manzelku, aby cloveka nestresovala recmi o tom, ze u toho sedim cele dny v kuse a ji a deti si nevsimam... ) Ještě si dovolím poznámku z vlastní zkušenosti: koupit ultrazvukovou čističku, je neocenitelná! V Parexu maji tyto oleje - Dubraro to uz psal. Ano, ty z NDR. dubraro: Co se tyce lahvicky oleje, tak mi vystaci jedna tak na rok/dva - s tim dozivotim je to trochu odvazne tvrzeni... S trochou příjemného vyjednávání a diplomacie se dá od hodinářů leccos vyškemrat např. za čokoládu (jako v mém případě) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
2139103620 Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2012 Prosím vás, na priloženej fotke je sada hodinárskych "olejničiek". Môžete mi niekto povedať aká farba je na aké použitie. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se