Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Při prohlížení internetových stránek, jsem narazil na hodinky Luminox 6102. Líbí se mi vzhledově i technická data nejsou asi špatná. Obzvláště si cením, že používají systém osvícenína základě tritia, které je stále dobře vidět. Chtěl bych si je koupit, ale nevím kde je sehnat. V klasickém obchodě se asi sehnat nedají a na netu nevím na který obchod se obrátit a taky nemám zkušenost s tímto druhem nákupu. Nevím také jaké se musejí platit poplatky jako clo atd. Prosím o radu, zkušenost a názor. Díky za pomoc.

Odesláno (upraveno)

Mně se Traser líbí více a to nejen proto, že je jedny mám.

A jak píše kubson, za tu cenu se dají sehnat "nejdražší" Trasery z řady Professional a vypadají skvěle. ;)

Ale každému se líbí něco jiného. :)

Upraveno uživatelem Mike.
Odesláno

Tiez radim Traser. Moje prve nove Luminoxy mi isli presne 7 hodin :crying_anim: :sad01_anim: vymena baterie nepomohla. Druhy kus po reklamacii :devil: doteraz OK ale uz to nebude co mohlo byt.Dovera jaksi absentuje...

Odesláno

Luminox "je" trubicky s tritiom a svieti konstantne aj 10 rokov :thumbsup_anim: V tomto smere by ma zaujimala osobna skusenost :worried_anim: prve reklamy hovorili o zarucenom svite 25 rokov, teraz uz len 10 haha....asi uz ani to tritium nie je co byvalo :suicide_anim:

Odesláno
Luminox "je" trubicky s tritiom a svieti konstantne aj 10 rokov :thumbsup_anim: V tomto smere by ma zaujimala osobna skusenost :worried_anim: prve reklamy hovorili o zarucenom svite 25 rokov, teraz uz len 10 haha....asi uz ani to tritium nie je co byvalo :suicide_anim:

niekde som tu cital o polcase rozpadu tritia a pisalo sa tusim o siedmich rokoch

Odesláno

odkážu vás na můj článeček o traseru na chronoshopu

co se týká kvality, tak mohu říct jen tolik, že jsem na ně dosud neměl jedinou reklamaci...

Odesláno

to je asi spíš otázka na nějakého fyzika, nebo někoho kdo to může v reálu porovnat, ale selským rozumem bych řekl, že když tam je polovina tritia, tak ta polovina tritia, bude emitovat poloviční množství částic a to z té fluorescenční vrstvy vyrazí jen poloviční intenzitu světla.. ale třeba jsem vedle a k vybuzení luminoforu stačí i menší množství.. fakt nevím, zkusím se zeptat výrobce

Odesláno
to je asi spíš otázka na nějakého fyzika, nebo někoho kdo to může v reálu porovnat, ale selským rozumem bych řekl, že když tam je polovina tritia, tak ta polovina tritia, bude emitovat poloviční množství částic a to z té fluorescenční vrstvy vyrazí jen poloviční intenzitu světla.. ale třeba jsem vedle a k vybuzení luminoforu stačí i menší množství.. fakt nevím, zkusím se zeptat výrobce

S tritiem je to tak jak píšeš, to by musely pochopit i Jihočeské matky.

Odesláno

Juhoceske matky su velmi mudre.

Ked znizis napatie na LED diode o polovicu tiez jej svit klesne o polovicu?

Alebo ked odpustis zo sifon bombicky polovicu hmotnosti CO2 tlak v nej klesne o polovicu?

Alebo mas to co si pisal z vlastnej skusenosti?

Odesláno (upraveno)
takže odpověď je k nalezení tady: http://www.mbmicrotec.com/html/engl/technologie/leben.html

"výkon" gtls nesouvisí to jenom s tritiem a jeho úbytkem v čase, ale i dalšími faktory, především kvalitou luminiscenčního natěru, úbytek intenzity je průměrně 10% za rok, ale není to lineární, víc v odkaze...

cize na polovicu sa dostane tak za 12 rokov ... ani som nebol daleko :)

halbwert.jpg

aha, necital som tvoj clanok, tam uz o tych 12 rokoch pisane bolo :(

"Tritium je izotop vodíku, má poločas rozpadu 12,32 roku, po tomto čase se z poloviny tritia stane helium."

Upraveno uživatelem Filini

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...