Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Čtu hodně francouzská fóra. Různé problémy, s korunou, přesnost, ..

škoda, že v ČR není žádný distributor

Odesláno

Já měl bronzovky z minulého kickstarteru. Problémy s nimi jsem neměl. Je pravda, že přesnost nebyla úplně nejlepší, měl jsem +15/den, ale bylo to stabilní, tak by nebyl problém to vyštelovat lépe.

Pustil jsem je dál a protože se mi už pro bronzu stýská, tak jsem se zapsal nově na GMT. Uvidím, jaký bude rozdíl :).

Odesláno

Všechny GMT prodané v prvních hodinách..

Objednal si někdo?.

Odesláno
před 18 hodinami, Dzos napsal:

Já měl bronzovky z minulého kickstarteru. Problémy s nimi jsem neměl. Je pravda, že přesnost nebyla úplně nejlepší, měl jsem +15/den, ale bylo to stabilní, tak by nebyl problém to vyštelovat lépe.

Pustil jsem je dál a protože se mi už pro bronzu stýská, tak jsem se zapsal nově na GMT. Uvidím, jaký bude rozdíl :).

aky rozmer si vybral?  

• po měsíci...
Odesláno

Zaregistroval jsem nové modely.

https://en.yema.com/products/yema-navygraf-maxi-dial-ynav2020-ams

Není to můj šálek čaje, ale nevěděl jsem, že značka YEMA patřila v 80.letech Seiku.

Instantly recognizable by its oversized markers and flashy orange accents, the Navygraf Maxi Dial inspires by YEMA’s Hattori period from end 1980s. This design comes from a time period when Seiko themselves owned YEMA and used oversized hour markers. Designed as a professional dive watch, the 39mm 316L steel case, the thick sapphire crystal and the screw down crown ensure a solid 990 feet water resistance.

navygraf.jpg.b76ae012258fee7422a8f2b137fc5af5.jpg

A retro vlna pokračuje.

https://en.yema.com/collections/digidisc

digidisc.jpg.58f7599df3578eee434406d2fcafdfbf.jpg

• po měsíci...
Odesláno

Historie značky sahá až do roku 1948, kdy byla založena panem Henry Louis Belmontem v francouzském městečku Besancon nedaleko hranic se Švýcarskem. Již v roce 1950 se prezentovali technologií anti-shock, v roce 1963 hodinkami Yema Superman s voděodolností do 300m, v roce 1968 typem Yema Rallygraf pro nadšence motorismu a v roce 1983 se jako první francouzské hodinky podívaly do kosmu na ruce francouzského kosmonauta Jean-Loup Chretiena. - opsáno ze shopu ONYX 🙂 

Z jejich kolekce stojí za zmínku určitě ty, které se váží na historii značky, což jsou vlastně všechny 🙂 Yema heritage superman, Rallygraph Mario Andretti, mají i bronzovky Yema Superman bronze. Odkaz na oficiální stránky kde je něco z historie: https://eu.yema.com/pages/our-story

U nás začal prodávat a servisovat ONYX Jihlava: https://www.klenotyonyx.cz/e-shop/Nezávislé značky/Hodinky Yema

Podle mě značka, která by tady mohla mít místo. Zajímavý je jejich systém uzamykání pohybu lunety, která se přitáhne mechanismem při zatahování korunky a zabrání tak nechtěnému pohybu při potápění. Na počítání piv tedy trochu nevhodné 🙂 

Někdo se tady s nimi myslím chlubil, tak kdo má, ukažte. Já se na ně určitě chystám 🙂 

fit.jpg

10545b3bc0828638d9de00ab590ae904.png

249700916a6ca98c51772ac1ab353ea4.jpg

fit.jpg

bordeauxnatoface_2048x.png

c7fe2a139312d79cd6acce965b1c21f2.jpg

b196568452c3acff3c71dfc4b7a7db77.jpg

• po 3 týdnech...
Odesláno

Na ruku se mi dostaly tyhle nádherný Yemy. Kombinace bronzové lunety a klasického ocelového pouzdra je sakra dobrá. Moc se povedly. b121b444963b0d93b4c7f8ff39b72cd4.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Yema udělala v minulosti spousty krásnejch hodinek, to, jak v tom teď pokračujou, se mi líbí. Vím, že je to uvedeno už na začátku, ale Yema si imho nezaslouží bejt mezi čínskejma  (ve většině případů) mikrobrendama, tahle firma sice nemá 150 let tradici, ale zásobovala francouzský piloty, různý armádní složky. Yema Spationaute byla i ve vesmíru. Neslušelo by jí to víc mezi ostatníma evropskejma hodinkama? Připadá mi to stejný, jak když mezi tyhle Zelos, Borealis a já nevím, co ještě, někdo kdysi zařadil firmu Aquadive. Já proti těm mikrobrandům nic nemám, ale řadit mezi ně takovýhle značky mi přijde kapku mimo.

Odesláno
před 1 hodinou, villain83 napsal:

Yema udělala v minulosti spousty krásnejch hodinek, to, jak v tom teď pokračujou, se mi líbí. Vím, že je to uvedeno už na začátku, ale Yema si imho nezaslouží bejt mezi čínskejma  (ve většině případů) mikrobrendama, tahle firma sice nemá 150 let tradici, ale zásobovala francouzský piloty, různý armádní složky. Yema Spationaute byla i ve vesmíru. Neslušelo by jí to víc mezi ostatníma evropskejma hodinkama? Připadá mi to stejný, jak když mezi tyhle Zelos, Borealis a já nevím, co ještě, někdo kdysi zařadil firmu Aquadive. Já proti těm mikrobrandům nic nemám, ale řadit mezi ně takovýhle značky mi přijde kapku mimo.

Já s tebou určitě souhlasím, že si nezaslouží být mezi čínskými značkami, protože to čínská značka není. Každopádně pořád se dle mě jedná o microbrands a jiné umístění tady bohužel není. Podle mě by si zasloužili vlastní kategorii "Francouzské hodinky". Je jich celkem dost, které se mohou považovat za francouzské: Cartier, Breguet, Yema, Lip (který zažívá taky moc příjemnou reinkarnaci) atd. Možná podnět pro Berta, zda to neudělat. 

Odesláno (upraveno)

No, já prostě nesouhlasím s tím, že značku, která je na trhu cca 70 let (ano, nějakou dobu byla asi neaktivní) lze definovat jako microbrand a řadit ji vedle firem, který vznikly během posledních pár let někde v Asii. A že jich je. To je stejný, jak s již zmiňovaným Aquadive. Já některým microbrandům vůbec neupírám právo na to, aby tu měly svoji sekci, spousty těch hodinek je i zajímavejch.  Ale to by se tady mohly začít objevovat taky značky, jako třeba Aquastar, Nivada,  Benrus a já nevím, co ještě. Prostě firmy, který před půl stoletím vyráběly slavný modely. A jak píšeš, samostatná sekce Francouzské hodinky by nebyla od věci, třeba  Auricoste, Dodane, nebo právě třeba Yema si svoje místo na slunci bezesporu zasloužej. 

Upraveno uživatelem villain83
Odesláno
No, já prostě nesouhlasím s tím, že značku, která je na trhu cca 70 let (ano, nějakou dobu byla asi neaktivní) lze definovat jako microbrand a řadit ji vedle firem, který vznikly během posledních pár let někde v Asii. A že jich je. To je stejný, jak s již zmiňovaným Aquadive. Já některým microbrandům vůbec neupírám právo na to, aby tu měly svoji sekci, spousty těch hodinek je i zajímavejch.  Ale to by se tady mohly začít objevovat taky značky, jako třeba Aquastar, Nivada,  Benrus a já nevím, co ještě. Prostě firmy, který před půl stoletím vyráběly slavný modely. A jak píšeš, samostatná sekce Francouzské hodinky by nebyla od věci, třeba  Auricoste, Dodane, nebo právě třeba Yema si svoje místo na slunci bezesporu zasloužej. 

Souhlas, zkusím napsat Bertovi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odesláno
V 3. 10. 2020 v 20:00, Roman-ZA napsal:

vieme v com bude zasadny rozdiel medzi kalibrami MBP1000 a MBP2000? 

tuto zazracnu formulku som cital: "Our new in-house Caliber YEMA2000 is an evolution of the first-generation MBP1000. Several components have been improved in order to achieve fundamental gains in terms of precision and durability. Its design combines manufacturing simplicity and efficiency offering great precision and reliability at a competitive price-quality ratio." 

Romane, dnes jsem viděl stojek vyndaný a rozebraný. Není to žádná vysoká hodinařina. Co se týká zpracování, je to tak na úrovni středních tříd od Seika. Strojek, který byl vyndaný udělal před vyndáním i po stabilně +3s na vibrografu. Není to špatná práce, 29 kamenů, super přesnost a dle Onyxu lehce servisovatelné. Takže za mě Yema2000 OK. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...