Přejít na obsah

Typický Chronomagista - POLITIKA A NÁBOŽENSTVÍ

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

O tom nic nevím. Já maximálně používám chlívek, když je někdo zbytečně vulgární. Dikuse byly dočasně en bloc zrušeny, když se tam objevil nějaký plakátovací blb.

To je dle mého názoru zcela validní námět diskuse, protože spousta problémů současné společnosti, zejména masivní přerozdělování a omezování svobod jednotlivce má podle všeho přímou spojitost právě se všeobecným rovným volebním právem. V diskusích se tam často rozebíraly možné varianty censu zejména s důrazem na férovost.

Což ve státě, kdy předseda velké politické strany v TV prohlašuje, že stát nemusí platit dluhy a přesto dostane desítky procent hlasů, možná není úplně od věci...

Ano, tam občas někteří ujeli. Nicméně na základní myšlence, že pro cyklisty a děti (resp. jejich rodiče) by měla platit stejná práva a povinnosti a nemělo by se na ně automaticky hledět jako na ubohé oběti těch zlých ostatních, neshledávám nic špatného.

Vítej v nečernobílém světě. Vojáci Rudé armády v roce 1945 občas kradli a znásilňovali, přesto zůstává historickým faktem, že osvobodili značnou část území ČSR...

"O tom nic nevím. Já maximálně používám chlívek, když je někdo zbytečně vulgární. Dikuse byly dočasně en bloc zrušeny, když se tam objevil nějaký plakátovací blb." pokud jsem četl vyjádřejí D-F, tak to o plakátování nebylo, prostě jasně zdůvodnil zrušení diskuze (hlavně právě oponety)přičemž dokonce vznikla nocá stránka s diskuzí, budiž, ale tím shodil jakýkoliv svůj pokus dát nějaký názor do placu, už tam od té doby nechodím.

"To je dle mého názoru zcela validní námět diskuse, protože spousta problémů současné společnosti, zejména masivní přerozdělování a omezování svobod jednotlivce má podle všeho přímou spojitost právě se všeobecným rovným volebním právem. V diskusích se tam často rozebíraly možné varianty censu zejména s důrazem na férovost." ano, ve chvíli kdy se přišlo na to, že při orientaci na daňové přiznání by nemohli volit studenti (VŠE) a živnostníci, tak se vymyslela berlička o DPH, takže tím to zhaslo.

"Což ve státě, kdy předseda velké politické strany v TV prohlašuje, že stát nemusí platit dluhy a přesto dostane desítky procent hlasů, možná není úplně od věci..." nikdy jsem nikoho neslyšel, že by vyprávěl, že stát dluhy platit nemusí, Paroubka asi neposlouchám jako ti, kdo jím pořád straší své oponenty, ale pokud dokazuji papouškováním učebnice, že zrušení všech omezení neprospěje velkým a silným tak to nějak mluví proti logice, kterou se vyjadřovala většina (jeden z mnoha příkladů), to nemluvím o hysterické předvolební masáži ve smyslu "kdo nevolí ODS JE BLBEC" a neuvěřitelně ponižující suplikou min. dopravy, která se také odvolávala na politické cítění členů fóra.

"Vítej v nečernobílém světě. Vojáci Rudé armády v roce 1945 občas kradli a znásilňovali, přesto zůstává historickým faktem, že osvobodili značnou část území ČSR..." ano, já právě nevidím svět černobíle, takže adorace zloděje a vzteklé prskání na bombardování Drážďan, kde se citoval jako seriózní pramen Irving mi evokovala právě doby, kdy "historici" vytahovaly vždy jen část faktů a tu druhou tajili, protože jim neseděla do zamýšleného obrázku. Po revoluci jsem byl nemile překvapený, jak moc se toho dopouští i američtí a němečtí autoři "literautry faktu" , ale tady co článek o historii, to průser. A nemluvím o tom, co jsem se dozvěděl v diskuzi. (vrchol k popukání byl, že Ježíš nenáviděl židy).

Prostě jsem si udělal závěr, že ačkoliv na humanitní školy se nenávistně prská, pro politickou kulturu (tedy jaksi "vpravo")by mělo být jádro humanitně a ekonomicky vzdělaných lidí samozřejmostí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 82
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak teď už jsem z toho úpně :withstupid: . O čem se tu diskutuje? Dejte sem alespoň link, ať víme my ostatní, o co jde....

A nebo, lépe, si vyměňujte názory přes mail.

P.S.: Rusové sice osvobodili většinu ČSR, ale znásilňování a vraždy byly na denním pořádku. To jsou mi osvoboditelé....ČSR by za normální situace byla osvobozena tak jako tak, od západu... :thumbsup_anim: A bez všech těch excesů! Otázkou je, zda je správné, v případě Rudé armády, používat slovo osvobozená!

Tak nevím, nevím...

Odkaz ke komentáři

Tak teď už jsem z toho úpně :withstupid: . O čem se tu diskutuje? Dejte sem alespoň link, ať víme my ostatní, o co jde....

P.S.: Rusové sice osvobodili většinu ČSR, ale znásilňování a vraždy byly na denním pořádku. To jsou mi osvoboditelé....ČSR by za normální situace byla osvobozena tak jako tak, od západu... :thumbsup_anim: A bez všech těch excesů! Otázkou je, zda je správné, v případě Rudé armády, používat slovo osvobozená!

Tak nevím, nevím...

JASNÝ TADY MÁTE POČTĚTE SI

http://www.dfens-cz.com/

Odkaz ke komentáři

pokud jsem četl vyjádřejí D-F, tak to o plakátování nebylo, prostě jasně zdůvodnil zrušení diskuze

Diskuse byly zrušeny dočasně proto, že se tam neustále objevoval nějaký blb, píšící samé vulgarity a podepisující se tu jako D-F, tu jako někdo jiný. O nějakém oponování to vůbec nebylo a v současnosti diskuse zase běží.

ano, ve chvíli kdy se přišlo na to, že při orientaci na daňové přiznání by nemohli volit studenti (VŠE) a živnostníci, tak se vymyslela berlička o DPH, takže tím to zhaslo.

Census podle daňového přiznání byl pouze jeden z možných a nikdo jeho problémy nepopíral. Další byly myšlenky získání volebního práva nějakou státní službou atd. atd. Nejzajímavější byl ten "tisícovkový census", kdy by každý dostal tisícovku a buďto by ji hodil do urny s lístkem, nebo by si ji nechal.

"nikdy jsem nikoho neslyšel, že by vyprávěl, že stát dluhy platit nemusí, Paroubka asi neposlouchám..."

Zjednodušeně řečeno Paroubek někde prohlásil, že stát nemusí splácet dluhy, stačí prý, když se platí úroky a že inflace se postará o zbytek. To, že inflace jistý vliv má, je jasné, ale myšlenka, že se takto zcela zbaví státního dluhu, nota bene když si dál půjčuje...

ano, já právě nevidím svět černobíle, takže adorace zloděje a vzteklé prskání na bombardování Drážďan

Adorace dvou de iure vlastizrádců a vrahů Gabčíka a Kubiše, navíc de facto zodpovědných za stovky mrtvých při heydrichiádě Ti nevadí? Mně ne.

kde se citoval jako seriózní pramen Irving mi evokovala právě doby, kdy "historici" vytahovaly vždy jen část faktů a tu druhou tajili, protože jim neseděla do zamýšleného obrázku... A nemluvím o tom, co jsem se dozvěděl v diskuzi. (vrchol k popukání byl, že Ježíš nenáviděl židy)

No jo, blbce najdeš všude. Ale tím, že je budeš zavírat za jejich knihy si moc nepomůžeš, spíš naopak.

Prostě jsem si udělal závěr, že ačkoliv na humanitní školy se nenávistně prská, pro politickou kulturu (tedy jaksi "vpravo")by mělo být jádro humanitně a ekonomicky vzdělaných lidí samozřejmostí.

Zajisté, že by ani technicky vzdělaný člověk neměl býti fachidiotem bez rozhledu. Přikážeme jim to zákonem?

Ale sem to asi opravdu nepatří ani do fora v sekci "ostatní".

Odkaz ke komentáři

Tak nevím, nevím...

No , ty fakt nevíš , to je evidentní. :lol:

Odkaz ke komentáři

Ale jdi. Kdyby se mocnosti dohodly na čáře východněji, tak nemuseli amíci u Plzně brzdit.

Kdyby Japonci nevlítli na Pearl Harbor tak možná ani žádná západní fronta nikdy nebyla.

Angličani žádali Ameriku o voj. pomoc mnohokrát a až vlastně podvod s jistým dopisem je donutil vyhlásit Hitlerovi válku.

Americe jsme byly vždy mi i celá evropa ukradení a klidně by nás nechali vychcípat, to jsou fakta.

Odkaz ke komentáři

Ale jdi. Kdyby se mocnosti dohodly na čáře východněji, tak nemuseli amíci u Plzně brzdit.

A KDYBY MĚLA BABIČKA KOULE BYL BY TO DĚDEČEK. NA TAKOVOU ZHŮVĚŘILOST SE JINAK ODPOVĚDĚT NEDÁ

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Kdyby Japonci nevlítli na Pearl Harbor tak možná ani žádná západní fronta nikdy nebyla.

Angličani žádali Ameriku o voj. pomoc mnohokrát a až vlastně podvod s jistým dopisem je donutil vyhlásit Hitlerovi válku.

Americe jsme byly vždy mi i celá evropa ukradení a klidně by nás nechali vychcípat, to jsou fakta.

Víš, fakta do mne hustili od docházky do školky až do roku 1989. A na kdyby se nehraje :thumbsup_anim: (Kdyby Němci nevlítli na tehdá spřátelený Sovětský svaz s kterým si dělili Evropu - Polsko, Finsko... - tak možná ani žádná východní fronta nikdy nebyla... :thumbsup_anim: )

Odkaz ke komentáři

JJ - to je koncert - tvoje argumenty - gratuluju. zajímavá diskuze. Ale pozor - nemáš to těžký! Omlouvám se, mě vždy zaráží míra omezenosti vypjatě levicových argumentů. Například - opravdu si myslíte i po éře komunismu, že nás sovětský svaz OSVOBODIL ? Pod záminkou porážky fašizmu nás DOBIL ! Jednu totalitní cizí moc vystřídala druhá - pěkně děkuju za takový osvobození. Nebo - skutečně si i po 17 letech úspěšnýho rozvoje týhle země myslíte, že ODS je parta tunelářů a zlodějů?? Opravdu máte za to, že je vám hůř, než vašim rodičům ve vašem věku? (pokud to nebyli aparátčíci, pochopitelně). Jestli jste levicový, tak nepřevracejte porád skutečnost a soustřeďte se na to vaše sociální cítění, jestli teda opravdu nějaký máte, uvidíte, jak vás to obohatí.

Odkaz ke komentáři

Víš, fakta do mne hustili od docházky do školky až do roku 1989. A na kdyby se nehraje :thumbsup_anim: (Kdyby Němci nevlítli na tehdá spřátelený Sovětský svaz s kterým si dělili Evropu - Polsko, Finsko... - tak možná ani žádná východní fronta nikdy nebyla... :thumbsup_anim: )

S tím KDYBY jsi právě začal ty.

Odkaz ke komentáři

S tím KDYBY jsi právě začal ty.

Máš pravdu. Mohl jsem napsat např.: Nebýt podlé dohody mezi mocnostmi....A ty zase: Nebýt útoku Japonců....Atd. atd.

Za mne tuto diskuzi končím (já se vždy neudržím, když zaslechnu něco o bolševicích apod., kteří mi vzali kus života).

P.S. pro voliče ČSSD:

Víte jaký je rozdíl mezi demokracií a sociální demokracií?

Jako mezi kazajkou a svěrací kazajkou!

:thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Máš pravdu. Mohl jsem napsat např.: Nebýt podlé dohody mezi mocnostmi....A ty zase: Nebýt útoku Japonců....Atd. atd.

Za mne tuto diskuzi končím (já se vždy neudržím, když zaslechnu něco o bolševicích apod., kteří mi vzali kus života).

P.S. pro voliče ČSSD:

Víte jaký je rozdíl mezi demokracií a sociální demokracií?

Jako mezi kazajkou a svěrací kazajkou!

:thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Hele snaž se pochopit že ne každej kdo se servilně nepřiposere s Američanů je hned bolševik a volič ČSSD, možná míň koukat na televizi.

Odkaz ke komentáři

Hele snaž se pochopit že ne každej kdo se servilně nepřiposere s Američanů je hned bolševik a volič ČSSD, možná míň koukat na televizi.

Z amíků se nepřiposírám. Byvše tam každý rok vím o jejich např. průměrné genialitě své. A na televizi nekoukám, jen vyjímečně (MS hokej apod.).

Vadí mi levice :gun_bandana:

Odkaz ke komentáři

To nejsou fakta. Fakta jsou ze nas dvakrat zachranili.

Komu sme byli ctyricet let ukradeni byla zapadni evropa.

Odkaz ke komentáři

JJ - to je koncert - tvoje argumenty - gratuluju. zajímavá diskuze. Ale pozor - nemáš to těžký! Omlouvám se, mě vždy zaráží míra omezenosti vypjatě levicových argumentů. Například - opravdu si myslíte i po éře komunismu, že nás sovětský svaz OSVOBODIL ? Pod záminkou porážky fašizmu nás DOBIL ! Jednu totalitní cizí moc vystřídala druhá - pěkně děkuju za takový osvobození. Nebo - skutečně si i po 17 letech úspěšnýho rozvoje týhle země myslíte, že ODS je parta tunelářů a zlodějů?? Opravdu máte za to, že je vám hůř, než vašim rodičům ve vašem věku? (pokud to nebyli aparátčíci, pochopitelně). Jestli jste levicový, tak nepřevracejte porád skutečnost a soustřeďte se na to vaše sociální cítění, jestli teda opravdu nějaký máte, uvidíte, jak vás to obohatí.

Pěkné! Líp bych to nenapsal.

P.S.: Ono jim je hůř než jejich rodičům v jejich věku. Proč? Protože se sice mají lépe, ale nemůžou rozdejchat, že spousta jejich známých, soused apod. se má mnohem lépe! To je ten problém většiny remcalů vzpomínajících na éru bolševika. Holt už tu není rovnostářství.

Další dobré téma by mohla být daňová reforma :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...