lucid Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2017 Tyhle mám taky, dárek od táty. Pro mě docela zklamání, po dvou letech baterka v háji. Jo a ještě jdou neustále o pět minut pozadu. Srovnaj se vždycky, když je úplně vyresetuju.Já jsem akumulátor měnil až po 7 letech, jinak přesnost v rámci možností OK, čímž rozumím, že pokud je dostupný signál, tak se v pořádku nastaví sami, pokud ne, tak se za několik dnů rozejdou cca o 20-30 sekund, což pro mne není žádná tragédie.
Frostie Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2017 (upraveno) Já jsem akumulátor měnil až po 7 letech, jinak přesnost v rámci možností OK, čímž rozumím, že pokud je dostupný signál, tak se v pořádku nastaví sami, pokud ne, tak se za několik dnů rozejdou cca o 20-30 sekund, což pro mne není žádná tragédie.tomu my tady ale říkáme rozbité hodinky, nelze srovnávat nároky na přesnost automatů a quartzu Upraveno 26. ledna 2017 uživatelem Frostie
lucid Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2017 tomu my tady ale říkáme rozbité hodinky, nelze srovnávat nároky na přesnost automatů a quartzuNevím zda se v tomto vlákně až tak řeší přesnost, nicméně já to nikdy nijak nesledoval. Myslím, že ta nepřesnost vzniká snahou hodinek se neúspěšně synchronizovat, hodinky se zastaví a po neúspěšné synchronizaci pak poskočí, ale na vteřinu přesně to asi není. Nicméně jsou to hodinky primárně určené do lokality s příjmem signálu, takže i sám výrobce moc nepočítá s tím, že by měly být delší čas bez něj, alespoň u toho modelu, co mám já uvádí "že ruční nastavení je vždycky možné jako extra možnost".
DOSA Odesláno 26. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2017 Nevím zda se v tomto vlákně až tak řeší přesnost, nicméně já to nikdy nijak nesledoval. Myslím, že ta nepřesnost vzniká snahou hodinek se neúspěšně synchronizovat, hodinky se zastaví a po neúspěšné synchronizaci pak poskočí, ale na vteřinu přesně to asi není. Nicméně jsou to hodinky primárně určené do lokality s příjmem signálu, takže i sám výrobce moc nepočítá s tím, že by měly být delší čas bez něj, alespoň u toho modelu, co mám já uvádí "že ruční nastavení je vždycky možné jako extra možnost". Mluvíme o Eurochronu RC. Není zcestné mluvit o přesnosti chodu těchto hodinek. Takže pokud jsou tyto mimo signál, a mají tak velkou odchylku (až 30 s/ pár dní)? To pak jsou tyto RC hodinky horší, než jsou běžné digitálky, které mívají odchylku +-15 s/den. Není to tak?
Frostie Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2017 Mluvíme o Eurochronu RC. Není zcestné mluvit o přesnosti chodu těchto hodinek. Takže pokud jsou tyto mimo signál, a mají tak velkou odchylku (až 30 s/ pár dní)? To pak jsou tyto RC hodinky horší, než jsou běžné digitálky, které mívají odchylku +-15 s/den. Není to tak?chtěl jsi asi napsat +- 15-20 sec/měsíc. Jinak souhlas.
DOSA Odesláno 26. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2017 chtěl jsi asi napsat +- 15-20 sec/měsíc. Jinak souhlas.Chyba. Jasně, za měsíc.
lucid Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2017 Mluvíme o Eurochronu RC. Není zcestné mluvit o přesnosti chodu těchto hodinek....Tak pokud by si je chtěl mít jako jediné hodinky, tak asi ano, nicméně já si je kupoval jen proto, abych je měl denně synchronizované, což nyní mám a to, zda mají či nemají nějakou odchylku, když jsou bez signálu, je mi opravdu srdečně jedno.
DOSA Odesláno 26. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2017 Tak pokud by si je chtěl mít jako jediné hodinky, tak asi ano, nicméně já si je kupoval jen proto, abych je měl denně synchronizované, což nyní mám a to, zda mají či nemají nějakou odchylku, když jsou bez signálu, je mi opravdu srdečně jedno.V pořádku. To nebylo namířeno proti Tobě. To bych si ani nedovolil. Nejsem z gardy šťouralů. Každopádně o co jde? Vždyť je máš, jak píšeš, na procházky se psem. Já si na ryby taky neberu Omegy. To byla má úvaha o stupni rozdílnosti v kvalitě mezi Eurochrono RC a např. Casio RC.
lucid Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2017 V pořádku. To nebylo namířeno proti Tobě. To bych si ani nedovolil. Nejsem z gardy šťouralů. Každopádně o co jde? Vždyť je máš, jak píšeš, na procházky se psem. Já si na ryby taky neberu Omegy. To byla má úvaha o stupni rozdílnosti v kvalitě mezi Eurochrono RC a např. Casio RC.Jak jsem psal, mám je synchronizované, a to mi stačí. O tom jak ale jdou přesně bez signálu a zda to jde zobecnit bych jen spekuloval. Kromě toho ty mé jsou mnohem starší než ty, které si postoval, takže ty strojky můžou být rozdílné, a tedy i přesnost bez signálu.
DOSA Odesláno 26. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2017 Jak jsem psal, mám je synchronizované, a to mi stačí. O tom jak ale jdou přesně bez signálu a zda to jde zobecnit bych jen spekuloval. Kromě toho ty mé jsou mnohem starší než ty, které si postoval, takže ty strojky můžou být rozdílné, a tedy i přesnost bez signálu. Rozdíl strojky. To asi jo. Vše se vyvíjí. Ale Eurochron v RC asi Casio nedožene. A kdo krom těchto značek a pak Citizen a pár kusů Seiko RC hodinky vyrábí? Já jsem fakt nic neobjevil.
Frostie Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2017 Kalibr? Miyota?ano, kalibr vycházející původně z miyoty, upravený (pokud se bavíme o rc nebo solár)
DOSA Odesláno 26. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2017 ano, kalibr vycházející původně z miyoty, upravený (pokud se bavíme o rc nebo solár)Aha. Tak to asi bude podobná kvalita RC hodinek jako u Eurochron.
Frostie Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2017 Aha. Tak to asi bude podobná kvalita RC hodinek jako u Eurochron.ne. Doporučuji nastudovat, než začneš vynášet hloupé a unáhlené soudy
DOSA Odesláno 27. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2017 Pokud tu ještě někdo toto téma RC hodinky Eurochron sleduje, musím Vás zklamat. Technický pracovník Conrad Electronic mi zdělil, že bohužel, informaci o typu kalibrů v RC hodinkách dle jim dostupné dokumentace není schopen podat.
lucid Odesláno 27. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2017 Pokud tu ještě někdo toto téma RC hodinky Eurochron sleduje, musím Vás zklamat. Technický pracovník Conrad Electronic mi zdělil, že bohužel, informaci o typu kalibrů v RC hodinkách dle jim dostupné dokumentace není schopen podat.Díky, bohužel něco podobného jsem očekával. Škoda, docela mne to zajímalo: Miyotu neznám, ale tu pochybnost, že by se tam snad dával nějaký strojek ze Seika mám stále.
Frostie Odesláno 27. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2017 Díky, bohužel něco podobného jsem očekával. Škoda, docela mne to zajímalo: Miyotu neznám, ale tu pochybnost, že by se tam snad dával nějaký strojek ze Seika mám stále.Aha. Tak si zajeď do muzea hodin do Schrambergu a budeš velmi rychle vyléčen...
DOSA Odesláno 27. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2017 Díky, bohužel něco podobného jsem očekával. Škoda, docela mne to zajímalo: Miyotu neznám, ale tu pochybnost, že by se tam snad dával nějaký strojek ze Seika mám stále.No Seiko strojek to by bylo prima. Měl jsem hodinky se strojkem Miyota, a nic moc to fakt nebylo. Každopádně můj zkušený šedesátiletý hodinář pochvalně o kalibrech Miyota nemluvil. Značku těch opravdu značkových hodinek snad ani nebudu uvádět.
Frostie Odesláno 27. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2017 No Seiko strojek to by bylo prima. Měl jsem hodinky se strojkem Miyota, a nic moc to fakt nebylo. Každopádně můj zkušený šedesátiletý hodinář pochvalně o kalibrech Miyota nemluvil. Značku těch opravdu značkových hodinek snad ani nebudu uvádět.Tak ono je to s tou Miyotou těžké. Vyrábí neopravitelné kalibry za 2 dolary, přes slušné kalibry za 20 USD až po termokompenzovaný superquartz s maximální roční odchylkou +-5 sec (ten nevím, kolik stojí, ale servisuje se pouze v JPN). A k tomu mechanické automatické kalibry. Já bych je tak neodsuzoval. A jinak, ad eurochron: nelze očekávat v hodinkách řádově za pár stovek až tisíc, že budou mít superdrahé strojky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se