Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Nazdar chlapci, koukejte, co jsem včera přinesl domů. Sekonda jsou standartní, na hraní, ale ty poljoty vypadají velmi dobře. I manželce se líbí, prý bych je mohl i nosit! :smile_anim:

Na zadní straně mají věnování, patrně v litevštině, a datum 27.8.1965

post-973-1200472745.jpg

post-973-1200472759.jpg

post-973-1200472776.jpg

post-973-1200472787.jpg

post-973-1200472825.jpg

Upraveno uživatelem Michael Frešera
Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)
Nazdar chlapci, koukejte, co jsem včera přinesl domů. Sekonda jsou standartní, na hraní, ale ty poljoty vypadají velmi dobře. I manželce se líbí, prý bych je mohl i nosit! :smile_anim:

Na kolik ty automaty vyšly? Průměr pouzdra 35 mm?

Upraveno uživatelem tolja
Odesláno (upraveno)

Sekonda jsou ve skutečnosti Slava, velmi dobrý stroj, pozoruhodný tím, že má dvě péra.

Poljoty de luxe se strojkem 2416 "Kosmos" jsou poměrně vzácné, v době kdy se vyráběly byly velmi drahé. Ovšem provedení s ručkou ukazující datum je naprosto unikátní. Měl jsi velké štěstí a hodinky mají nemalou sběratelskou hodnotu.

Upraveno uživatelem dubraro
Odesláno (upraveno)

Za Poljotky jsem dal 650 Kč, pouzdro zlacené 20um, 35 mm průměr. Jdou, ale neukazují čas, minutovka a hodinovka stojí. Asi pastorek na minutovém kole.

Na dva perovníky jsem koukal trochu překvapeně, mají nějakou větší rezervu chodu?

Upraveno uživatelem Michael Frešera
Návštěvník tolja
Odesláno
Za Poljotky jsem dal 650 Kč, pouzdro zlacené 20um, 35 mm průměr. Jdou, ale neukazují čas, minutovka a hodinovka stojí. Asi pastorek na minutovém kole.

Na dva perovníky jsem koukal trochu překvapeně, mají nějakou větší rezervu chodu?

Povedenej nákup. Po Deluxech v automatu také pasu, zatím marně . Zatím mám troje v manuálu, a jeden vrak s číselníkem signovaným Vympel - ten je v hrozném stavu, takže nanic :-(

Odesláno

Může to být jenom přilepené vyschlým olejem a prokluzovat na spojce.

Nemají. Myslím, že je to tam proto, že dva malé pérovníky jsou skladnější než jeden velký.

Odesláno (upraveno)
3 = Z není-liž pravda :) ,ale to ví asi jen hvězdáři a ne besedníci

Samozřejmě. Není to "Beseda" ale "Zvezda" = hvězda.

Dámský strojek Zvezda, 15 kamenů, odvozen od Lip T18. Povšimněte si, jak je tento ve své době levný strojek pěkně zdobený, má kompenzovanou setrvačku a brequetův vlásek.

Upraveno uživatelem dubraro
Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)
Jo jo, já Tě sleduju na aukru, to jsem zvědav, na kolik je nakonec vydražíte. Ale vypadají slušně....

http://www.aukro.cz/item295068222_automaty_poljot.html

čtyřma stovkama jsem skončil, ale tohle nejsou deluxy, i když vypadají docela dobře. Deluxy v automatu jsou tyhle http://www.aukro.cz/item296223079_poljot_d..._29_jewels.html , ale mám negativní zkušenost s prodejcem viz. tyto automaty http://www.aukro.cz/item275932756_hodinky_..._21_jewels.html naštěstí mám to vetešnictví za rohem, vyzvedával jsem osobně, a nic nevyzvedl protože hodinky byly otlučené jak píšťala, a samozřejmě to nevyfotil. Takže u tohoto prodejce doporučuju osobní převzetí!

Upraveno uživatelem tolja
Návštěvník tolja
Odesláno
Samozřejmě. Není to "Beseda" ale "Zvezda" = hvězda.

Dámský strojek Zvezda, 15 kamenů, odvozen od Lip T18. Povšimněte si, jak je tento ve své době levný strojek pěkně zdobený, má kompenzovanou setrvačku a brequetův vlásek.

Kdyby prodejce uměl rusky, tak bych je za pár kaček asi nedostal, protože na Zvezdy byste se slétli jak supi. Takhle unikly pozornosti, naštěstí ne mojí.

Odesláno
Kdyby prodejce uměl rusky, tak bych je za pár kaček asi nedostal, protože na Zvezdy byste se slétli jak supi. Takhle unikly pozornosti, naštěstí ne mojí.

Krása. Ten kalibr ještě nemám a na Aukru jsem ho přehlédl. Gratulace! Vypadá moc hezky.

• po měsíci...
  • po měsíci...
Odesláno

Ty Poljoty De Luxe, co jsou na tom odkazu mám, jsou pozlacené a nádherné.

Nicméně se jich příští týden budu zbavovat, mám zálusk na něco úplně jiného a musím snížit počet :thumbsdown_anim:

Odesláno
...Nicméně se jich příští týden budu zbavovat, mám zálusk na něco úplně jiného a musím snížit počet :thumbsdown_anim:

tak to vysvetluje tvoju turboaktivitu dnes vecer :thumbsdown_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...