rustin Odesláno 24. února 2017 Nahlásit Odesláno 24. února 2017 Zakladam toto vlakno, aby som postupne zdokumentoval moju chrono historiu, sucastnost a moznu buducnost. Zacnem prvymi mechanickymi hodinkami, ktore som mal. Prve hodinky: Prim Asi ako kazdy prvak v tej dobe som dostal aj ja svoje prve hodinky. Boli super a tikali. Pravidelne som ich natahoval a staral sa o nich. Pravdepodobne odtial som si uchoval naklonnost k mechanickym hodinkam. Hodinky mi verne sluzili az po vysoku skolu. Jednalo sa o prim kaliber 68. Hodinky vyzerali takto (mali vsak modry cifernik): Uz na zakladnej som ich na nejaku dobu odlozil, kedze v kurze boli digitalky, ale potom som sa k nim opat vratil. Na strednej, alebo na vyske (nepametam sa na to presne) som ich dost zasadne zdemoloval a nechal som ich opravit s tym (rok cca. 2000-2001), ze dohoda s hodinarom bola: vymena puzdra za nejake zanovnejsie v dobrom stave. Kedze boli ine povinnosti, tak sa casom na nich zabudlo. Ozivenie spomienky na ne sa udialo niekedy okolo roku 2012, ked som zatuzil opat po mechanickych hodinkach. Zacal som po nich patrat a dopatral som sa. Nastastie boli stale u toho hodinara ako odlozeny pripad (11-12 rokov odlozeny pripad). Konecne som doriesil ich renovaciu. Hodinky su momentalne v takomto stave: Hodinky este stale nosim na striedacku s mojimi dalsimi kuskami, ale nie je to velmi casto. Musim vsak povedat, ze ich pravidelne natahujem a nastavujem, hoci lezia v hodinkovnici. Stroj cal. 68 je aj po cca. 33 rokoch stale presny a bezi uplne vpohode.
Blues Odesláno 24. února 2017 Nahlásit Odesláno 24. února 2017 Cítím s tebou. Taky jsem dostal do první třídy primky. A pak přišly digitálky. A pak už nevím. Jistota je, že jsem se k těm původním už nevrátil, ani nevím, kde jsou. Po mnoha mobilových letech jsem se k mechanickým hodinkám vrátil. Ale fešné primky mi stále chybějí.
rustin Odesláno 25. února 2017 Autor Nahlásit Odesláno 25. února 2017 Pravdu povediac, ja som uz stracal nadej, ze sa k nim dostanem. Nemal som od nich ziaden papier, len som vedel, kam som ich daval na opravu. Povodny hodinar uz bol v dochodku a jeho pracu prevzal jeho syn. Nastasie bol stary pan pedant a hodinky sa nasli.
Hany007 Odesláno 25. února 2017 Nahlásit Odesláno 25. února 2017 Hezky pribeh.. a klobouk dolu pred hodinarem, 12 let je tam susit
rustin Odesláno 28. února 2017 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2017 Dnes som bol po ne u hodinara, takze manzelka bude mat radost.
rustin Odesláno 5. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2017 Posunieme sa trosku dalej. Druhe hodinky: Pobeda Tieto hodinky mam doteraz, ale nepouzivam ich. Hodinky som dostal niekedy na strednej skole. Bolo to v case, ked som zdemoloval Primky. Hodinky slapali urcity cas vpohode, ale potom sa zacali kazit. Boli viackrat u hodinara na servise, ale aj napriek tomu nechodili a nechodia dobre. Zostavaju u mna ako pamiatka na zasle casy.
rustin Odesláno 7. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2017 Tak a je to tu. Po styroch rokoch sluzby u mna putuju do sveta. Posledne foto, zabalenie a mozu ist k novemu majitelovi.Su to dobre hodinky a sluzili mi dobre, ale nastal cas posunut sa dalej.Este zopar mobilnych rychlocvakov.
rustin Odesláno 12. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 12. března 2017 Tretie hodinky: Aviator mechanical A-3105-6975647: cal. 3105 Toto boli moje prve vážnejsie hodinky. Pri študovaní fór som sa nainfikoval chronobundusom a začal hľadať. Zadanie bolo jednoznačné - ručný náťah a cenový strop. Kedže rozpocet bol nízky, tak som musel robiť kompromisy a skončil som pri týchto. Hodinky som kupoval v auguste 2012 na stránke http://vostokuhren.de/. Celkovo som nákup hodnotil kladne a nemal by som problém odporučiť ich. K hodinkám:Strojovňa: Poljot 3105, ručný náťah, 17 kameňov (je to základ 3133 bez chronografovej nadstavby), bez hackinguMinerálne sklíčko - ploché, bez ARPúzdro: nerezová oceľ - matné prevedenie, priemer 45 mm, výška 13 mm, rozteč nožiciek: 22, vodeodolnosť 5 atm, plné skrutkovacie dnoJednalo sa o limitku s čislom 252/999.Remienok: čierny aligátor Hodinky to boli príjemne, nebola to žiadna sláva, ale zase ani tragédia. Na začiatok veľmi slušne hodinky v dobrom pomere kvalita/cena. V podstate som s nimi bol spokojný, presnosť bola OK. + pomer kvalita/cena+ matné prevedenie puzdra+ dátum+ manuálny náťah+ použitý kaliber - minerálne ploché sklo bez AR- rozmer 45 mm je pre mňa dosť Tento kúsok už nie je u mňa, predal som ho. Tiká niekde v čechách - predpokladám, že spoľahlivo.
rustin Odesláno 15. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 15. března 2017 Nove prirastky, tentokrat z remienkova (mobilny rychlocvak). 20 mm urcene pre Wardy. Dufam, ze im sadnú.
rustin Odesláno 2. dubna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 2. dubna 2017 Štvrté hodinky: Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498 K hodinkám: na fóre ich snáď každý pozná, aj keď tu nie sú veľmi rozšírené. Mne sa tieto hodinky veľmi páčili, preto som im dal prednosť pred pilotkami. Spracovanie hodiniek je veľmi dobré, nemám mu čo vytknúť. Jedná sa o hodinky s veľmi dobrým pomerom cena/kvalita. Strojovna: Unitas 6498Púzdro: Nehrdzavejúca oceľ, kartáčovanáZadné veko: závitové s minerálnym sklíčkomPriemer: 44 mmHrúbka: 14.2 mmVáha: 107 gSklíčko: Zafírové, klenuté, s dvojitou anti-reflexnou úpravou na vnútornej straneLuneta: Nehrdzavejúca oceľ, leštenáIndexy a ručičky: Arabské, čierne číslice, modré ručičkyRozteč nožiek púzdra: 22 mmVodotesnosť: 30 m / 3 ATMRemienok: kožený hnedý, aligátor, 22x22 mmSpona: Nehrdzavejúca oceľ, 22 mm, leštená Pre mňa bolo dobré, že som ich stihol kúpiť ešťe pred zmenou, t. j. Unitas je vo farbe striebra a je na ňom nalepene logo Steinhartu. moje hodnotenie+ pomer kvalita/cena+ matné prevedenie puzdra+ manuálny náťah (Unitas 6498 - nadherne tikaju)+ použitý kaliber+ vypuklý zafír + AR +- lesklá luneta - rozmer 44 mm (uvítal by som skor 42 mm, možno menej)- dátum Pôvodne boli dodané a nosené na koženom hnedom aligátorovi, ale teraz ich už dosť dlho nosím na Vintage Brown remeni od Steinhartu. Ten im podľa mňa sedí úplne perfektne. Na tom aligátorovi pôsobia o niečo oblekovejšie (slušnejšie). Tieto Mariny som pred nedavnym casom predal tuto na fore, kedze som si obstaral nieco podobne. S odstupom casu mozem napisat, ze to boli skvele hodinky, ktore som mal rad a ktore boli velmi pekne spravene. Ked sa niekomu pacia, rozhodne odporucam ich kupu - chybu rozhodne nespravi.
colommbo Odesláno 2. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2017 Blahopřeju, tyhle Steinharty jsou svojí čistotou celkového provedení i ciferníku opravdu velmi krásné! A mimostředka už je jen třešničkou na dortu!
rustin Odesláno 2. dubna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 2. dubna 2017 Dakujem, no ja sa z nich uz netesim - posunul som ich dalej. Postupne pridavam do svojho vlakna to co bolo podla chronologie. Mal som ich od zaciatku roku 2013 az zaciatku roku 2017. Kazdopadne boli skvele. Maju vsak skveleho nastupcu CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, o ktorom vsak napisem neskor.
rustin Odesláno 7. července 2017 Autor Nahlásit Odesláno 7. července 2017 Minuly tyzden v piatok som sa rozlucil so STEINHART Military 42. Vymenou som sa dostal k tymto: Davosa Ternos Ceramic s ciernym cifernikom. Hodinky su to pekne v prijemnom priemere puzdra 40 mm. Na ruke sedia velmi dobre.
rustin Odesláno 12. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2017 Hodinky číslo päť: Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133 Vyberať som začal koncom roka 2013 a domov mi dorazili vo februari 2014. Kupované boli na stránke uhrcenter.de. Nákup bol bezproblémový a na dodanie som čakal cca. 2 tyždne. Opäť sú to hodinky s manuálnym náťahom, ale tentokrát sa jedná o chronograf. Hodinky boli dostupné v dvoch prevedeniach 6110-5: biely ciferník (full lume) a 6110-2: čierny ciferník s luminiscenčnými indexami. Mne sa viac páčili s bielym ciferníkom. Rada Spitzbergen F13 je veľmi pekná, len škoda, že ju momentálne Pointtec okresal na celkovo 4 modely. K hodinkám: Strojovna: Poljot 3133Púzdro: Nehrdzavejúca oceľ, kartáčovaná s jemnou lesklou líniou na skosenej hrane púzdraZadné veko: závitové s minerálnym sklíčkomPriemer: 42 mmHrúbka: 14 mmVáha: 110 gSklíčko: zafírové, klenuté, o antireflexe som sa nikde nedočítal (asi sú bez AR)Luneta: nehrdzavejúca oceľ, kartáčovanáIndexy a ručičky: Arabské, čierne číslice, čierne ručičky s kovovým orámovanímCiferník: biely, plne luminiscenčnýRozteč nožiek: 22 mmVodotesnosť: 50 m / 5 ATMRemienok: kožený hnedý, prešívaný, vyrazené logo lietadla s nápisom F13Spona: Nehrdzavejúca oceľ, 22 mm, leštená Hodinky sa nosia vďaka priemeru 42 mm veľmi dobre. Originálny remeň je mäkký a veľmi príjemný. Drobná vychytávka - druhé pútko je prichytené jemnou stužkou, zakže nelieta po celom remeni, je vždy na svojom mieste. Vyhotovenie hodiniek je na porovnateľnej úrovni ako tomu je u Steinhartu. moje hodnotenie+ pomer kvalita/cena+ manuálny náťah+ dátum+ použitý kaliber+ prevedenie puzdra+ vypuklý zafír+ celkový vzhľad+ signovaná korunka - má dobrý tvar, dobre sa s nou pracuje - minerálne sklo na zadnom priehľade (už tam je zopár vrypov, aj keď neviem odkiaľ)- neupravený stoj (Boli v ponuke aj so strojom s úpravou podobnou ženevským pruhom a v zlatej farbe, ale ja zlato nemám rád. Koniec koncov, vyberať som si nemohol, boli posledné. http://cdn3.volusion.com/htlyr?s/6110-5-4.jpg?1408684729) Ešte je tu jeden mínus, ale ten by nepatril hodinkám, ale výrobcovi za zle odvedenú prácu, zlý zarucny servis a neskutocne zlu komunikaciu. Tento mínus je tak veľký, že by som od nich nekúpil žiadne ďaľšie hodinky nech by sa mi ako páčili.
rustin Odesláno 12. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2017 Zopar fotiek: nie na originalnom remeni, ale na remeni Steinhart.
rustin Odesláno 3. února 2019 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2019 Siedme: STEINHART Military 42 Kupované v Toptime 01-02. 2016 ako darček k 40tke. Strojovna: Unitas 6498-1Púzdro: Brúsené z nehrdzavejúcej oceleZadné veko: z nehrdzavejúcej ocele s priehľadom z minerálneho sklíčkaPriemer: 42 mm bez korunkyVýška: 13 mmVáha: 96 gCiferník: matný čiernySklíčko: Klenuté zafírové s dvojitým antireflexom na vnútornej straneLuneta: pevná z nehrdzavejúcej oceleIndexy: arabské s 3D Superluminovou BGW9 (biela)Rozteč nožiek púzdra: 22 mmVodotesnosť: 3 ATMRemienok: ruská koža so starožitným vzhľadom, hnedý 22 mmSpona: OEM z nehrdzavejúcej ocele 22 mm, šróbovateľná s logom Steinhart moje hodnotenie+ pomer kvalita/cena+ matné prevedenie puzdra+ manuálny náťah+ použitý kaliber+ vypuklý zafír + AR+ rozmer 42 mm - absencia dátumu Hodiky velmi dobre sedia na ruke a dobre sa nosia. Rozmer 42 mm je OK a ich vyska tak isto. Celkovo som s nimi velmi spokojny.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se