Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 53
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Není to podmínkou. Ale když budou ze zahraničí tak je většinou těžko zaplatím hotově :D

Moc ti nerozumím. Co tě blokuje použít metodu a la Mira Mira?

Odesláno (upraveno)

Mám studentský účet na který mi příjdou peníze po narozeninách ale není tam internetové bankovnictví. Dokud budu studovat tak ten účet budu používat. Tedy ještě pár let :D

Upraveno uživatelem Axajik
Odesláno

Mám studentský účet na který mi příjdou peníze po narozeninách ale není tam internetové bankovnictví. Dokud budu studovat tak ten účet budu používat. Tedy ještě pár let :D

a s někým se sejít, dát mu hotovost a poprosit ho, ať ti je na vybraném odkazu objedná, to nejde?

Odesláno

Kdybych si měl vybrat mezi základním modelem ETA (což jsou ty Steinhart) a něčím od Seiko s 4Rx, event. Miyotou 9015 (v prodejním vlákně jsou Tisell s tímto kalibrem), tak bych to vzal odzadu, tj. napřed Miyota, pak Seiko a nakonec základní ETA. U Steinhart zase hraje jasné plus to safírové sklo. Asi bude nejlepší, když si došetříš na 2x 8000Kč a vezmeš titanovky se strojkem ETA TOP :) https://www.chronoshop.cz/steinhart-premium-line/steinhart-ocean-titanium-500-premium

Odesláno

Měl jsem ETU, Sellitu i strojky od Seika (Orienty) a žádný extrémní rozdíl jsem nepocitoval. Nejsem strojkofil, nehlidam vterinovy odchylky a neřeším budoucí servis, protože ani nevím, jak dlouho se u hodinky zdrží. Jsou to první automaty, uzij si vyber, jdi po designu a po tom co je ti nejbližší..potapky, pilotky, decentní kousek jako SARB, atd. Možná neřeš ani značku...já za sebe bych jako první automaty volil SARB, hodil poptávku do vlákna a třeba se něco najde. Pokud došetris na nové, určitě ti někdo s platbou přes paypal pomůže. Jako jediné hodinky (prozatím) ideální volba. Pokud jsi potapkovy, vezmi ty Steiny z inzerce, pokud pilotky, mám pocit ze se tam kolem budgetu točí nejake Archimede..hlavně si to uzij :)

Odesláno

16000 už je fakt moc... Základní ETA strojek bohatě stačí. Co jsem se tak dozvěděl tak ETA jsou asi ty jedny z nejlepších strojků i když je to jen základní model :D

Ježíš, tohle sem radši nepis..přijde pan Novák a proběhne japonskocitizenecodrive agitace a bude zas po diskuzi...

Odesláno (upraveno)

Vidím to stejně jako vy, kluci - pořídit si hezký "normální" hodinky podle svého gusta a neřešit nějakou fteřinu sem nebo tam, pro začátek spíš nový. První slušný hodinky jsou jako první holka - člověk na ně většinou nezapomene a nakonec vzpomíná v dobrém... A přijdou další... :lol2:

Upraveno uživatelem colommbo
Odesláno

16000 už je fakt moc... Základní ETA strojek bohatě stačí. Co jsem se tak dozvěděl tak ETA jsou asi ty jedny z nejlepších strojků i když je to jen základní model :D

Bez ohledu na to, co tady bude blekotat jakýsi PSch nebo co to je zač, tak je dobré znát fakta - rezerva chodu u ETA cca 38 hod., u Seiko 4R3x je to 44 hod. a Miyota má asi 42 hodin. Hodinky Seiko s 4R3x jsou navíc cenově nejlevnější a výběr víc než velký. Tento strojek má taky nejefektivnější samonátah, pro někoho může být nevýhodou 21600bph oproti 28800bph u ETA (i u Miyota), ale ono všechno má svoje pro a proti (a třeba ETA Powermatic 80 má taky "jenom" 21600bph a nic se neděje).

Odesláno (upraveno)

Jo, to je fakt. Bambino mi vydrží déle v chodu než Damasko..na druhou stranu, záleží co hledá zakladatel vlákna. Hodinky které mu poskytnou neuvěřitelný poměr cena/výkon, ale vzhledově ho třeba tak nenadchnou nebo hezky kus hodinek, kterému dojde dech o 6 hodin dříve. Nováku v každém vláknu si mastis triko údaji, přesností, parametry a přesto věřím, ze napr tebou stále proklamovane Citizen si tu na fóru skoro nikdo nakonec nezvolí. O tomhle to zkratka být muže, ale nemusí a pak jde jen o design a libivost na první dobrou. Navíc jsem mu doporučil SARB

Upraveno uživatelem PavelSch
Odesláno

Jestli ti to nedošlo, tak tady je řeč o automatech a moje doporučení je na Seiko a nikoliv na Citizen. Až bude řeč o quartzu, tak zcela logicky vyzdvihnu Citizen, protože za tu cenu a v té výbavě nemá konkurenci. A že si to lidi kupují, to se ti nemusí líbit, můžeš se třeba i vztekat, ale s faktem, že právě Citizen je největší světový výrobce hodinek, nic nenaděláš :D Jinak i tady na fóru mám čas od času v PM dotaz právě kde koupit Citizeny, takže to nebude se zdejším národem tak špatné (když už oficiální dovozce stojí za starou bačkoru, mimochodem podobně jako u Seika, kde to taky není žádná sláva, a proto tady tyto značky nejsou tak rozšířené jako v zahraničí).

Odesláno

První které jsi doporučil byly Citizen a post po tom jsi psal, ze Seiko bys kvůli Hardlexu nevzal, tak jsem měl pocit ze je tvoje doporučení jsou Citizen. Ale pokud to tak není....navíc, mě je úplně jedno, jestli jsou největší nebo nejmenší, to pro mě není argument. Nechme to být, na Seiko se shodneme a ve finále je to stejně na Axajikovi. Upřímně, nebaví mě procitat forum a u každého dotazu vidět Tvoje doporučení na Citizen..takže se omlouvám za trochu osobní nádech této výměny názorů a již budu přispívat pouze k věci :)

Odesláno

U toho Seika jde taky o to, že strojky 4R3x (pod označením NH3x) jsou i v modelech jiných výrobců, např. výše uvedená Geckota se safírem, WR100 a lumi C3/BGW9. Takže tak to bylo myšleno, ne nutně Seiko celé hodinky. Podobně i ta Miyota a třeba Tisell. A v quartz diskuzích se s tím Citizenem musíš holt nějak smířit, protože dost pochybuji, že v dohledné době bude nějaký jiný výrobce lepší :D

Odesláno (upraveno)

záleží co hledá zakladatel vlákna. Hodinky které mu poskytnou neuvěřitelný poměr cena/výkon, ale vzhledově ho třeba tak nenadchnou nebo hezky kus hodinek, kterému dojde dech o 6 hodin dříve. 

Hledám právě nejlepší poměr cena/výkon a vzhledově se mi dosti líbí tento styl.

https://www.skywatches.com.sg/reviews/seiko-automatic-watch-sarb033-sarb033j.htm jednoduchý a dobrý (popř. den v týdnu).

Ale potápky jsou taky hodně fajn https://www.hodinky.cz/seiko-5-automat-snzf17k1.html .

Tady se mi zase hodně líbí prvek té červené http://i-time.cz/index.php?route=product/product&product_id=67165 

Upraveno uživatelem Bisifen

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...