1Lachtan Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2008 Zdravím všechny. Před nedávnem jsem si koupil tyto hodinky (prostě jsem se do nich zamiloval - rozum šel stranou) a docela by mě zajímalo něco více o výrobci, případně i o hodinkách. Snažil jsem se i googlit, ale marná snaha - asi to neumím :-) Předem díky P.S. asi jsem si našel další koníček.......
Ciferník Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2008 (upraveno) Omlouvám se za OT, s identifikací pomoct neumím, ale ten kompas je moc zajímavá "komplikace" :-) Podívej se dobře pod setrvačku, jestli tam není vyražené nějaké číslo, zkratka, značka... jinak Ti asi nepomůže nikdo. Je dost pravděpodobné, že ten stojek je nějaký zcela anonymní ébauche. Upraveno 25. ledna 2008 uživatelem Ciferník
spiderer Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2008 Tak kompas v kapesnich hodinkach u strojku take vidim prvne
1Lachtan Odesláno 25. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2008 (upraveno) Tak tady je ještě jedna varianta co jsem našel: http://www.antique-watch.com/des/w4095.html Ten kompas mě právě také dostal 4 Ciferník - žádné číslo, žádná zkratka, pouze to co je na vnitřním plášti. Upraveno 25. ledna 2008 uživatelem 1Lachtan
Andreas.ks Odesláno 26. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2008 Smím se zeptat, kde se takové nádherné kousky dají najít?
1Lachtan Odesláno 26. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2008 Smím se zeptat, kde se takové nádherné kousky dají najít? Já jsem je koupil na Aukru
Andreas.ks Odesláno 26. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2008 Hm asi špatně hledám, příště budu pečlivější... Blahopřeji k nádhernému uměleckému skvostu... Ať ještě dlouho tiká!
1Lachtan Odesláno 31. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 31. ledna 2008 Nicméně uvítal bych pomocnou ruku-radu: Na zadním víčku je odpadlý střed. Rád bych ho tam nasadil zpět, ale sám si na to netroufám, resp. zkoušel jsem to, ale nepovedlo se - nechtěl jsem vynakládat větší než jemnou sílu - bál jsem se nevratného poškození. Cvičně jsem se zkoušel zastavit ve Francouzký ve zlatnictví (zda by si s tím neporadili), ale tam mě odkázali na Hodinářství a když jsem přešel ulici do hodinářství, tak tam mě zase odkázali na Zlatnictví. Nesetkal jste se s tímto problémem už někdo, popřípadě kdo a kde by si s tím dokázal profesionálně poradit ??? (evidentně to již řešil některý předchozí majitel, protože tam jsou po obvodu známky cínu )
stana Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Odesláno 5. února 2008 hej a nejsou to hodinky pro nějakého namořního dustojníka proto kompasek...bych řekl a rytinka bude jeho domov nebo přistav..
VS Odesláno 6. února 2008 Nahlásit Odesláno 6. února 2008 hej a nejsou to hodinky pro nějakého namořního dustojníka proto kompasek...bych řekl a rytinka bude jeho domov nebo přistav.. Ty budou patřit Kolumbovi. Teď už je jasné, proč plul do Indie a skončil v Americe
1Lachtan Odesláno 8. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. února 2008 Hmm, tak mi to nakonec nedalo, sundal jsem zadní víčko, opatrně odškrábal zbytky cínu a jiné nečistoty a ejhle, najednou to šlo, takže střed je zase tam kde patřil a já mám radost
1Lachtan Odesláno 3. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2011 Tak budou mít bratříčka - již je na cestě ke mě
borp18 Odesláno 4. února 2011 Nahlásit Odesláno 4. února 2011 Nechci si hrát na chytrýho, ale mám za to, že hodinky s kompasem se vyvážely pro muslimi, aby veděli kterým směrem mají v danou hodinu zakleknout. :-D
1Lachtan Odesláno 5. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2011 Nechci si hrát na chytrýho, ale mám za to, že hodinky s kompasem se vyvážely pro muslimi, aby veděli kterým směrem mají v danou hodinu zakleknout. :-D Ani netušíš jak velký hřebík se ti mimoděk povedlo trefit na hlavičku (rozebírat to nemíním, ale muslim opravdu nejsem) Máš u mě minimálně velké "+" za zlepšení nálady
1Lachtan Odesláno 11. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. února 2011 tak tady je "bratříček" bohužel kompas nemá sklíčko ani střelku, ale to se snad do budoucna také pořeší, hlavně že jsou funkční
Peterr Odesláno 7. května 2011 Nahlásit Odesláno 7. května 2011 Tak tady je ještě jedna varianta co jsem našel: http://www.antique-w.../des/w4095.html Ten kompas mě právě také dostal 4 Ciferník - žádné číslo, žádná zkratka, pouze to co je na vnitřním plášti. Presne rovnaký kompas ako na tej druhej variante som videl na pradedovom ďalekohlade.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se