Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny. Před nedávnem jsem si koupil tyto hodinky (prostě jsem se do nich zamiloval - rozum šel stranou) a docela by mě zajímalo něco více o výrobci, případně i o hodinkách.

Snažil jsem se i googlit, ale marná snaha - asi to neumím :-)

Předem díky :notworthy:

post-2711-1201217888.jpgpost-2711-1201217949.jpgpost-2711-1201218017.jpgpost-2711-1201218103.jpg

P.S. asi jsem si našel další koníček....... :evil:

Odesláno (upraveno)

Omlouvám se za OT, s identifikací pomoct neumím, ale ten kompas je moc zajímavá "komplikace" :-)

Podívej se dobře pod setrvačku, jestli tam není vyražené nějaké číslo, zkratka, značka... jinak Ti asi nepomůže nikdo. Je dost pravděpodobné, že ten stojek je nějaký zcela anonymní ébauche.

Upraveno uživatelem Ciferník
Odesláno

Nicméně uvítal bych pomocnou ruku-radu: Na zadním víčku je odpadlý střed. Rád bych ho tam nasadil zpět, ale sám si na to netroufám, resp. zkoušel jsem to, ale nepovedlo se - nechtěl jsem vynakládat větší než jemnou sílu - bál jsem se nevratného poškození.

Cvičně jsem se zkoušel zastavit ve Francouzký ve zlatnictví (zda by si s tím neporadili), ale tam mě odkázali na Hodinářství a když jsem přešel ulici do hodinářství, tak tam mě zase odkázali na Zlatnictví. :(

Nesetkal jste se s tímto problémem už někdo, popřípadě kdo a kde by si s tím dokázal profesionálně poradit ???

(evidentně to již řešil některý předchozí majitel, protože tam jsou po obvodu známky cínu :( )

post-2711-1201781740.jpg

Odesláno
hej a nejsou to hodinky pro nějakého namořního dustojníka proto kompasek...bych řekl a rytinka bude jeho domov nebo přistav.. :bag:

Ty budou patřit Kolumbovi. Teď už je jasné, proč plul do Indie a skončil v Americe :D

Odesláno

Hmm, tak mi to nakonec nedalo, sundal jsem zadní víčko, opatrně odškrábal zbytky cínu a jiné nečistoty a ejhle, najednou to šlo, takže střed je zase tam kde patřil a já mám radost B)

• Po letech...
Odesláno

Nechci si hrát na chytrýho, ale mám za to, že hodinky s kompasem se vyvážely pro muslimi, aby veděli kterým směrem mají v danou hodinu zakleknout. :-D

Odesláno

Nechci si hrát na chytrýho, ale mám za to, že hodinky s kompasem se vyvážely pro muslimi, aby veděli kterým směrem mají v danou hodinu zakleknout. :-D

Ani netušíš jak velký hřebík se ti mimoděk povedlo trefit na hlavičku (rozebírat to nemíním, ale muslim opravdu nejsem)

Máš u mě minimálně velké "+" za zlepšení nálady B)

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...