Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, dlouho hledám koperniky v peknym stavu a narazil jsem na tyto:

https://www.ebay.com/itm/262957059870

.. a zajimalo by me, jestli to nejak nesmrdi?

Stav super, cena ve srovnani s ostatnimi poskrabanymi vcelku odpovidajici, ale prijde mi divne vyrazeny to cislo na dynku, jeste jsem nevidel, ze by bylo jedno z cisel takto posunute nahoru. A ze by jich mel v takovem stavu tolik?

Mohl by mi to nekdo prosim osvetlit, poucit me?

Moc dekuji a preji hezky vecer. :)

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Nejsem buhvijaky odbornik, ale podle me naprosto v poradku. Sam sem touzil a zakoupil Rakety s 24h cifernikem, byl to uplne stejnej pripad. A nemam s nima sebemensi problem! Chlapek jich ma proste doma par kusu v absolutne NOS stavu. Myslim, ze ty tve byly vyrobene (stejne jak ty me) nekdy v 90tych letech z nekterych dilu vyrobenych jeste v CCCP, tedy ze zasob. Tipoval bych, ze opustili tovarnu nekdy kolem r. 92. Pro tebe tim lip - strojek Sovetskej, cifernik Sovetskej - co vic si prat? Cislo mam taky lehce uskocene, koupil sem je tatkovi taky- stejne uskoceni. Je to vse puvodni, nemel bych strach. Tatka zahodil do hodinkovnice svy zlaty IWCecka, sesteloval si Rakety, ze mu udelaj za mesic tak 2,5 sec do plusu a nemuze si je vynachvalit :) Ne, fakt bych se nebal. Jestli aspon trochu ovladas rustinu, tady si precti:http://forum.watch.ru/showthread.php?t=7974 . Navic budes mit mozna i stesti na vylepsenej strojek ( 2609 ?? pro vyssi presnost) . Osobne bych se nebal, ani ten peniz neni nejak likvidacni a prodejce nevypada na zlobivaka :) Kdyz je nezkusis, budes si to stejnak vycitat, takze co, ze jo :)

Odesláno

Tak to jsi me uklidnil, to mam radost, dekuju. :) Ja mam pro rusky hodinky a obzvlaste rakety dost slabost, taky mam 24h s nazvy svetovych mest a pak jeste troje jiny a koperniky jsou dalsi, po kterych uz nejakou dobu pokukuju.. a prave jsem jeste moc nenarazil na takhle ustreleny cislo, tak jsem si rikal, jestli v tom nebude nejakej hacek.. tak uvidime, jak to dopadne, kdyztak pridam pozdeji foto a info. :) a s azbukou si poradim, diky :)

Návštěvník LONGINES
Odesláno

V pohode :) Nejak sem tusil, ze mas taky rad rusky hodinky. Nikdo, kdo by je rad nemel, by za ne 85 $ v zivote nedal. Z myho pohledu sou to supr hodinky, originalni, rusky Koperniky v NOS stavu. Pravdepodobne obdrzis i pas ( dukumentaci a navod k hodinkam v jednom, mozna i origo krabicku) S tema cislama se dela obcas to, ze k cislu prirazi jeste par dalsich, aby to vypadalo jako NOS z ery CCCP. Nam je to putna, jestli strojek a cifernik je ze zasob vyroby CCCP a pouzdro, korunka, rucicky, sklicko a treba leva stezejka je uz z vyroby ery Ruske Federace, ne ;) ? Ty tvy vybrany konretne maji proste CCCP strojek a cifernik, zkompletovany byly v petrohradskem zavode ale az po padu Sojuzu. Tot cely "problem" . Teda ja v tom problem vubec nevidim, ale narazil sem na par lidi, kterym to strasne vadi, coz vlastne nechapu. Takze neboj, hodinky sou to moc krasny a podle me naprosto v poradku. Myslim, ze az ti prijdou, tak jen natahnes, naridis a budes si uzivat krasnyho tikotu a supr hodinek s vedomim, ze sou v NOS stavu ;) .

Odesláno

Jojo, jsou moc pekny a to jestli je neco z CCCP a neco z federace bych asi neresil.. :) Nejhorsi je, ze cim vic do toho clovek prostupuje, tim vic toho objevi a tech peknych kousku je hrozne moc :)) je nekde tady na foru k videni tvoje sbirka? Zajimalo by me, co mas za kousky. :)

Návštěvník LONGINES
Odesláno

je nekde tady na foru k videni tvoje sbirka? Zajimalo by me, co mas za kousky. :)

Neni :) Fotograf sem mizernej , v tomhle ohledu sem se vubec nepotatil :) Kdyz me fotografovani nejde a nebavi, takze nafoceny nemam nic :) Sbirka je asi klasika: nejake Primky, nejake ruske a nejake svycarske. Japonce sem vyloucil, vetsina lidi na ne neda dopustit, ale me plastova soukoli proste neberou. Nejsem nejakej magnat: Rolexy ani PAM nemam, ale dvoje zlaty svycary (IWC a Longines mam :) ) Ale nejradsi mam ted Amfibie, strasne me bavi a mam je furt na ruce. V zacatku pozlobily, ale umoudrily se a muzu jen vrele doporucit. Skvele hodinky s historii. A navic ruske - tam je moje srdce :)

Odesláno

Ty 24hodinovky se pořád prodávaj i v původním designu s označením "made in sssr". Kdo to ale dělá je otázka. Za mě tak trochu fake (tváří se jako NOS, ale je to zřejmě současná výroba). Na funkci by to ale vliv mít nemělo.

Návštěvník tolja
Odesláno

Nejsem buhvijaky odbornik, ale podle me naprosto v poradku. Sam sem touzil a zakoupil Rakety s 24h cifernikem, byl to uplne stejnej pripad. A nemam s nima sebemensi problem! Chlapek jich ma proste doma par kusu v absolutne NOS stavu. Myslim, ze ty tve byly vyrobene (stejne jak ty me) nekdy v 90tych letech z nekterych dilu vyrobenych jeste v CCCP, tedy ze zasob. Tipoval bych, ze opustili tovarnu nekdy kolem r. 92. Pro tebe tim lip - strojek Sovetskej, cifernik Sovetskej - co vic si prat? Cislo mam taky lehce uskocene, koupil sem je tatkovi taky- stejne uskoceni. Je to vse puvodni, nemel bych strach. Tatka zahodil do hodinkovnice svy zlaty IWCecka, sesteloval si Rakety, ze mu udelaj za mesic tak 2,5 sec do plusu a nemuze si je vynachvalit :) Ne, fakt bych se nebal. Jestli aspon trochu ovladas rustinu, tady si precti:http://forum.watch.ru/showthread.php?t=7974 . Navic budes mit mozna i stesti na vylepsenej strojek ( 2609 ?? pro vyssi presnost) . Osobne bych se nebal, ani ten peniz neni nejak likvidacni a prodejce nevypada na zlobivaka :) Kdyz je nezkusis, budes si to stejnak vycitat, takze co, ze jo :)

ježkovy voči  :eek:

kde se na to stojí fronty?

utíkal bych se zařadit na konec

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Čekal sem podobnou reakci  :lol2: 

"Zahodil", tím je samozřejmě míněno opatrně a s láskou uložil :) Lidi, nedivte se mu, Raketky mu nostalgicky připomněly jeho mladší léta, byla to láska na 1. pohled. Jinak na ty zlaťouchy stojím frontu i já, bohužel v řadě za mým starším bráchou, kerej je i oblíbenější  :lol2:  Ale to už sem hodně OT, zacož se omlouvám, tohle téma je o Koperníkovi :)

Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)

Fakt se dal můj příspěvek tak zásadně nepochopit?

Ptám se na to, kde se dají koupit mechanické hodinky, které tatka umí sestelovat tak, že jdou za měsíc 2,5 sec do plusu.

Takže mně prosím prozraď, kde se ten zázrak dá zakoupit, a ještě bych poprosil o kontakt na tatku, až si je koupím, abych se s ním mohl

dohodnout, jestli by mně je nevyreguloval.

Děkuji

Upraveno uživatelem tolja
Návštěvník LONGINES
Odesláno

Ja celkem nechapu vase prispevky, panove. Tak nejdrive omluva toljovi: tvuj prispevek se mi prvne nezobrazil spravne, proto to nepochopeni. A ted tedy k veci: delaji mu vazne 2.5 - 3 sec do plusu\3 tydny. To pri noseni. Pokud je nechal lezet a na praci si vzal quartzove otloukanky, cinila odchylka behem 2 tydnu dokonce 0 sec. Ano, i toho sou "proste" ruske hodinky taky nekdy schopne. Abych pravdu rekl, ta 0 se mu zalibila natolik, ze si je chce jeste dal postelovat a ja mu to zatim uspesne rozmlouvam. Kazdy den je sleduje podle radiem rizenych stolnich digitalek. A ze by mi tata lhal o odchylce hodinek...no panove, nechtejte me rozesmat prece. Nelhal mi ohledne daleko zavaznejsich veci, verte mi. Oni Rakety sou mezi Rusi brany docela dost vazne - mozna na tom neco bude, nemyslite? A o jake ze hodinky jde mate info o par prispevku vyse- staci kouknout. Podivejte se panove, me je vazne docela burt jestli tomu verite nebo neverite, tomu zase verte vy. Timto bych tenhle "dialog" s vasim svolenim povazoval tak nejak za vyrizeny, stejne uz sem byl OT a tady to jenom vic harampadime.

Návštěvník tolja
Odesláno

Ja celkem nechapu vase prispevky, panove. Tak nejdrive omluva toljovi: tvuj prispevek se mi prvne nezobrazil spravne, proto to nepochopeni. A ted tedy k veci: delaji mu vazne 2.5 - 3 sec do plusu\3 tydny. To pri noseni. Pokud je nechal lezet a na praci si vzal quartzove otloukanky, cinila odchylka behem 2 tydnu dokonce 0 sec. Ano, i toho sou "proste" ruske hodinky taky nekdy schopne. Abych pravdu rekl, ta 0 se mu zalibila natolik, ze si je chce jeste dal postelovat a ja mu to zatim uspesne rozmlouvam. Kazdy den je sleduje podle radiem rizenych stolnich digitalek. A ze by mi tata lhal o odchylce hodinek...no panove, nechtejte me rozesmat prece. Nelhal mi ohledne daleko zavaznejsich veci, verte mi. Oni Rakety sou mezi Rusi brany docela dost vazne - mozna na tom neco bude, nemyslite? A o jake ze hodinky jde mate info o par prispevku vyse- staci kouknout. Podivejte se panove, me je vazne docela burt jestli tomu verite nebo neverite, tomu zase verte vy. Timto bych tenhle "dialog" s vasim svolenim povazoval tak nejak za vyrizeny, stejne uz sem byl OT a tady to jenom vic harampadime.

aha, takže už to jsou tři vteřiny za tři týdny, kontakt na prodejce ani na tatku žádný, takže pokud nechceš, aby se ti ostatní smáli, stačí si zapamatovat, že trošku nás pohoupat můžeš, ale nesmíš to přehnat, "kolego" :goof:

Návštěvník LONGINES
Odesláno

aha, takže už to jsou tři vteřiny za tři týdny, kontakt na prodejce ani na tatku žádný, takže pokud nechceš, aby se ti ostatní smáli, stačí si zapamatovat, že trošku nás pohoupat můžeš, ale nesmíš to přehnat, "kolego" :goof

Toljo, ja opakuji ze ti nerozumim a timto prispevkem o to vic. Tak 2.5 sec za mesic bylo neuveritelnych, a to dokonce do takove miry, ze jde o prehnane houpani a hned v dalsim, nepochybne velmi prinosnem prispevku, je pro tebe 3 sec\3 tydny uz neco jineho? Tak to teda nevim, komu se tu ma kdo smat... Nesnasim, kdyz mi nekdo, co vim naprosto presne ze tak je, vnucuje ze to tak neni. A proc bych mel vlastne jako lhat? Co bych z toho mel - muzes mi to prozradit, kdyz tak vsechno vis? Dam ti klidne cislo na cloveka, od keryho mam svy Rakety, ale tatku, nezlob se na me, takovymhle toljou opravdu otravovat nebudu. A vubec uz nechapu, co se tu vlastne deje: chtel sem dat Gonzovi info o Kopernikach, ze dle mych informaci a usudku jsou v poradku a ted tady resim takovyhle moudra.Mas 3940 prispevku, doufam, ze nejsou vsechny takhle chytre. Toljo, mir v dusi, z hluboka dychej a nemej utkvelou predstavu, ze te chce cely svet kolem jen houpat. Jestli chces vazne ty 24h Rakety, napis mi ( idealne do SZ, at to tu uz dal nebalastime), mel jich par a sou to tak 2 roky, tak nevim, jestli jeste nejaky ma. Cau

Návštěvník tolja
Odesláno

Toljo, ja opakuji ze ti nerozumim a timto prispevkem o to vic. Tak 2.5 sec za mesic bylo neuveritelnych, a to dokonce do takove miry, ze jde o prehnane houpani a hned v dalsim, nepochybne velmi prinosnem prispevku, je pro tebe 3 sec\3 tydny uz neco jineho? Tak to teda nevim, komu se tu ma kdo smat... Nesnasim, kdyz mi nekdo, co vim naprosto presne ze tak je, vnucuje ze to tak neni. A proc bych mel vlastne jako lhat? Co bych z toho mel - muzes mi to prozradit, kdyz tak vsechno vis? Dam ti klidne cislo na cloveka, od keryho mam svy Rakety, ale tatku, nezlob se na me, takovymhle toljou opravdu otravovat nebudu. A vubec uz nechapu, co se tu vlastne deje: chtel sem dat Gonzovi info o Kopernikach, ze dle mych informaci a usudku jsou v poradku a ted tady resim takovyhle moudra.Mas 3940 prispevku, doufam, ze nejsou vsechny takhle chytre. Toljo, mir v dusi, z hluboka dychej a nemej utkvelou predstavu, ze te chce cely svet kolem jen houpat. Jestli chces vazne ty 24h Rakety, napis mi ( idealne do SZ, at to tu uz dal nebalastime), mel jich par a sou to tak 2 roky, tak nevim, jestli jeste nejaky ma. Cau

Takze abys to konecne pochopil i ty

Smeji se spolu s ostatnimi tomu, jak se z te hnusne ruske jebky snazis

delat atomove hodiny. A aby nedoslo k nejake mylce nebo nepochopeni, jak

mas ve zvyku tak prohlasuji, ze hodinky z vychodu mam rad a dost jich mam,

ale to jsou Hodinky...

Návštěvník LONGINES
Odesláno

A ja se blahove domnival, ze atomovy hodiny maji presnost jedine sekundy za X milionu let... Hm, sem to ale blb. Toljo, jenze ja se prave nesnazim celou dobu vubec o nic jinyho, nez o pravdu, je ti to uz konecne jasny? Aby sis nemyslel, tak ti popravde prozradim, a nedela mi to vubec zadny problem, ze ty moje Rakety, stejny Rakety, delaji zase 13 sec\24 h do plusu. Ruzne hodinky, ruzna odchylka- o tom bys mohl se svymi 3941 prispevky a tolika lety na foru neco vedet, pokud ovsem tvoje prispevky nejsou takova moudrost, jako ted tady, kterou tu harampadis. O tobe sem ani na chvili nezapochyboval, jakypak ze hodinky mas v oblibe. Poloplastovy soukoli v atrapach hodinek, hodne z vychodu, s mocnou reklamou -takhle bych si je presne predstavoval a pojmenoval je tebou pouzitym slovem v predchozim prispevku. Tak asi tak. Mas pro me jeste nejake dalsi moudro?

Návštěvník tolja
Odesláno

A ja se blahove domnival, ze atomovy hodiny maji presnost jedine sekundy za X milionu let... Hm, sem to ale blb. Toljo, jenze ja se prave nesnazim celou dobu vubec o nic jinyho, nez o pravdu, je ti to uz konecne jasny? Aby sis nemyslel, tak ti popravde prozradim, a nedela mi to vubec zadny problem, ze ty moje Rakety, stejny Rakety, delaji zase 13 sec\24 h do plusu. Ruzne hodinky, ruzna odchylka- o tom bys mohl se svymi 3941 prispevky a tolika lety na foru neco vedet, pokud ovsem tvoje prispevky nejsou takova moudrost, jako ted tady, kterou tu harampadis. O tobe sem ani na chvili nezapochyboval, jakypak ze hodinky mas v oblibe. Poloplastovy soukoli v atrapach hodinek, hodne z vychodu, s mocnou reklamou -takhle bych si je presne predstavoval a pojmenoval je tebou pouzitym slovem v predchozim prispevku. Tak asi tak. Mas pro me jeste nejake dalsi moudro?

to je jedna z mála věcí, na které se shodneme

Návštěvník tolja
Odesláno

Teda, tady doslova strikaji emoce.

Nechcete se na to vykaslat? ;-)

Rad bych se dozvedel, jak to je s timto modelem hodinek. Ano nebo ne?

za mne NE

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...