orlando1 Odesláno 2. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2011 Teď jsem si uvědomil, že u těch mých bastlů mám neoriginální sklo, takže těch mých 13,5 je jen orientačně. Chtělo by to změřit nějak jinak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 2. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2011 Teď jsem si uvědomil, že u těch mých bastlů mám neoriginální sklo, takže těch mých 13,5 je jen orientačně. Chtělo by to změřit nějak jinak Nejjednodušší asi bude vzít pouzdro bez skla - myslím, že každý z nás nějaký takovýhle vrak má doma a měřit to bez skla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 3. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2011 (upraveno) Letecký ciferník, opus 3. Díky Honzovi už mám i ručky. (Ještě zatím nedošlo na nové sklo. Toto je z úplně jiných hodinek) Upraveno 3. února 2011 uživatelem orlando1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarolsa Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2011 Moja Prim limitka.Okrem cifernika všetko z PS2. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2011 Moja Prim limitka.Okrem cifernika všetko z PS2. Hezký. Nemáš nějaké průběžné fotky z předělávky? Zveřejnit prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarolsa Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2011 No nejak zdokumentovane to nemam ,ale našiel som foto v povodnom stave len z vymenenimcifernikom,moc som s tym nebol spokojni tak som sa pustil do upravenia puzdra atd.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2011 (upraveno) Moc pěkné, S2 s tímhle cifrem také mám. Upraveno 6. února 2011 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 10. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2011 Dnes jsem upravoval kroužek kolem strojku kal.68 tak, aby pasoval na automat, kal.96. Operace se povedla, pacient přežil. Nejdříve zvětšit vnitřní průměr na 25,7 a potom propilovat zářezy pro upevňovací šrouby a korunku. (Neumím to lépe vyfotit) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maama Odesláno 20. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2011 Uvažuju o renovaci PS2. Mám zelená humberta a kromě toho, že se hodinky při překlápění datumu zastavujou, mi vadí nepřehlednost ciferníku, jako takového. Už jsem si myslel, že při renovaci zvolím starší ciferník jen s hodinovými indexy a armovacím kroužkem.Pak jsem viděl zrenovovaná humberta http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/26617-prim-sport-2-po-renovaci/page__view__findpost__p__472820 a přijde mi, že vůbec nejsou marné. Moc se mi líbí potmě No a tak mě napadlo, že aspoň podle mého vnímání Humberto ciferníku by jeho čitelnosti prospělo, kdyby minutová ručička byla o nějaké 3mm kratší, aby byla malá mezera mezi minutovou ručičkou a minutovými indexy, resp. aby se minutovka dotýkala zelených hodinových indexů a zároveň je příliš nepřekrývala. A k tomu teda mám pár otázek:Existovala jiná varianta délky ručiček pro PS2?Napadá vás možnost modifikace- ručky z jiných hodinek, které by barevně odpovídaly a vyhověly by požadavku na délku, kterou popisuju, případně, přemýšlím jak minutovku zkrátit a nanést na konec bílou barvu (viz. úprava ve photoshopu -před a po) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bask Odesláno 20. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2011 Prim "industrial" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maama Odesláno 21. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2011 jen dodatek k mému dotazu - viz. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/10773-bastleni/page__view__findpost__p__551037 to Prim opravdu zkracoval ručičky pro použití na menších cifernících namísto výroby kratší varianty? aspoň tak mi to připadá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 21. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2011 Prim "industrial" Dost dobrý! Z čeho to je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bask Odesláno 21. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2011 Dost dobrý! Z čeho to je? Som sa doma minuly vikend nudil, tak som zosypal na kopu stare vraky primiek a zlozil som z nich jedny taketo. Ani neviem co som zobral z ktorych. Ide o kaliber 66 ktory som vlozil do najzachovalejsieho puzdra ktore som doma nasiel. Do pozornosti davam cifernik! Tento kaliber nefunguje bez osadeneho ciferniku spravne, tak som vybral ten v najhorsom stave a radikalne som ho osekal na minimum potrebne pre fungovanie. Je to ta podivna zlata trojuhovnikovo-ovalna vec tesne pod rucickami. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2011 jen dodatek k mému dotazu - viz. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/10773-bastleni/page__view__findpost__p__551037 to Prim opravdu zkracoval ručičky pro použití na menších cifernících namísto výroby kratší varianty? aspoň tak mi to připadá. Ano, na dětské Sporty se dávaly kratší ručky. Občas se tyhle dávají i na zbastlené "exportní" Ancre Surf (Prim Sport 2), velmi často se tak už přitom bastlily přímo v Eltonu. Nicméně originální varianta Ancre má dýnko s anglickými nápisy a dlouhé ručky s červenou výplní. Exportní v zelené jsem neviděl (tedy ciferníky ano, ale nikdy že by se skutečně někde ne eBay objevily). Originál (fotky uživatele v79): Bastl (foto nějaký prodejce z Aukra): Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 23. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2011 Dnes jsem byl u kámoše fotografa nafotit mé letecké bastly. Fotky, jako stvořené pro Aukro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tharvi Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2011 Tyto prispevky by meli videt designeri z PRIMU. Klobouk dolu pred tvou kreativitou a sikovnosti. A ten cerveny pasek? Kdybys mi to rek, tak bych se smal. Ted jsem ohromen modernosti ve starem kabatu. A ten svezi vanek reminku.... Gratuluju. Kdyby byly v obchode, tak bych rozhodne po nich poohledl. Ruské Primky jsou naprosto boží!!!! Paradoxně se mi líbí více, než cokoli z celé současné produkce Primu. Jestli to mohu vědět,na kolik tě to celé vyšlo? Počítám tak maximálně 20% z ceny oněch láskou opředených solitérů se strojky z bazaru. To budou mít hoši z Prim vlákna se svou novou l.e. radost Bastlu zdar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tharvi Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2011 Nadhera. Trosku mi tam chybi logo, ale krasny... Prim "industrial" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 25. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2011 (upraveno) Proč pořád kopírovat, když si můžu udělat své vlastní Upraveno 25. února 2011 uživatelem orlando1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 4. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2011 Můj letecký bastl dostal nový ciferník . Teď už mu chybí k dokonalosti jen dýnko, to moje je sletované z dvou kusů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 22. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2011 Zdravím všechny na fóru, je to můj 1. příspěvek a nějak se mi nedaří dát tam přílohuPRIMek Sport, tak pokud se to nezdaří úplně dobře, prosím o schovívavost.Ptám se odborníků, patří tyto PRIMky Sport do tohoto tématu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se