Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Neví někdo, zda-li je možné, že by příšerná diametrální odchylka (cca.1s/hod.) byla způsobena vyschlým elektrolytem v modulu? Co jiného by to mohlo být? Nic jiného mne nenapadá. Potřeboval bych ten modul opravit, ale s tímhle jsem se ještě nesetkal.

Odesláno
Neví někdo, zda-li je možné, že by příšerná diametrální odchylka (cca.1s/hod.) byla způsobena vyschlým elektrolytem v modulu? Co jiného by to mohlo být? Nic jiného mne nenapadá. Potřeboval bych ten modul opravit, ale s tímhle jsem se ještě nesetkal.

Bylo to elektrolytem, ten jsem vyměnil a hodinky šlapou:-)

Odesláno
co to bylo za modul - z náramkových hodinek??

Jasně, staré narámkové ruské digitálky. Kondík jsem vzal z jiného "šrotu" a hle.... fungujou, dokonce se dá i nastavit odchylka,

vypadá to na další funkční kousek do sbírky:-)

Odesláno
Jasně, staré narámkové ruské digitálky. Kondík jsem vzal z jiného "šrotu" a hle.... fungujou, dokonce se dá i nastavit odchylka,

vypadá to na další funkční kousek do sbírky:-)

Hm... jenže to asi nebyl elektrolyt, ale krystal :)

Ale to nevadí, vyměnil jsi to správně.

Náhradní krystaly prodávají v Parexu a asi i v prodejnách elektrosoučástek.

Obvykle ty, co se koupí jako náhradní, jsou lepší (přesnější) než to, co se monuje do levných hodinek. Dají se tím různé "číny" značně vylepšit.

Krystal je stejný v hodinkách za 300 jako za 30.000. Rozdíl je jen ve výběru z toho, co se vyrobilo. Do drahých hodinek jdou ty přesnější, do levných zbytek.

Odesláno
Hm... jenže to asi nebyl elektrolyt, ale krystal :)

Ale to nevadí, vyměnil jsi to správně.

Náhradní krystaly prodávají v Parexu a asi i v prodejnách elektrosoučástek.

Obvykle ty, co se koupí jako náhradní, jsou lepší (přesnější) než to, co se monuje do levných hodinek. Dají se tím různé "číny" značně vylepšit.

Krystal je stejný v hodinkách za 300 jako za 30.000. Rozdíl je jen ve výběru z toho, co se vyrobilo. Do drahých hodinek jdou ty přesnější, do levných zbytek.

Každopádně díky za poučení:-) Je to vlastně jediná součástka, která se dá v pohodě vyměnit.

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...