safi Odesláno 6. února 2008 Nahlásit Odesláno 6. února 2008 (upraveno) Na Ebay jsem narazil na pěkné hodinky Seiko s kalibrem velmi zajímavým kalibrem 4S15 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...rksid=p3907.m29 Fotogalerie: http://www.ittc.ku.edu/~jgauch/watch/seiko_4000/index.html Informace o kalibru: http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&...st&p=142614 http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&...st&p=142883 Upraveno 6. února 2008 uživatelem ¨safi
3dny Odesláno 6. února 2008 Nahlásit Odesláno 6. února 2008 předchvílí jsem na ně koukal :-)) kampak se asi vyšlphaj?
safi Odesláno 6. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2008 předchvílí jsem na ně koukal :-)) kampak se asi vyšlphaj? tržní cena by mohla být někde kolem 300 USD. Ty mé ALpinisty se prodávaly na timezone za 350. MIlitary SUS diver se prodává za 700-800USD...
Andreas.ks Odesláno 8. února 2008 Nahlásit Odesláno 8. února 2008 Nechci zakládat další vlákno, proto mírně OT otázka sem na odborníky: Najde se někde na webu něco jako "encyklopedie" starších seiko kalibrů, i s nějakým stručným popisem daného kalibru? Vygooglilo mi to totiž jen suchý seznam s čísly a bez jakýchkoliv dalších informací... Díky!
safi Odesláno 8. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. února 2008 (upraveno) Nechci zakládat další vlákno, proto mírně OT otázka sem na odborníky: Najde se někde na webu něco jako "encyklopedie" starších seiko kalibrů, i s nějakým stručným popisem daného kalibru? Vygooglilo mi to totiž jen suchý seznam s čísly a bez jakýchkoliv dalších informací... Díky! Seznam Seiko kalibrů zde: http://www.timezone.com/library/extras/ext...803474986250000 Informace os 4S15: Seiko 4S15 automat 25 kamenů 28,800 bph Rychlé nastavení datumu Hacking Možnost ručního nátahu Diafix absorbce nárazu Pár dalších informací o kalibru 4s15: (http://www.larrybiggs.net/scwf/index.php?mod=103&action=0&id=1018764009) It is a true "Hi-Beat" movement, at 8 bps (beats per second). It was developed in 1992, and released in "mid-priced" Japan-made Seiko watches from 1992 - 1997 (ones which retailed from 30,000 yen up to about 90,000 yen). From 1998, movements in the "4S stream" where only used in SEIKO's Credor line. These watches retail for several thousand dollars. In 2000, SEIKO re-released the 4S15 movement in the limited edition (2,000 pieces) King Seiko Historical model (retail 150,000 yen). In 2001 the 4S15 movement was released in the limited edition Brightz Automatic (retail 120,000 yen; 500 pieces). According to SEIKO engineers in charge of developing the Credor automatic chronograph, SEIKO considers their current automatic movements with 8 bps superior to their old "Hi-Beats" with 10 bps because they are just as accurate but more dependable in the long term. That is why all SEIKO "Hi-Beats," such as the 9S calibers used in Grand Seikos and the 8L used in the Prospex MarineMaster 300m Professional diver's watch, and the 6S used in the FlightMaster chronograph operate at 8 bps. Considering the above, it is remarkable that the 4S15 Automatic was produced. It's a real "stealth watch." There is a "tiger under the hood" of this Seiko 5 Superior!!! Ryan Foto zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&...st&p=142614 Upraveno 8. února 2008 uživatelem ¨safi
3dny Odesláno 8. února 2008 Nahlásit Odesláno 8. února 2008 :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: provokatére asi po nich pujdu jeste mam par dni na smireni se s cifernikem vcera mi utekly GS - 4 min pred koncem se mi kousla Wifina :suicide_anim:
afrikab Odesláno 8. února 2008 Nahlásit Odesláno 8. února 2008 :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: provokatére asi po nich pujdu jeste mam par dni na smireni se s cifernikem vcera mi utekly GS - 4 min pred koncem se mi kousla Wifina :suicide_anim: Prave proto pouzivam snip (snip.pl).
safi Odesláno 8. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. února 2008 :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: provokatére asi po nich pujdu jeste mam par dni na smireni se s cifernikem vcera mi utekly GS - 4 min pred koncem se mi kousla Wifina :suicide_anim: Ty jo tak to je málem na provaz :-((
Andreas.ks Odesláno 8. února 2008 Nahlásit Odesláno 8. února 2008 (upraveno) Prave proto pouzivam snip (snip.pl). Díky za tip, to je přesně to, co jsem již delší dobu hledal!!! Přece jen, když nějaká aukce končí ve 4 ráno našeho času... to:3dny - upřimnou soustrast... Upraveno 8. února 2008 uživatelem Andreas.ks
3dny Odesláno 8. února 2008 Nahlásit Odesláno 8. února 2008 Prave proto pouzivam snip (snip.pl). chceš referrer? pokud jo, pošli mi prosím tvůj login
safi Odesláno 10. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2008 Jenom doplnění: Tento typ hodinek Seiko vyrobilo pro evropské trhy. Na zahraničních fórech se mu přezdívá "Swiss Seiko"
3dny Odesláno 10. února 2008 Nahlásit Odesláno 10. února 2008 Jenom doplnění: Tento typ hodinek Seiko vyrobilo pro evropské trhy. Na zahraničních fórech se mu přezdívá "Swiss Seiko" nedáš pokoj a nedáš .) zlatý ručky a indexy hmmmm zas ten kalibr .-)))
safi Odesláno 10. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2008 (upraveno) nedáš pokoj a nedáš .) zlatý ručky a indexy hmmmm zas ten kalibr .-))) Kup je, nafoť je a na Seiko and Citizen fóru jsi hvězda Upraveno 10. února 2008 uživatelem ¨safi
3dny Odesláno 10. února 2008 Nahlásit Odesláno 10. února 2008 Kup je, nafoť je a na Seiko and Citizen fóru jsi hvězda není někde popsáno z kterýho kalibru se dostali k 4s? nebo zelená louka? jestli je koupím tak mi asi nezbyde na starý GP gyromatic 39j hf chronometer v nerezu :-))
safi Odesláno 10. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2008 (upraveno) není někde popsáno z kterýho kalibru se dostali k 4s? nebo zelená louka? jestli je koupím tak mi asi nezbyde na starý GP gyromatic 39j hf chronometer v nerezu :-)) Jedná se o kalibr 5245, který Seiko používalo ve své řadě King Seiko. Tento kalibr byl velmi často vybavován chronometer certifikací a správně seřízený kalibr 4s15 ji také bez problému dosáhne. O kalibru 4s15 se říká že je "reinkarnací", jinými slovy, že je to v podstatě ten samý kalibr. Kalibr 5245 Kalibr 4S15: Upraveno 10. února 2008 uživatelem ¨safi
safi Odesláno 10. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2008 není někde popsáno z kterýho kalibru se dostali k 4s? nebo zelená louka? jestli je koupím tak mi asi nezbyde na starý GP gyromatic 39j hf chronometer v nerezu :-)) Máš foto?
3dny Odesláno 10. února 2008 Nahlásit Odesláno 10. února 2008 Máš foto? aktuální fotku budu mít snad na konci týdne /je to privátní akce - snažím se ukecat jednoho kamaráda/, ale tyhle jsou hodně podobný - prováhal jsem je na eBay a je mi to krapet líto
safi Odesláno 10. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2008 (upraveno) aktuální fotku budu mít snad na konci týdne /je to privátní akce - snažím se ukecat jednoho kamaráda/, ale tyhle jsou hodně podobný - prováhal jsem je na eBay a je mi to krapet líto mají velmi jemný design a určitě hodně zajímavý strojek. Upraveno 10. února 2008 uživatelem ¨safi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se