Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na Aukru jsem si koupil na hraní staré dobré Vostoky. Když jsem je vybalil a zjistil, že jsou nejen rezavé, ale i odřené a sklíčko mají popálené od cigára, moje nadšení neznalo mezí. Okamžitě jsem se do toho pustil a posílám pár fotek z průběhu revitalizace. Samozřejmě, že to není konečná. Tímhle to teprve začíná. :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
Kdyby snad měl někdo s přítomných gentlemanů lunetu v dobrém stavu, měl bych zájem.

Lunetu navíc sice nemám, ale jako vlastník jedněch Vostoků ti je musím pochválit. Moc pěkný kousek. Určitě ukaž jak revitalizace dopadla :)

Odesláno

QUOTE(David_B @ 9.2.2008 - 19:21) 144246[/snapback]
Lunetu navíc sice nemám, ale jako vlastník jedněch Vostoků ti je musím pochválit. Moc pěkný kousek. Určitě ukaž jak revitalizace dopadla :)

Krásný kousek máš !! :thumbsup_anim: Určitě se pochlubím až to bude hotovo.

Odesláno

Tak posílám další pokračování revitalizace. :thumbsup_anim: Zatím je vyčištěnoa vylaštěno pouzdro a sklíčko. Nakonec jsem se rozhodl, že kvůli autenticitě ponechám to původní. <_< .Luneta je ve fázi dalšího hledání nové (nebo alespoň lepší, neodřené).Tah jsem použil depozitní Orient z počátku 80´let. :thumbsup_anim:

Prostě momentálně to vypadá takhle.

Odesláno (upraveno)

Dobrá práca, ešte nová, alebo skoronová luneta a bude to ono. Myslím že pôvodný vlastník by ich už teraz nespoznal :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem peter34
Odesláno
Dobrá práca, ešte nová, alebo skoronová luneta a bude to ono. Myslím že pôvodný vlastník by ich už teraz nespoznal :thumbsup_anim:

S lunetou bude asi trochu problém, protože jako jediný díl pouzdra hodinek není z nerezu :suicide_anim:

Tím chci říci, že kdyby měl někdo nějaký tip, dejte prosím vědět. :helpsmilie:

Odesláno
S lunetou bude asi trochu problém, protože jako jediný díl pouzdra hodinek není z nerezu :suicide_anim:

Tím chci říci, že kdyby měl někdo nějaký tip, dejte prosím vědět. :helpsmilie:

Nedávno jsem ji chromoval, příprava a následné vyleštění netrvala ani 20 minut. Výsledek je trochu vidět na obrázku - myslím, že vypadá OK

Odesláno
Nedávno jsem ji chromoval, příprava a následné vyleštění netrvala ani 20 minut. Výsledek je trochu vidět na obrázku - myslím, že vypadá OK
Tak to je luxusní výsledek :speak_cool:

Odesláno

Chceš říct, že bys uměl pochromovat třeba pouzdro? Korunku? Mám hodinky od kmotra, malá obnova kabátku by jim docela bodla ...

Odesláno (upraveno)
Chceš říct, že bys uměl pochromovat třeba pouzdro? Korunku? Mám hodinky od kmotra, malá obnova kabátku by jim docela bodla ...

Ježíš to né, vůbec to neumím, já vlastně ani nevím co je chrom co to žeře a kde to spí - podrobnosti zde:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...mp;#entry146635

:pope:

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno
A jak připravuješ části k pochromování? Zkus jenom nahodit postup (co čím jak ...) nebo odkaz ...

Původní chrom sundáš - mechanicky nebo chemicky, povrch vyrovnáš - vybrousíš, díry, upadlé nožičky... zaletuješ mosazí ( nebo alespoň tvrdým cínem, ale pak v tom místě není povrch tak lesklý ako u mosazi ) pak vyleštíš filcovým kotoučem a pastou na mosaz a hotovo.... výsledek je perfektní...

Odesláno
Původní chrom sundáš - mechanicky nebo chemicky, povrch vyrovnáš - vybrousíš, díry, upadlé nožičky... zaletuješ mosazí ( nebo alespoň tvrdým cínem, ale pak v tom místě není povrch tak lesklý ako u mosazi ) pak vyleštíš filcovým kotoučem a pastou na mosaz a hotovo.... výsledek je perfektní...

a to chemické funguje jak? Zbytek bych asi nějak zvládnul (pouzdro je ve velmi dobrém stavu, jen prostě už by semo tamo sneslo chrom ...) takže nejtěžší mi momentálně přijde sundání chromu ...

Odesláno (upraveno)
a to chemické funguje jak? Zbytek bych asi nějak zvládnul (pouzdro je ve velmi dobrém stavu, jen prostě už by semo tamo sneslo chrom ...) takže nejtěžší mi momentálně přijde sundání chromu ...

Používá se toho víc - třeba kyselina chlorovidíková... ale sám to delám mechanicky nebo si to nechám sundat. Ale pouzder mám habakuk tak můžu zkusit zaexperimentovat s tou HCL

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno
Používá se toho víc - třeba kyselina chlorovidíková... ale sám to delám mechanicky nebo si to nechám sundat. Ale pouzder mám habakuk tak můžu zkusit zaexperimentovat s tou HCL

Jestli to čte Dubraro ... někde jsem viděl, že píše o chemickém sundání zbytků chromu ... jestli budeš experimentovat, tak pak (pls) podej hlášení ... :)

Odesláno

Výsledek je velmi dobrý, takže díky :speak_cool

1. sháním galvanovnu

2. připravím povrch oleštěním

3. nechám pochromovat

4. obnovím barvy

5. namontuji a nafotím

6. zveřejním výledek

To vlákno o pokovení jsem četl a mírně ti závidím možnost svézt se aspoň občas s pracovní zakázkou.:smoke: :

Odesláno
Výsledek je velmi dobrý, takže díky :speak_cool

1. sháním galvanovnu

2. připravím povrch oleštěním

3. nechám pochromovat

4. obnovím barvy

5. namontuji a nafotím

6. zveřejním výledek

To vlákno o pokovení jsem četl a mírně ti závidím možnost svézt se aspoň občas s pracovní zakázkou.:smoke: :

Hm asi není co, dneska jsem se dozvěděl, že člověk u nás ve firmě ( kterého je to známý ) co mi to zařizoval do měsíce odchází, takže :thumbsdown_anim: no ale aspoň bude příležitost napřímit kontakt a třeba se pak domluvím i na nějakou spolupráci pro ostatní členy.

Odesláno
To s tou kyselinou by mě taky zajímalo, bojím se že když to budu leštit a leštit až na mosaz tak se mi zadaří zaoblit hrany a bude to hnus...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...