Přejít na obsah

Thajsko - itinerář

Doporučené příspěvky

• po měsících...
  • Odpovědi 121
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Bola tu svojho času zmienka o ostrovoch pod správou armády. Mám jednu čerstvú skúsenosť, tak ju v stručnosti popíšem.

Provincia Sattahip, ostrov Ko Samae San. Sattahip je južne od známeho letoviska Pattaya. Veľká časť pobrežia patrí armáde, resp. námorným zložkám. Rovnako tak aj ostrov Ko Samae San je pod správou armády.

Cudzinec sa na ostrov dostane iba v sprievode domáceho občana. Prístup k prístavisku, z ktorého kyvadlovo chodí loď je z armádneho areálu. Pri vjazde do areálu je letmo skontrolovaná osádka auta, s dotazom na dôvod vstupu. Ale žiadna veľká kontrola, pasy apod. Neviem, ako sa tam dá bežne dostať, ja som išiel autom. Podľa webu niektoré hotely vedia zorganizovať výlet. Kvôli nutnosti sprievodu cudzinca domácim občanom vedia poslať šoféra apod.

Všetko obsluhuje armáda. Loď je bežná turistická, ale posádku tvoria vojaci, loď je pod vlajkou thajských námorných síl tiež. Loď chodí každú celú hodinu. Vstupné je pre cudzinca cca 15 Eur.

Organizácia je na lodi príkladná, platí to ale pre celú návštevu. S takou starostlivosťou som sa snáď nikde nestretol. Vojaci pomáhajú pri akomkoľvek náznaku potreby pomôcť, či už pri nastupovaní a vystupovaní, pomoc s batožinou, deťmi, vyhodiť odpadky atd.

Po pristátí na ostrove je krátka prezentácia ostrova spojená s poučením. Vysvetlia, čo na ostrove je, kde je možné sa pohybovať, kedy chodí doprava, kam sa vyhadzujú odpadky, vyhradené miesta pre fačiarov apod.

Následne sú záujemcovia odvezení na druhú stranu ostrova, kde je podstatne krajšia pláž, než pri prístavisku. Tam tiež vládne organizovaný režim, kedy turista musí dodržiavať určité pravidlá, ale zase nič nejaké obmedzujúce. Skrátka nerobí sa bordel, fajčí sa vo vyhradenej fajčiarni, kúpe sa vo vyhradenom priestore, nechodí sa mimo pláž a chodníky. Vstup hlbšie na ostrov je zakázaný. Pláž je príkladne čistá, iba piesok.

Zase, veľká ochota vojakov. Lehátko vám prinesú, kam chcete, pomôžu s hocičím. Dohliadajú na plavcov, slabším pomáhajú, učia ich. V priestore vyhradenom pre plávanie jeden-dvaja vojaci šnorchlujú a hľadajú potenciálne nebezpečné veci a živočíchy.

Keď sa nazbiera dosť záujemcov, je možná plavba na lodi s preskleným dnom, alebo odvoz na šnorchlovanie na neďaleký Ko Pla Muek. K dispozícii sú kajaky, lopty na plážové zábavky, plávacie vesty, výbava na šnorchlovanie.

Samozrejmosťou je WC a čo som bol prekvapený, tak zamykacie skrinky. Výber jedla obmedzený, ale v núdzi sa dá niečo vybrať.

Takže tak nejak, viac moc nie je čo písať. Ak by mal niekto otázky, tak rád zodpoviem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...