Přejít na obsah

Renovované Igeny

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

Mám Igeny bez lunety, jde mi o tu kovovou část, už tam prostě nebyla. Dá se to sundavat a nandavat, bez nějakého zásadního

poškození? A jestli ano, dá se sehnat, nějaká starší, aby to bylo úměrné ke staršímu pouzdru? Popřípadě, jestli by jí tady

nějaká dobrá duše mohla postrádat. Určitě na nich musim taky měnit sklíčko. A nebo je to celé blbost a nahnat to rovnou do

nového pouzdra, se vším všudy, jak nabízí Elton? Cenu netřeba připomínat, znám. Děkuju za odpovědi.

Mě by se líbila ta verze se starší lunetou a novým sklíčkem, ta lehká patina k těmhle hodinkám tak nějak patří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Ahojte. Nedávno ma kolega priviedol k tejto stránke a na základe nej som sa inšpiroval a zameral sa na prim sport 1 ky. Posledný týždeň bol plodný a nakoniec miesto jedných sportiek pribudli doma tri funkčné :) Teraz ich čaká renovácia. Teda dve sportky isto. Jedny sú úplne krásne, len púzdro vymením z druhých. Prečistia sa a sú hneď pripravené na nosenie. Tie sú s bielou lunetou a čiernym ciferníkom. Dostanú tmavo hnedý remienok s jemným prešitím. Ďalšie chcem žlté. Inšpiroval som sa tu. Chcem sa však predtým spýtať nasledovné veci. Je luneta otočná aj na sport 1 ke, ako na 2ke? Na jedných sa otáča, no na ďalších dvoch nie. Kde sa dajú kúpiť žlté ciferníky? Našiel som pár stránok, no ako viem rozlíšiť, či sú české či čínske? A ak by ste mi vedeli odporučiť dobrého hodinára na západnom Slovensku, bol by som vďačný. Tie čierne chcem spojazdniť tu, žlté pôjdu asi aj na irídiovanie, takže tie skončia pravdepodobne v Prahe.

Ďakujem za odpovede.

Odkaz ke komentáři

Žluté /teda okrové/ originální seženeš těžko,ale nově natisknuté  Elton slečna Krsková.Každé Prim sport mají jinou lunetu.Prim sport 1 kovová s vloženou plastovou vložkou buď bílou či černou a Prim sport 2 jen plast bez kovu.Nejde to zaměnit jedno s druhým.

Odkaz ke komentáři

Aha...tak nič :)

Tieto budú asi tie číňanky, že?

http://www.glashutte-hodinky.cz/index.php/dily-pro-hodinky-prim-a32

A čo tá luneta, točí sa?

Jak rychle rozeznat PS1 parexo a original:

original má v logu PRIM střední vrchol litery M na základní dotažnici, parexo nad základní dotažnicí ? jinak řečeno ta prostřední špička v M nedosahuje u parexa na uroveň nožiček :)

Pokud se nemýlím, mají takto zmršené logo všechny parexácké IGEN cifry bez rozdílu barvy.

Odkaz ke komentáři

Když si objednám v Eltonu tu jejich renovační sadu na Igeny. Pouzdro, sklíčko luntu atd. a mám k tomu jedny žalostnější

Igeny, jsou hodináři, kteří to přehážou? Nebo se to prostě musí nechat přeházet v Eltonu?

Aby to k něčemu vypadalo. Tady u nás na malém městě se hodinář bojí i vyměnit sklíčko, když mu dám nové

z Eltonu, že by mu mohlo prasknout. Chjó.

Odkaz ke komentáři

ja som nasiel jedneho a pojdem ho otestovat. Po telefone sa javil seriozny i pristupom i cenou. Uvidime jeho pracu. Takze 2 primky poputuju k nemu. Tie 3. zatial zvazujem co s nimi. Chcel som ich dat do okrovej, ale nechcem ten cinsky cifernik a dat 3ku za cifernik a rucicky ma zatial od toho odradza :/ Mozno zostanu modre. akurat bude treba obnovit luminesenciu cifernika a ruciciek.

Odkaz ke komentáři

Elton prodává nějakou renovační sadu (Ať už na Igeny nebo dvojky)? Myslel jsem, že dělá jen renovace systémem díl za díl (to mi přijde celkem logické), teda aspoň jsem to tak pochopil z jednoho staršího vlákna. Kolik to případně stojí a co to obsahuje?

Odkaz ke komentáři

Tak to si mi teda pěkně pokazil náladu. Primky sice nejsou mým jediným kandidátem nových a vlastně prvních pořádných mechanik (v úvahu připadají ještě Japonci), ale srdce mě táhne právě k nim (zatím je jedno jestli Igen nebo II). Ale prostě když už mě to bude stát podstatnou část mých drahocenných prázdnin, tak bych chtěl aspoň částečně exkluzivitu původního kusu a né že vypláznu svých těžce vydělaných 10 kolíků za "renovaci" a 2 klacky za samotné hodinky a pak přijde někdo, kdo si koupí v Parexu rámeček na strojek a stejnou "renovační" sadu a má rázem uplně stejný sporty...  Igeny jsou absolutně bezkonkurenční, ale tohle mi přijde jako devalvace a mám zase o důvod míň o nich uvažovat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...