Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Našel jsem na webu porůznu za různé ceny docela pěkné hodinky. Protože mi čest nedovolí nosit fejky a na něco lepšího zatím nemám prostředky, díval jsem se na hodinky s automatickým nátahem do 4000 Korun. Hodinky Carrera splňují podmínky, stojí cca 3800, jsou z nerezu, mají bílý číselník s datumovkou. Bohužel nevím, jak jsou na tom strojky Tsinyi. Údajně se jedná o stejný strojek jako je SeaGull ST-16, ale ani s ním nemám zkušenosti.

Uměl by někdo srovnat s etou nebo staršími primkami? A nebo navrhnout v podobné relaci něco jiného stejných parametrů?

post-2799-1203421628.jpeg

Odesláno (upraveno)
  dagou napsal:
Našel jsem na webu porůznu za různé ceny docela pěkné hodinky. Protože mi čest nedovolí nosit fejky a na něco lepšího zatím nemám prostředky, díval jsem se na hodinky s automatickým nátahem do 4000 Korun. Hodinky Carrera splňují podmínky, stojí cca 3800, jsou z nerezu, mají bílý číselník s datumovkou. Bohužel nevím, jak jsou na tom strojky Tsinyi. Údajně se jedná o stejný strojek jako je SeaGull ST-16, ale ani s ním nemám zkušenosti.

Uměl by někdo srovnat s etou nebo staršími primkami? A nebo navrhnout v podobné relaci něco jiného stejných parametrů?

Výběr je samozřejmě na tobě, ale za 4000,- koupíš Seiko 5 a hromada ti zbude, nebo třeba http://www.aukro.cz/item312743008_seiko_bl...vovem_tahu.html nebo http://www.aukro.cz/item312573506_seiko_or...vovem_tahu.html nebo stále s rezervou moje oblíbené Orienty a samozřejmě také v neposlední řadě Poljot a Votok... případně tako osvědcěné Alpha z ČLR

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno (upraveno)
  koblih69 napsal:
Výběr je samozřejmě na tobě, ale za 4000,- koupíš Seiko 5 a hromada ti zbude, nebo třeba http://www.aukro.cz/item312743008_seiko_bl...vovem_tahu.html nebo http://www.aukro.cz/item312573506_seiko_or...vovem_tahu.html nebo stále s rezervou moje oblíbené Orienty a samozřejmě také v neposlední řadě Poljot a Votok... případně tako osvědcěné Alpha z ČLR

no to je ta věc, že Monstery jsou moc monstrózní. Aukro se mi nelíbí. Ne že by tam byly ošklivé věci, ale prostě to není můj šálek čaje. Asi jsem na to moc líný to sledovat a navíc je tam ta věc prostě jenom jednou.

Orienty jsou už jiná káva. Ale taky jsem si nevybral. Hledal jsem už leckde a ty Carrery mě oslovily designem. Jde mi o to, že by ty hodinky měly mít bílý číselník a pokud možno hnědý řemen. U orientů jsem nic podobného nenašel. A ještě poslední komplikace výběru: nesmí to mít big date ani day/date. to se mi vůbec nelíbí.

Upraveno uživatelem dagou
Odesláno (upraveno)
  budo napsal:
jsem docela zvědav jak se nakonec rozhodneš ....

jsa nahlodán Koblížkem, asi to nakonec s těma Carrerama nedopadne... :)

Měl jsem utkvělou představu, že musim mít bílej ciferník a hněděj pásek, ale asi na to dlabu a koupim něco osvědčeného.

Teď mne zaujaly Seiko Flieger, jen ten day/date je hrůza. Ale zase jsou za hubičku, tak by to možná tolik nevadilo.

Odesláno
  dagou napsal:

Seagull ST-16 je osvědčený, masově vyráběný strojek. Vyrábí se ve více továrnách, dodává se pod různými názvy a existuje v nesčetném množství modifikací, s různými nástavbami a komplikacemi. Používá jej mnoho výrobců pro hodinky nižší až střední třídy. Se strojky ETA asi není srovnatelný (ETA jsou lepší). Je docela dobře srovnatelný například s Miyota 80xx (používá s v hodinkách Citizen), Seiko 7S26 nebo Orient 469. Ze strojků Prim je jediný podobný kal. 96.

Hodinky které sis vybral jsou bezesporu elegantní, ale doporučil bych podívat se po nich, nebo podobných, ve světě. Ceny u nás jsou obvykle 2-4 násobkem reálných cen. Co se značek týče, hodně lidí má dobrou zkušenost s hodinkami Alpha z Hong-Kongu. Poslední dobou se mi začínají líbit hodinky značky Trias - čínská výroba, německý design, navíc bezproblémový dovoz z EU.

Seiko Samurai bys časem mohl do 200 dolarů sehnat, na e-bay nebo na SCTF.

Zkus se kouknout na Seiko Riki Watanabe, ty by ti mohly designově sednout a taky by ses do 4k vešel.

Další tip - Prim Automat "Bauhaus" v chromu s bílým ciferníkem (jsou i na mém wishlistu).

Pro info - já jsem na e-bay koupil Seiko Spirit za 170 USD.

Odesláno
  dagou napsal:
Teď mne zaujaly Seiko Flieger, jen ten day/date je hrůza. Ale zase jsou za hubičku, tak by to možná tolik nevadilo.

Myslíš SNK809 ?? Šikovní orientálci z nich dělají na zakázku různé přestavby, někdy i s ciferníkem, který zakrývá datové okénko. Hledej Googlem "Seiko Military mod" nebo si projdi nabídky na SCTF.

Ale pozor. mají průměr 37mm.

Odesláno (upraveno)
  dubraro napsal:
Myslíš SNK809 ?? Šikovní orientálci z nich dělají na zakázku různé přestavby, někdy i s ciferníkem, který zakrývá datové okénko. Hledej Googlem "Seiko Military mod" nebo si projdi nabídky na SCTF.

Ale pozor. mají průměr 37mm.

Super, díky za info, nenapadlo mě se podívat, jaký mají průměr a jsou tedy docela malé. Mrknu se ještě po těch Watanabe, to mě docela zaujalo.

15:59 Tak Watanabe jsou jasný favorit. Dlouho jsem neviděl něco tak pěknýho. Kubson je má něco málo přes limit, tak budu muset doma ještě trochu zalobovat :)

Odesláno
  dagou napsal:
Super, díky za info, nenapadlo mě se podívat, jaký mají průměr a jsou tedy docela malé. Mrknu se ještě po těch Watanabe, to mě docela zaujalo.

15:59 Tak Watanabe jsou jasný favorit. Dlouho jsem neviděl něco tak pěknýho. Kubson je má něco málo přes limit, tak budu muset doma ještě trochu zalobovat :)

Riki jsou krásné, ale nejsou větší, než běžné "Seiko 5". Jen tak vypadají.

Odesláno
  dubraro napsal:
Riki jsou krásné, ale nejsou větší, než běžné "Seiko 5". Jen tak vypadají.

Ale těm je předem všechno odpuštěno. Ještě musím šéfovi nějak přetlumočit, že je budu chtít a kde mi je má koupit.

Asi se mi bude trochu smát, sám má rolexy, ale je to jedinej kontakt, kterej v Japonsku mám a bylo by hezký sehnat je přímo od zdroje.

Odesláno
  dagou napsal:
Ale těm je předem všechno odpuštěno. Ještě musím šéfovi nějak přetlumočit, že je budu chtít a kde mi je má koupit.

Asi se mi bude trochu smát, sám má rolexy, ale je to jedinej kontakt, kterej v Japonsku mám a bylo by hezký sehnat je přímo od zdroje.

Tak jsem je nakonec sehnal na japonském Yahoo, v březnu jede šéf na 14 dní domů, tak mi držte palce. Měly by přijít na 2400. A to je asi docela dobrá cena.

Odesláno
  dagou napsal:
Tak jsem je nakonec sehnal na japonském Yahoo, v březnu jede šéf na 14 dní domů, tak mi držte palce. Měly by přijít na 2400. A to je asi docela dobrá cena.

To by se mi taky líbilo...

Na e-bay se momentálně nabízejí za 165 USD, Seiyo je má za 185 USD.

Myslím že šéf bude potěšen, že sis vybral japonskou značku a že máš dobrý vkus (a nesnažíš se mít okázalejší hodinky než on :)).

Jsem rád, že jsem tě dobře nasměroval...

Odesláno
  dubraro napsal:
To by se mi taky líbilo...

Na e-bay se momentálně nabízejí za 165 USD, Seiyo je má za 185 USD.

Myslím že šéf bude potěšen, že sis vybral japonskou značku a že máš dobrý vkus (a nesnažíš se mít okázalejší hodinky než on :)).

Jsem rád, že jsem tě dobře nasměroval...

No pro mě je e-bay nedostižný, poněvadž je to aukce a to já opravdu nemusím. Nerad se handrkuji. Moc dík za nasměrování, protože sám bych koupil asi trochu hůř... :)

Odesláno
  dagou napsal:
No pro mě je e-bay nedostižný, poněvadž je to aukce a to já opravdu nemusím. Nerad se handrkuji. Moc dík za nasměrování, protože sám bych koupil asi trochu hůř... :)

Zrovna tahle nabídka je "BuyItNow", to znamená ihned a za pevnou cenu - jako v obchodě. No a Seiyo je internetový obchod.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...