Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny,

Jsem začátečník a příliš se nevyznám v technických parametrech hodinek. Dokážete mi poradit, které vzít z těchto modelů ?

SQUALE ATMOS 60

NHT OBERON

GINAULT OCEAN ROVER

Chci si koupit hodinky na běžné nošení ( zápěstí mám 17cm ) - automat, datum,. Libí se mi potápky, navíc hodně času trávím na lodi, takže jsem jeden z mála, který potápky přiblíží k vodě blíže jak 1km :-) .a dokonce se  s nimi i potopí...  Nechci žádné další tipy, viděl jsem jich asi tisíc a tyto mi vyhovují designem ( např. jsem vyloučil Steinharty, CHW atd atd). Jasně, že nejlepší jsou Omega seamaster nebo RLX sub, ale tolik za ně dát nechci a kecy o kopírkách jsou mi asi jedno.  Řekl bych, že je to trochu asi jako mluvit o kopírce, když auto má čtyři kola. Prostě tvarově oddělené ručičky pro čitelnost, tečky místo číslic, nerez pouzdro,  přehledná luneta, lumi, automat , správná velikost a tím je to dané - 90% designérů navrhne +/- to samé... no a co..

Takže SQUALE ATMOS 60 - líbí se mi pro svoji originalitu a je to kus železa - to je současné velká nevýhoda . mají 44mm a vysoké jsou 16mm. Takže velké a to mi značně nevyhovuje. Cena je taky vysoko, ale squale mají oproti níže soupeřům alespoň nějakou historii a svůj design - takže cenu si zaslouží

NHT OBERON - cena bezva, holt " kopírky" ,  líbí se mi, perfektní velikost tuším 41mm a tl, 12mm,

GINAULT - jsou drahé, taky těžké " kopírky" , hodně se mi líbí jejich kvalitní detail , velikost je taky super, v podstatě můj favorit, ale mám pocit, že jsou předražené.

pomohl by mi názor nějakého odborníka. Díky

Odesláno (upraveno)

Ahoj a vítej.

Osobně bych ti z těchto určitě doporučil Squale, jenže tebou uvedený model ti bude velký.

Další zmíněnění se rozhodně ani trochu nebojí dost "inspirovat" což sice bohužel ani Squale, nicméně já bych ti určitě doporučil Squale atmos 50.

Možností, je ale celá řada a je tu pár vláken, kde se podobná situace řešila, tak mrkni a třeba tě něco zaujme.

Squale navíc bez debat vede historií. Doporučuji pohledat.

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odesláno

Ahoj a vítej.

Osobně bych ti z těchto určitě doporučil Squale, jenže tebou uvedený model ti bude velký.

Další zmíněnění se rozhodně ani trochu nebojí dost "inspirovat" což sice bohužel ani Squale, nicméně já bych ti určitě doporučil Squale 50 atmos.

Možností, je ale celá řada a je tu pár vláken, kde se podobná situace řešila, tak mrkni a třeba tě něco zaujme.

Ano, souhlasím. 60 atmos jsou opravdu masivní hodinky. Zkoušel jsem na ruce 50 atmos a přijdou mi, že jsou neskutečně tlusté ( 14mm) na malý průměr - respektive jsou ve zvláštním nepoměru výškax průměr. Vypadají nějak tím pádem na ruce divně až dětsky. V zásadě jsem byl právě pro Squale, ale nefungují ty rozměry. Proto se skoro rozhoduji mezi NTH a GIANAULT.  Lákají mne ty GINAULT, ale nic o nich nevím a mám obavy, že je to samé co NTH akorát o 20tis dražší..

Díky ! 

Návštěvník YPO
Odesláno

u tohohle výběru bych si koupil jednoznačně SQUALE .... to jsou v tomhle výběru asi jediný hodinky za který bych se nestyděl ..... vím, že píšeš, že ti je nějaká kopírka jedno, ale v tom případě si kup v hypermarketu nějaký vodotěsný gumový hodinky za pět stovek a máš to vyřešený než je utopíš a pak si zase za pětikilo koupíš jiný

Odesláno (upraveno)

Ten dojem mám taky a vím, že jsi psal, že Steinhart ne, ale v rámci tvého výběru, bych je nezavrhoval.

Jinak Atmos 50 mám a nosím na ruce 17,5 cm a je pravda, že mají trochu nestandardní poměr výška x průměr, ale já to na nich mám naopak rád. Jsou prostě svý a originální a mě se tak líbí. Jinak Když už jsme u těch kopírek, tak Squale má i model 20 Atmos. Kvalita provedení bude rozhodně velice dobrá. Nicméně to co píše YPO má něco do sebe.

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odesláno

u tohohle výběru bych si koupil jednoznačně SQUALE .... to jsou v tomhle výběru asi jediný hodinky za který bych se nestyděl ..... vím, že píšeš, že ti je nějaká kopírka jedno, ale v tom případě si kup v hypermarketu nějaký vodotěsný gumový hodinky za pět stovek a máš to vyřešený než je utopíš a pak si zase za pětikilo koupíš jiný

To asi těžko - neb za 500,- neseženu automaty ( nesnáším baterky), vodotěsný - doopravdy, odolné , a co se hned nepoškrábou ( safír) a trochu vypadají, abych se za ně nestyděl - navíc ty hodinky nechci řešit každý půlrok nové.

OK takže SQUALE  , proč ne ty GINAULT....? mrknu na ty 20 atmos nebo ještě dám šanci 50ATM :-)  

Odesláno

Jestli se chceš držet toho designu a nebude tě to časem štvát, tak ještě mrkni na Davosa Ternos, ale i malej červíček v hlavě umí pořádně vrtat, tak aby ti ten "vypůjčenej" vzhled časem nezačal vadit.

Vím o čem mluvím. :D

Ternosy jsem měl a musely z domu.

Odesláno

Ten dojem mám taky a vím, že jsi psal, že Steinhart ne, ale v rámci tvého výběru, bych je nezavrhoval.

Jinak Atmos 50 mám a nosím na ruce 17,5 cm a je pravda, že mají trochu nestandardní poměr výška x průměr, ale já to na nich mám naopak rád. Jsou prostě svý a originální a mě se tak líbí. Jinak Když už jsme u těch kopírek, tak Squale má i model 20 Atmos. Kvalita provedení bude rozhodně velice dobrá. Nicméně to co píše YPO má něco do sebe.

Koukal jsem na ty SQUALE 20 ATM a jsou parádní - respektive ideální velikost ( RLX sub jak vyšité - až si je koupím k 50 - tak už na ně budu zvyklý :-)  )) .  Takže asi rozhodnuto - zítra je jdu koupit - alespoň to nebude taková tragedie, až je utopím - na což jsem expert ,

ještě pro pořádek,  z jakého důvodu nevolíte NTH a GINAULT ? (  odpor k microbrandu ? nějaká nová mantra " microbrand - být moc špatný věc  " ?  

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

To asi těžko - neb za 500,- neseženu automaty ( nesnáším baterky), vodotěsný - doopravdy, odolné , a co se hned nepoškrábou ( safír) a trochu vypadají, abych se za ně nestyděl - navíc ty hodinky nechci řešit každý půlrok nové.

OK takže SQUALE  , proč ne ty GINAULT....? mrknu na ty 20 atmos nebo ještě dám šanci 50ATM :-)  

já myslím, že bys tomu měl dát čas a číst moudra, a to nejenom tady ...... noa udělat si z toho nějaký střed, páč každej na každým foru je chytrej jak radio a nebral bych hned každý příspěvek jako dogma .... 

1.doopravdy odolné mechanické hodinky neexistují

2. hodinky co se nepoškrábou také neexistují

3. míru studu za hodinky si urči sám ... to je tvůj boj

prostě tomu dej čas a uvidíš sám, že za měsíc sem předložíš na výběr úplně něco jiného

já bych si na tvoje aktivity koupil nějaké casio nebo sinn UX .... ani jedno z toho není mechanické, ale vím, že by mi to na mé (tvé) aktivity vydrželo (ani za jedny bych se nestyděl)

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

já myslím, že bys tomu měl dát čas a číst moudra, a to nejenom tady ...... noa udělat si z toho nějaký střed, páč každej na každým foru je chytrej jak radio a nebral bych hned každý příspěvek jako dogma .... 

1.doopravdy odolné mechanické hodinky neexistují

2. hodinky co se nepoškrábou také neexistují

3. míru studu za hodinky si urči sám ... to je tvůj boj

prostě tomu dej čas a uvidíš sám, že za měsíc sem předložíš na výběr úplně něco jiného

já bych si na tvoje aktivity koupil nějaké casio nebo sinn UX .... ani jedno z toho není mechanické, ale vím, že by mi to na mé (tvé) aktivity vydrželo (ani za jedny bych se nestyděl)

To není tak, že jsem se dnes ráno rozhodl. Už to řeším půlroku. Po nocích strávených na zahraničních recenzí, googlení jsem se v tom totálně ztratil, nakonec se to ustálilo na těchto třech a mezi nimi vyberu. Na super sport mám gumové SUUNTO ( sice ne za 5OO) a do ted jsem hodinky neměl, protože jsem seděl v kanclu a hodiny jsem měl na PC, ted hodne cestuji a začali mi hodinky hodně chybět. Stylove mi vyhovují potápky - je to presne to, co od hodinek očekávám - robustní kce, vodotěsné, přehledné, žádné funkce, použitelné ve tmě a sportovní vzhled a přesto si je můžu vzít na jednání. Jak říkám - co je vlastně kopírka ?  Pokud budete navrhovat hodinky s těmito parametry, tak víceméně dojdete k podobnému designu - luneta musí mít prostiskluz - hladká by asi klouzala, nátah bude asi kulatý ne ?  nebo byste ho udělali hranaté , nepotřebuji složité cejchování ani číslice, ručičky tvarově odlišné  zde se nabízí kolečko, šipka, obdélník nic víc nebo by je někdo udělal z elipsy ? hodinky asi nudou kulaté - nejspíše proto, že se ručička otáčí do kola... atd. Ostatní jsou bud stejné nebo mi nesedí.  Pojdme neřešit vzhled - to je každého věc a zkusit probrat objektivní parametry - cena, kvalita, odolnost lunety, skla, historie značky...

Návštěvník YPO
Odesláno

zkusit probrat objektivní parametry - cena, kvalita, odolnost lunety, skla, historie značky...

k tomu už sem se vyjádřil = víc k tomu nemám

Odesláno

Tak nyní vaším příspěvkům - a za to vám všem děkuji -  jsem výběr zúžil na :

SQUALE 20 atmos

DAVOSA TERNOS 200

Důvody: jednoznačně velikost max 40mm, zásadní tloušťka do max 13mm, zvolil jsem značku s nějakou elementární historií a ted:

Squale nemají keramickou lunetu - což mám obavu, že hliník za půl roku odřu navíc cena cca 10 tis je divně levná

Davosa - nové modely mají  ( bůh ví proč) tučná čísla na lunetě, což považuji za těžký zásah do designu hodinek, které tak působí až přeplácaným dojmem - prostě to ztratilo až geniální vyváženost

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...