Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všichni, mám dotaz v oblasti, které nerozumím. Budu potřebovat na barák pořídit bezpečnostní fólie na okna + bezpečnostní dveře. Dveře umíme zařídit, ale u oken vůbec nevím jak začít.

Máte někdo vyzkoušené firmy, které to dělají? Info kde je nejlepší poměr cena / výkon, nebo máte někdo třeba i kontakt na někoho kdo to umí třeba udělat i o nějakou kačku levněji?

Prostě cokoliv s čím začít, pro mě to bude aktuální řešit cca za měsíc, díky předem za info.

Odesláno

Já to řešil v létě a nakonec to nechal na firmě NEXT a musím říct, ze rychle, spolehlivé, bez jakýchkoliv bublinek a v podstate do týdne od zavolání. A zatmavily prostor jen trochu, naopak zvenku je méně vidět. Je to více ?zrcadlové? ale jen díky menší průhlednosti dovnitř.

Návštěvník YPO
Odesláno

já nevím jaký máš okna, ale na folie bych se asi zvysoka vyprdnul .... celkem nedávno se to tu někde řešilo a myslím, že než by dnes někdo mlátil do skla tak si to otevře jednodušeji .... záleží samozřejmě na tom co máš za okna

my máme před okenní rolety ... taky to není záruka bezpečnosti, ale už je to další překážka

Odesláno

Stačí vygůglit... máme byt v přízemí a první co jsme udělali tak byly bezpečnostní folie... od firmy ani nevím od které, ale je o trochu větší klid když je máme... Snad v každém větším městě to dodávají okenářské firmy, je to jejich sortiment... Hlavně bych to bral od velké firmy!!! V minulosti jsem se u plasťáků spálil s menší firmou, že krachla a na reklamačky se vybodli, tak jsem to řešil s jinou... 

Odesláno

Fólie i dveře mám od NEXTu. Každopádně fólie jsou jenom jedna část skládačky. Dobré jsou taky zamykací kliky. Je tam nějaká kovová konstrukce zboku okna, která to zamyká. Na tom jsem úplně nešetřil. Přes ty to totiž ten zloděj zkusí nejdřív.

Návštěvník YPO
Odesláno

jo.... to je takovy obecny moudro jako bych napsal kdyz je zhasnutej barak tak v nem nikdo neni

rolety mame primarne na to aby doma byla tma kdyz potrebujeme a ne kdy to chce PanBu ....... taky k tomu aby se mohlo v noci otevrit okno a sel tam vzduch bez toho aby mi nekdo flusal dovnitr ...... pak taky kvuli hmyzu stahovaci site ..... atd

folie je asi fajn ale mas z ni krome pocitu uplny prd

Odesláno

ako padlo vyssie. Ak chces bezpecnostne folie (mimochodom - certifikovane, aby ich poistovna uznala), musis mat aj zabezpeceny mechanizmus zatvarania/otvarania okien. To, ze je na okne folia neznamena, ze sa okno neda stale otvorit. Na to su rozne zamykatelne klucky okien, alebo aj rozpery. 

Osobne by som do predokennych zaluzii nesiel - je to cedula "Ahoj nie som doma". Je vsak pravda, ze cez kvalitne vonkajsie kovove zaluzie (puzdro dane pod omietku, roleta vedena v zapustenych kolajniciach) je asi to naj. Tomu odpoveda cena. Takto prevedene vonkajsie zaluzie sa daju urobit bud pri vystavbe alebo pri vacsom zasahu do fasady (a odvodovej steny, kedze ovladanie je vo vnutry).

Byvali sme taktiez na prizemi a nasa volba bola certifikovane folie (da sa ist az do extremu ked su certifikovane ako mreze/neprestrielne) a zabezpecene blokovanie/zamykanie okna. Ono zlodej sa aj tak dostane dnu - nebude vsak to tak rychlo, a iste urboi dost ramusu a bordelu nez sa dnu dostane. Folie je potrebne zadat pri vyrobe okna. Dodatocne davane folie sa daju teoreticky vyrezat po obvode - avsak ako som zmienil predtym, opat na to zlodejovi bude treba cas a pripravu. A o to ide - spomalit vniknutie, zastavit sa to neda.

Odesláno

zasadni otazka je, proc folie ? protoze uz tam skla jsou ?

za dalsi co ma byt ucelem folie ? ochrana zdravi, nebo jen majetku ?

folie nalepena na sklo je k nicemu a neusetris nic

vyjde te to cenove +- stejne, jako kdyz objednas skla s bezpecnostni folii uvnitr...

nevyhody folie jsou jasne - proste se casem odlepuje a dela bubliny  (lhostejno zda certifikovana nebo ne)

u bezpecnostnich dveri zalezi na tride bezpecnosti, ale jinak next take dobra zkusenost

• Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...