tedwine Odesláno 25. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. února 2008 dagou napsal: Ahoj, je to sice mrzuté, ale nedělal bych z toho takovou vědu. Právě proto, že jsou to kvalitní hodinky, není srovnání s motorkou na místě. Pokud bys dostal nové, klidně se může stát, že bude zase něco volné. Nemusí to být vina výrobce, ale vznikne to třeba přepravou. Kdysi jsem četl, že trezory "nedobytný Heimmlich" se otvíraly samy, když byly instalovaný na nákldovym nádraží, kde projížděly dlouhý vlaky a vibracemi ten trezor nastavily na otevřenou západku. Pokud ti hodinky opraví slušný hodinář, tak není co by se stalo. Ba co víc, jak říkal Mechano, dotáhnou s jistotou i zbytek šroubků a budeš na tom líp než předtím. Ano mozno aj dalsie by boli zle a mozno by to bolo vinou prepravi, ale koho to je problem??? Kazdy distributor si to musi zariadit tak, aby to bolo v poriadku. Je ked predavam okuliare, tak tiez nemozem povedat..o to sklicko bude vypadávat, pretože od výrobcu vedú len rozbité cesty a stáva sa, že sa pritom okraje šošoviek naštiepia a potom to može z okuliarov vypadávať... To mojich zakaznikov nezaujima a mna v tomto pripade taktiez nie.. A to este nehovorim o prestiznych znackach, ktore tiez mam v ponuke. To by si sa divil ake sluzby k tomu moj zakaznik dostava.. Ked ako pozeram ucastnikov tohto fora, tak vidim ze nemam nic vynimocne (ci cenou alebo inak), ani si to nemyslim, no ked si to zoberes zo sirsieho pohladu, tak kolko ludi u vas ci u nas nosi hodinky tejto kategorie?? Mizive percento! Tak som ocakaval trochu nadstandardny pristup..je to chyba? podla aktualnej skutocnosti asi ano...
tedwine Odesláno 25. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. února 2008 cali napsal: No a ja by som predsa len odporucal tu vymenu. Ta srobka sa pri svojej puti strojkom kde je okrem ineho aj dost tazky volne otocny rotor ktory tu srobku urcite pohonil po celom puzdre nez sa o nu na koniec zasekol,...... mohla kadeco poudierat alebo sa napr mohla zamotat do vlasku zotrvacky.... Ale ak aj nie a tomu stroju nic nechyba tak za tu cenu to uz nie je o tom ci budu opravene hodinky rovnako dobre ako nove ale proste o principe. Vieme ze V7750 stoji ako suciastka 10K puzdro nech stoji dalsich 30 (co urcite nestoji) este stale je tam hodne solidna rezerva ktora je ospravedlnitelna hlavne tym ze zakaznik ocakava nejaky pristup. Ked som kupil cez net nove diversky O&W za 8K a bol v nich uvolneny stroj tak som si tiez len povedal ze smola, nerobil z toho vedu a zaniesol ich mechanovi. Ale za 80K uz by som z toho vedu robil. hovoris mi zo srdca, som rad ze ma aspon par ludi chape a vie sa vzit do mojej situacie..
tedwine Odesláno 25. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. února 2008 ¨safi napsal: Tak dej vědět jak to dopadlo. zatial blbo
mechano Odesláno 26. února 2008 Nahlásit Odesláno 26. února 2008 tedwine napsal: Tak páni začína sa to pekne zauzlovať. Kto je v tomto topicu prvy krat dorazne doporucujem precitat vsetko od zaciatku. Dnes, ako som pisal, som bol zobrat hodinky reklamovat do predajne, kde som ich kupil. Predavac neveril vlastnym ociam, tvrdil ze nic take este nevidel. Povedal ze ak by to bolo nieco komplikovane, musel by som hodnu chvilu (rozumej tyzdne) cakat. Tak na to som mu povedal ze ja nechcem mat nove hodinky rozoberane a opravovane po par hodinach provozu.. ze to muselo byt pokazene hned od zaciatku teda ze som vlastne za 80 tis kupil pokazeny stroj tak by som to radsej vymenil za nieco ine. (trebárs aj drahsie) On na to kívol hlavou ze rozumie o com hovorim, ale ze to nie je take jednoduche a on to da teraz pozriet ich hodinarovi aby sme vedeli na com vlastne sme a potom budeme riesit vec dalej. Tu sa mi to zdalo ako akotak seriozny pristup. O 5 min prisiel s usmevom na tvari, ze bola to len banalna vec, proste vada materialu, jednoducho skrutka co drzi alebo toci datumovkov sa roztrhla napoli!!! A ze to sa moze stat aj IWC za pol melona..to je jasne ze moze, ale je to teraz uplne bezpredmetne.. Takze tam dal novu skrutku a ze vsetko otestoval a je to v poriadku... Povedal som si ze ked to bolo take jednoduche-usudzoval som z casu, zrejme to bolo iba tou skrutkou a ked to vsetko pozrel a funguje tak ako ma tak som sa teda nechal presvedcit ze vsetko bude v poriadku. Lenze chyba obrovska.. Pri pohlade na fungujuce hodiny som akosi prirýchlo zabudol, ze koli comu som predtym uz nechcel tento konkretny kus- a to je, ze neviem co ta skrutka sposobila vnutry. Take reci, ze co robim z jednej skrutky si kolegovia radsej nechajte ked vam dieta prinesie polofunkcnu kolobezku od čičunga za 3,50.. Mne predsa nevypadla skrutka z remienku! A ze mozem byt nakoniec rad, lebo mi pozre aj ostatne skrutky, to ako kde sme? Na tržnici? Ked ti padne saci ventil do motora, netreba robit vedu, ved ti to vyberu, daju novy a popritom ti pozru aj ostatne a je to vybavne, cize este si/som zarobil.. paráda. Na to nemusim byt majster hodinar, ani ziadny odbornik v tejto problematike aby som si spocital 2+2. Strojcek je jemna mechanika zlozena z niekolko stoviek suciastok a nikto nemoze vediet ake skody napachalo to zaseknutie alebo skrutka samotna. Poviem to narovinu.. pri spusteni stopiek ide rucicka trhanym pohybom a velmi nepravidelne..to znamena ze v urcitej polohe ide SKORO ako ked boli hodinky nove, inde to zase trha ako qaurtz. Predtym to tak nebolo...Stačí vám? Mne áno.. skoro som spadol z noch ked som to videl.. Ale bohuzial v euforii z fungujucich hodiniek v predajni som si to neskontroloval a veril som slovam predavaca ze vsetko je v poriadku.. Na druhu stranu keby som tam mal vsetko s hodinkami vyskusat asi by som to skusal doteraz.. Takze som rychle bezal do inej predajne, ktora este bola otvorena a pustil som stopky predavacke ze nech povie co vidi.. ona vraví, že ten pohyb urcite nie je v poriadku a treba sa na to pozret. Dal som si predviest 4ks hodiniek rovnakho typu ako mam ja len v rozlicnych farebnych kombinaciach-jeden bol uplne farebne idetnicky s mojim a vsetky stopky sli samozrejme plynule tak ako moje pred par dnami!!!! Ked som jej povedal ze moje boli opravovane, tak sa divne na mna pozrela ze odkedy je ta predajna kde som ich ja kupoval autorizovanym servisom, lebo ona ma ine informacie-a to ze jediny autorizovany servis Tag je v SR jedna firma v Galante a vsetko treba posielat k nim. V podstate to koresponduje s oficialnym webom Tag, kde je ako jediny autorizovany servis uvedena prave ta Galantska firma, ale potom povedala ze ona si to este pre istotu overi u jej sefa ze ci teda mali opravnenie v tej mojej predajni otvarat nove hodinky alebo nie.. Dalej som jej ukazal ze na spodnej strane puzdra je akoby nejaka chemikalia lebo je to take zamazane a neviem to len tak utret rukou (taktiez som si vsimol az ked som bol v druhej predajni a daval dole z ruky) Ona to skusila odstranit s nejakou handričkou a z časti sa jej to aj podarilo, no pri lepsom pohlade mi povedala ze ona tam vidi skrabance!!!!! Presne na protilahlych stranach, tam kde sa to vlastne uchytava ked sa dava dole kryt.. a nie je ich malo.. no priatelia to uz je celkom dost, nie? Mrzí mě , že jsem ti špatně poradil. Vůbec mě nenapadla varianta , kdy záruční opravu provede nekompetentní blb. Nějak jsem předpokládal , že ty hodinky pošlou do SERVISU. Teď je asi ta chvíle , kdy bys jim je měl vrátit a chtít nové , nicméně pokud by se ti to z nějakého důvodu nepovedlo , nabízím , že ti ty škábance atd. odstraním. (odborně)
B.F.G. Odesláno 26. února 2008 Nahlásit Odesláno 26. února 2008 No já bych chtěl prostě nové hodinky. Musel bych si oživit jak funguje reklamace v čr, nicméně mám pocit, že do půl roku je jednak důkazní břemeno na prodívajícím, druhak bych bych napadl rozdělávání přímo u prodejce, který na to nemá vůbec co hrabat. Viz možnosti: Pokud byla vada uznána, může být výrobek opraven nebo vyměněn. Prodejce vám také může nabídnout vrácení peněz. U neodstranitelné vady, která nebrání používání, může být poskytnuta sleva. Objeví-li se na výrobku třikrát stejná vada nebo tři různé vady najednou, máte nárok na vrácení peněz. vice tady : http://www.spotrebitele.info/karticka.php?als[KID]=2340648
dagou Odesláno 26. února 2008 Nahlásit Odesláno 26. února 2008 (upraveno) tedwine napsal: Ano mozno aj dalsie by boli zle a mozno by to bolo vinou prepravi, ale koho to je problem??? Kazdy distributor si to musi zariadit tak, aby to bolo v poriadku. Je ked predavam okuliare, tak tiez nemozem povedat..o to sklicko bude vypadávat, pretože od výrobcu vedú len rozbité cesty a stáva sa, že sa pritom okraje šošoviek naštiepia a potom to može z okuliarov vypadávať... To mojich zakaznikov nezaujima a mna v tomto pripade taktiez nie.. A to este nehovorim o prestiznych znackach, ktore tiez mam v ponuke. To by si sa divil ake sluzby k tomu moj zakaznik dostava.. Ked ako pozeram ucastnikov tohto fora, tak vidim ze nemam nic vynimocne (ci cenou alebo inak), ani si to nemyslim, no ked si to zoberes zo sirsieho pohladu, tak kolko ludi u vas ci u nas nosi hodinky tejto kategorie?? Mizive percento! Tak som ocakaval trochu nadstandardny pristup..je to chyba? podla aktualnej skutocnosti asi ano... Tedwine promiň, samozřejmě po tom, co jsi popsal a jak se zachovali je situace zcela jiná. Předpokládal jsem, že ti je opraví autorizovaný servis a vše bude OK. Tohle je ovšem sviňárna, protože asi nebude lehké to teď protáhnout jako záruční opravu autorizovaným servisem a pánovi, co ti je prodal se asi nebude chtí vracet peníze. Cítím s tebou, taky by mě to namíchlo. Držím palce Upraveno 26. února 2008 uživatelem dagou
Jaem Odesláno 26. února 2008 Nahlásit Odesláno 26. února 2008 (upraveno) Je to dost blba situacia Ja by som, okrem riesenia s obchodom, kontaktoval aj priamo vyrobcu a popisal mu dany stav: TAG Heuer SA Rue L.-J.-Chevrolet 6a 2300 La Chaux-de-Fonds Suisse Phone +41 (0)32 919 8000 Fax +41 (0)32 919 9000 Mozno v zaujme zachovania dobreho mena zatlacia na predajcu. Upraveno 26. února 2008 uživatelem Jaem
Duko Odesláno 26. února 2008 Nahlásit Odesláno 26. února 2008 A kde si kupoval tie hodiny ak to nie je tajomstvo, aby som tam náhodou nezaniesol nejaké Tagy na opravu.
Seamaster Odesláno 26. února 2008 Nahlásit Odesláno 26. února 2008 Pokud ti ted v klenotnictvim kde jsi hodinky koupil odmitnou vymenit hodinky za nove, res to soudni cestou. Vlastne bez Tveho souhlasu provedli opravu zbozi, na nejz se vztahuje zaruka vyrobce, a jelikoz nemaji licenci, porusili ti vedome podminky zaruky. Nechteli si komplikovat zivot, ale zatracene ho zkomplikovali Tobe. Vim, ze se mi to ted radi, ale mel jsi odmitnout prevzit ty hodinky, pokud do nich sel neautorizovany hodinar a trvat na vypsani nejakeho protokou. Ted to vypada na pomerne slozite rizeni...
tedwine Odesláno 26. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. února 2008 páni , priatelia dakujem za podporu a pomoc, idem to dnes dalej riesit dufam ze dostanem nove hodinky, v lepsom pripade peniaze.. ozvem sa dnes vecer o mene firmi sa nebudem vyjadrovat, nechcem niekom robit zlu reklamu, som prilis ferovy na to.. ale predsa aspon nieco, hodinky Tag nosit do opravy do Galanty!!
Chronoland Odesláno 26. února 2008 Nahlásit Odesláno 26. února 2008 Islo o predajnu v Bratislave v Starom meste?
B.F.G. Odesláno 26. února 2008 Nahlásit Odesláno 26. února 2008 B.F.G. napsal: No já bych chtěl prostě nové hodinky. Musel bych si oživit jak funguje reklamace v čr, nicméně mám pocit, že do půl roku je jednak důkazní břemeno na prodívajícím, druhak bych bych napadl rozdělávání přímo u prodejce, který na to nemá vůbec co hrabat. Viz možnosti: Pokud byla vada uznána, může být výrobek opraven nebo vyměněn. Prodejce vám také může nabídnout vrácení peněz. U neodstranitelné vady, která nebrání používání, může být poskytnuta sleva. Objeví-li se na výrobku třikrát stejná vada nebo tři různé vady najednou, máte nárok na vrácení peněz. vice tady : http://www.spotrebitele.info/karticka.php?als[KID]=2340648 Sry, psal jsem to v rozmezí několika hodin v práci a byl pěknej hukot ten odkaz se musí celý okopírovat a potom to funguje....
tedwine Odesláno 26. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. února 2008 Tak, bol som v predajni ukazal som im problem s chronometrom, poukazal som aj na to ze je poskriabane puzdro a ze su tu hodinky po par dnoch reklamovane druhy krat a teda ze by som chcel výmenu. Zobral ich znovu hodinarovi niekde dozadu a o par minut s snim vratil ze pan hodinar mi chce nieco vysvetlit. No to som bol zvedavy ze co. Vraj ono ten chronometer moze sekat pokial to nie je dostatocne natiahnute-ale pozor nie rucne ale normalnym nosenim..na to som mu povedal ze tie hodiny som mal minimalne 3 hodiny na ruke celkom aktivne ked som sprevadzal dcerku v destskom kutiku a teda ze mali dost priestoru aby sa natiahli. Hodinar mi na to povedal, ze potom to teda poslu do servisu niekde a mi to spravia. JA na to som mu povedalvsetko co som tu uz spomenul ze po par hodinach prevadzky tie hodinky uz maju druhy problem, ze ich poskriabali a ze ani vlastne do nich nemali co kafrat ked nie su autorizovany sevis na tag - to som si zistil v priebehu dna od jedineho aut. servisu u nas. Trochu zmrzol chlapík ale hned sa vynasiel a povedal ze on má certifikát od Rolexu, ale s tym u mna nepochodil leb to vobec nic neznamena ohladne tag heuer. A povedal som jednoducho ze si tieto konkretne hodinky uz neprevezmem a chcem ine. Na moje prekvapenie s tym napokon suhlasili. Samozrejme ze rovnake nemali a vlastne ani tento model s kovovym remienkom tak som si pozeral nejake omegy ale tie co sa mi pacili - PO chrono stáli takmer dvojnasobok a breitling- ani neviem presne ktory model takmer 200.000 tak som to vyriesil tak ze mi ich objednaju a ked pridu tak im ich vymenia, zatial moje ostanu u mna. PRedavac mal solidny pristup , evidentne ho to mrzelo a postara sa aby sa to vyriesilo cim skor. Resume je take ze v danej situacii som sice nie bez vyhrad ale v podstate spokojny, prvotny pristup by som si predstavoval inak no ta podstatna vec a to vymena hodiniek sa zrealizuje a to je momentalne pre mna najdolezitejsie. P.S. nehnevajte prosim, ale meno firmi si nechavam nadalej pre seba. Nechcem ich touto cestou nejako poskodzovat. Ked prebehne vymena, budem informovat. Este jedno..ponukli ze si mozem vybrat farebnu kombinaciu a ... no ved uvidime ako to dopadne...
Baker Odesláno 26. února 2008 Nahlásit Odesláno 26. února 2008 tedwine napsal: Ked prebehne vymena, budem informovat. Este jedno..ponukli ze si mozem vybrat farebnu kombinaciu a ... no ved uvidime ako to dopadne... Moc Ti preji, aby to dopadlo tak jak pises ! Myslim, ze sis uz uzil svoje.
tedwine Odesláno 26. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. února 2008 Baker napsal: Moc Ti preji, aby to dopadlo tak jak pises ! Myslim, ze sis uz uzil svoje. tomu ver brácho, diky moc..
B.F.G. Odesláno 27. února 2008 Nahlásit Odesláno 27. února 2008 Takhle by to mělo v kamenném obchodě probíhat. Jinak by snad už opravdu nemělo smysl kupovat hodinky v prodejně. Žel bohu, pořád to ještě není u nás (ČR) tak úplně zvykem.
Chronoland Odesláno 27. února 2008 Nahlásit Odesláno 27. února 2008 V Bratislave je iba 1 obchod, kde maju certifikovany servis na Rolex...
tedwine Odesláno 27. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 27. února 2008 Chronoland napsal: V Bratislave je iba 1 obchod, kde maju certifikovany servis na Rolex... pssssst možno to nebolo v BA?
tedwine Odesláno 27. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 27. února 2008 B.F.G. napsal: Takhle by to mělo v kamenném obchodě probíhat. Jinak by snad už opravdu nemělo smysl kupovat hodinky v prodejně. Žel bohu, pořád to ještě není u nás (ČR) tak úplně zvykem. tiež si myslím..
golfik Odesláno 27. února 2008 Nahlásit Odesláno 27. února 2008 Tak to vypadá,že příběch zkončí hapyendem........a tak to má být.......
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se