Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte. Co hovorite na tieto hodinky. Ich stav? Da sa takyto cifernik este zachranit? Aby vyzerali tip top... zda sa mi na nom akoby obliaty ci mastny flak. A nejake drobne zelene a sive skvrnky... Ma s tym niekto skusenost? Aka je cena takychto hodiniek? Vdaka;)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Můj osobní názor je, že dostat jej do tip top stavu by znamenalo nechat přetisknout, což máš investici navíc a nebude to už původní. Očistit nevím, rád se lak loupe, tisk by šel dolů. Spíš bych tipl, že moc ne. Další věc je, že když je ciferník poznamenaný (fleky, drobná koroze), je otázkou, v jakém stavu je strojek, jestli není orezly, nepotřebuje servis.

Návštěvník eloga
Odesláno

Poljot - 23j ruský standard, žádná hitparáda, ciferník je bída, takže s nějakou cenou nebo hodnotou si nemusíš lámat hlavu...

Strojek bych odhadl na lepší stav než ciferník, ale i tak z toho nekouká více než několik stovek, ale ne moc. Tak 3 možná 4, ale to už bude strop.

:notworthy:

Návštěvník eloga
Odesláno

no řekněme žo stojí, ale to je rozhodnutí majitele.....  :notworthy:

Znamená začít od strojku, tenhle aktuální ciferník už to se svým originál stavem má za sebou. 

Strojek - není foto, ale pokud je kompletní a alespoň nějak funkční neuškodí mu minimálně běžný servis u mistra hodináře.

Ciferník - už parádu neudělá, je po něm, poslal bych to tomu tomu polákovi. Má ceny k přežití, kvalita slušná. Pro  ruské hodinky - spíše velmi dobrá.

Pouzdro - těžko říci, nelze z fota  řádně rozpoznat.

Jestli máš pro ruské hodinky srdce a pár peněz na takovou mírnou renovaci, tak do toho klidně běž. Poljot má z ruských nejlepší zvuk.

Odesláno

No ale pekne su velmi, to ano. Zrenovovane by vyzerali paradne... a aky poliak? Som mimo, netusim :D Ten vie zabezpecit novy cifernik?

Funkcne by mali byt, podla inzeratu..., puzdro celkom k svetu, vidiet, ze je pouzite, ale stale pekne.

Odesláno

Osobne by som s tými hodinkami absolútne nič nerobil. Len ich dať poriadne vyčistiť (servis strojku), vyleštiť (aj sklo) a hotovo. Inak sa jedná o jeden z najtenších strojčekov dávaných do ruských hodiniek s manuálnym náťahom, tuším kaliber 2209. Inak hodinky v tomto stave (najmä korunka) už málokedy nájdete. Myslím, že v tomto stave majú svoju patinu a niečo za sebou (čo ale nie je vždy naškodu, práve to im dáva svojim spôsobom historický ráz). 
Ja by som nejakú kompletnú renováciu v tomto smere úplne zavrhol, nakoľko sa jedná o dosť bežný typ, ktorých na ebay-i nájdete veľa a môžete kúpiť úplne v špičkovom stave tie hodinky do 150 až 200 euro. 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tie Corteberty vyšli absolútne bravúrne, celé vlákno som zhltol za polhodinku. Vyleštiť púzdro a vymeniť sklíčko, to už je dnes nad sily mnohých hodinárov - ´baterkomeničov´  

• po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Sikovny poliak na renovaciu cifrov

http://www.renowacjecyferblatow.pl/kontakt.php

Taky by mě zajímala zkušenost. Podle těch fotek v té jeho galerii mi připadá, že s tím sunburstem, nebo co to na těch Poljotech je, se může rozloučit. Tipuji, že Polák na to hodí tak nějakou béžovou a finito. Mám totiž takovej pocit, že s tím mají problém i v Danafi.

Upraveno uživatelem ramon

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...