Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

caute vsetci.

rad by som sa informoval ako je to s hodinkami, ci uz ide o automaty alebo mechanicke, ked sa povytiahne nastavovacie koliesko.. je mozne ho povytiahnut a zastavit tak hodinky na dlhsiu dobu, niekolko dni, pripadne aj mesiacov bez poskodenia? chcem iba vediet ci tam nie je nejake pnutie alebo pruzinka, ktora by sa tym mohla znicit.. ide o to ze ked mam viacero hodiniek a niektore nenosim, ci je lepsie ich nechat bezat alebo je lepsie ich zastavit..? pripadne ako je to s hodinkami na baterky pri ich zastaveni? baterka sa vybija dalej?

dakujem.

Odesláno
caute vsetci.

rad by som sa informoval ako je to s hodinkami, ci uz ide o automaty alebo mechanicke, ked sa povytiahne nastavovacie koliesko.. je mozne ho povytiahnut a zastavit tak hodinky na dlhsiu dobu, niekolko dni, pripadne aj mesiacov bez poskodenia? chcem iba vediet ci tam nie je nejake pnutie alebo pruzinka, ktora by sa tym mohla znicit.. ide o to ze ked mam viacero hodiniek a niektore nenosim, ci je lepsie ich nechat bezat alebo je lepsie ich zastavit..? pripadne ako je to s hodinkami na baterky pri ich zastaveni? baterka sa vybija dalej?

dakujem.

Přiznám se, že mi trochu uniká proč bych mechanické hodinky zastavoval hackingem na několik dní nebo měsíců ??? Rezerva je okolo 40-ti hodin tak je prostě nechám dojít ne?

Návštěvník YPO
Odesláno
Přiznám se, že mi trochu uniká proč bych mechanické hodinky zastavoval hackingem na několik dní nebo měsíců ??? Rezerva je okolo 40-ti hodin tak je prostě nechám dojít ne?

to je jasný .... každopádně by mě to taky zajímalo, protože spousta kousků se povaluje měsíce a měsíce po obchodech s povytaženou korunkou (mechaniky)

Odesláno
to je jasný .... každopádně by mě to taky zajímalo, protože spousta kousků se povaluje měsíce a měsíce po obchodech s povytaženou korunkou (mechaniky)

No způsoby zastavení jsou různý - např. u některých kalibrů se opře tenounký plíšek jemně o setrvačku a tím ji zastaví ... samozřejmě je otázkou jestli když jí zastaví v některé z krajních poloh nemůže po několika letech dojít k únavě vlásku.. já bych se toho asi nebál. Navíc to co je ve výlohách nebývá natažený, takže tam je to asi úplně jedno.

Odesláno

Taky nechápu, proč by to u mechanik někdo dělal, rozhodně bych to ale nedoporučil. Minimálně tam vytaženou korunkou může vnikat prach a vlhkost a naopak může vysychat mazací olej.

Ze stejného důvodu bych to nedoporučoval ani u quartzek a nelíbí se mi, že to spoustu obchodů dělá :-( Ono těm hodinkám ani nesvědčí to, že jsou vystavené pod halogenovou lampou, to se pak není čemu divit, že mají vyschlé těsnění a ztratí tak vodotěsnost - když ono to vypadá na obchodě tak hezky :-(

Odesláno (upraveno)

Taky jsem nad tím přemejšlel a jediné co mne napadlo - pokud mají hacking, tak kvůli posici ručiček - usměvavých "deset hodin dest minut". Ale to je jen domněnka platná pro případ, že je dávají do výlohy v okamžiku, kdy jsou nataženy (třeba po prohlídce zákazníkem). Kdo ví, třeba je tak chtějí schovat mezi kvarcy....

Upraveno uživatelem Hugo14
Odesláno
Taky jsem nad tím přemejšlel a jediné co mne napadlo - pokud mají hacking, tak kvůli posici ručiček - usměvavých "deset hodin dest minut". Ale to je jen domněnka platná pro případ, že je dávají do výlohy v okamžiku, kdy jsou nataženy (třeba po prohlídce zákazníkem). Kdo ví, třeba je tak chtějí schovat mezi kvarcy....
Přesně tak, viděl bych to předevšim na tento důvod ... B)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...