lucid Odesláno pátek v 14:25 Nahlásit Odesláno pátek v 14:25 Před hodinou, Teatime napsal: Tak já to vyreklamuju. A příště si tam radši zajedu, ach jo. Jak jsem Ti psal, reklamovat těch 350,-Kč je podle mne nesmysl, ať Ti spíše rozepíší z čeho přesně je vypočítána ta daň 105,-Kč, tzn. jak dospěli k částce 496,-Kč, ze které je to DPH ve výši 21 % počítáno. Tato částka se vztahuje k zboží označené jako 96089900 (druh B00), což je kód celního sazebníku, který označuje specifickou kategorii psacích potřeb a jejich částí, tzn. DPH Ti podle mne bylo vyměřeno ze samotného zboží, nikoli z poplatku za celní deklaraci, jak se tu někteří domnívají.
Teatime Odesláno pátek v 14:41 Nahlásit Odesláno pátek v 14:41 Jasně, chápu logiku. Nemělo to ale být BEZ potřeby celní deklarace, když šlo o soukromou zásilku zanedbatelné hodnoty? ... Aha, už jsem našel, že se už nehraje na těch EUR 25, nebo kolik to bylo, už je DPH od nuly, dobrá pakárna. Takže: jak říkáš. Díky!
baza Odesláno pátek v 16:57 Nahlásit Odesláno pátek v 16:57 před 2 hodinami, lucid napsal: Jak jsem Ti psal, reklamovat těch 350,-Kč je podle mne nesmysl, ať Ti spíše rozepíší z čeho přesně je vypočítána ta daň 105,-Kč, tzn. jak dospěli k částce 496,-Kč, ze které je to DPH ve výši 21 % počítáno. Tato částka se vztahuje k zboží označené jako 96089900 (druh B00), což je kód celního sazebníku, který označuje specifickou kategorii psacích potřeb a jejich částí, tzn. DPH Ti podle mne bylo vyměřeno ze samotného zboží, nikoli z poplatku za celní deklaraci, jak se tu někteří domnívají. Do základu pro výpočet pro DPH se jim k hodnotě zboží 146,- Kč "přičetlo" i dalších 350 Kč což odpovídá částce za celní deklaraci. Reklamovat to asi nemá smysl, protože se jedná o rozdíl na DPH ve výši 74 Kč.
lucid Odesláno pátek v 17:39 Nahlásit Odesláno pátek v 17:39 před 19 minutami, baza napsal: Do základu pro výpočet pro DPH se jim k hodnotě zboží 146,- Kč "přičetlo" i dalších 350 Kč což odpovídá částce za celní deklaraci. Reklamovat to asi nemá smysl, protože se jedná o rozdíl na DPH ve výši 74 Kč. Podle mne dáváš dohromady hrušky a jablka: ta první částka 146,-Kč je částka hodnoty zboží určená pro výpočet cla (tzn. 2,7 %), v částce 496,-Kč nebude ale těch 350,-Kč za poplatek poště za celní deklaraci, ale je kupř. za poštovné, za co konkrétně, to by mu měli právě odpovědět. Poplatek poště za vyclení je paušál ve výši 350,- Kč: jedná se ale o konečnou částku, ke které se DPH nepřidává, ale není ani předmětem částky, ze které se DPH počítá. Celkovou částku 455,-Kč, kterou uhradil, je tak nutné rozdělit na dvě: 105,-Kč za celní poplatky, které jdou pro stát a 350,-Kč za služby celní deklarace, která jde pro Českou poštu. Kdyby stejná zásilka šla např. přes doručovací firmu (Fedex, DHL apod.), bylo by to např. 105,-Kč pro stát za celní poplatky a pro ně třeba 500,-Kč, takže celkem 605,-Kč.
Teatime Odesláno pátek v 17:42 Nahlásit Odesláno pátek v 17:42 Reklamovat to cenu má, anžto odeslat jim mailem stručný formulář nic nestojí, zato stojí za to, dát jim vědět, že se nemůžou chovat jako prasata. Že jsem propálil 350, protože jsem nevěděl, a) že limit se snížil na nulu a b) že to zastoupení už není za kilo, či kilo pade, je mi jasný.
Teatime Odesláno pátek v 18:12 Nahlásit Odesláno pátek v 18:12 ... a těch 350 si evidentně taky nezasloužili...
baza Odesláno pátek v 18:39 Nahlásit Odesláno pátek v 18:39 Takže jsem to nastudoval, a závěr je, že je to vycleno správně. Služby celního deklaranta jsou na faktuře osvobozeny od DPH, protože tyto služby patří do základu pro DPH vyměřeného celnicí, takže stát si z nich DPH stejně vybere. Amen. Viz: Ze závěru projednávání MF čR a Komory daňových poradců čR vyplývá, že do základu DPH při dovozu zboží se načítají veškeré náklady vynaložené do místa propuštění dováženého zboží do celního režimu volného oběhu včetně nákladů na služby celního deklaranta. Do základu DPH při dovozu zboží se tedy přičítají zejména následující náklady (pokud nejsou zahrnuty v základu pro vyměření cla): • náklady na dopravu zboží • náklady na pojištění zboží • náklady na manipulaci se zbožím po cestě ze třetí země, včetně nakládky a vykládky • náklady na služby celního deklaranta, tzn. služby spočívající v zajiš»ování celních formalit (ukončování různých režimů, navrhování zboží do režimů) apod. Pozn.: Ze stanoviska MF čR publikovaného v zápise z Koordinačního výboru vyplývá, že služby spočívající v zajišťování celních formalit (ukončování různých režimů, navrhování zboží do režimů) jsou při dovozu zboží osvobozeny od daně s nárokem na odpočet daně podle §69 odst. 1 zákona o DPH, tzn., že plátce (dovozce) je povinen je zahrnout do základu daně podle § 38 Zákona o DPH.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se