dagou Odesláno 19. března 2008 Nahlásit Odesláno 19. března 2008 U několika postarších švýcarských hodinek jsem si všiml ručně vyrytého datumu. Naposledy to bylo v dámských Fortiskách, které vypadají na padesátá léta a tohle datum je z roku 75. Respektive rytina vypadá jako datum, ale může to být cokoliv jiného, je u toho monogram DG. Víte někdo, co to znamená a proč to v hodinkách je? Nějak nerozumím tomu, proč si někdo dá tu práci podrápat dýnko, když datumy jsou obsažené v sériových číslech na strojku i pouzdru.
vito Odesláno 19. března 2008 Nahlásit Odesláno 19. března 2008 Nu, zcela amatérský názor: Datum a signaturu tam vydrápal hodinář, u kterého byly hodinky na opravě.
dagou Odesláno 19. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 19. března 2008 Nu, zcela amatérský názor: Datum a signaturu tam vydrápal hodinář, u kterého byly hodinky na opravě. Taky mě to napadlo, ale nějak mi nejde na rozum, že by byly u hodináře jenom jednou za život. Že by existovalo pravidlo, že se ryje datum jen tehdy, pokud bylo něco opravdu rozbité a ne jen při údržbě?
spiderer Odesláno 19. března 2008 Nahlásit Odesláno 19. března 2008 Casto to byva datum servisu, nekdo to treba drape na dynko nekdo ne
Vit Odesláno 19. března 2008 Nahlásit Odesláno 19. března 2008 U několika postarších švýcarských hodinek jsem si všiml ručně vyrytého datumu. Naposledy to bylo v dámských Fortiskách, které vypadají na padesátá léta a tohle datum je z roku 75. Respektive rytina vypadá jako datum, ale může to být cokoliv jiného, je u toho monogram DG. Víte někdo, co to znamená a proč to v hodinkách je? Nějak nerozumím tomu, proč si někdo dá tu práci podrápat dýnko, když datumy jsou obsažené v sériových číslech na strojku i pouzdru. Já mám na hodinkách po dědečkovi vyryté datum a monogram a jsem moc rád.
dagou Odesláno 19. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 19. března 2008 Já mám na hodinkách po dědečkovi vyryté datum a monogram a jsem moc rád. To jsem rád, že jsi rád. Já bych však rád věděl něco bližšího o datumu uvnitř hodinek, který je mi vlastně zcela šumák, ale je tam a nevím proč, tak se ptám. S hodinkami po dědečkovi to nemá nic společného. Je to ve spoustě hodinek, ale ne ve všech.
afrikab Odesláno 19. března 2008 Nahlásit Odesláno 19. března 2008 Ja mel na jednech hodinkach troje data. Zacinalo to rokem 1936. Jakse pise vyse, vyryvalisi to tam hodinari.
Bobr Odesláno 19. března 2008 Nahlásit Odesláno 19. března 2008 Ja mel na jednech hodinkach troje data. Zacinalo to rokem 1936. Jakse pise vyse, vyryvalisi to tam hodinari. Je to tak - jsou to poznámky hodinářů. Dělali to tak v dobách, kdy nebyly k dispozici fixy (- a tak to dělají nyní).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se