Ondraj Odesláno 1. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2008 Jinak co se týká viklání korunky, nevím, jestli je to případ BR, protože jsem je v ruce zatím neměl, může být způsobeno tím, že korunka není našroubována na hřídelku přímo, ale ještě přes jakýsi tlumič, spojku. Toto bývá většinou u šroubovacích korunek. Viděl jsem systém u Fortis, kde je korunka spojena s hřídelkou přes čtyřhran a doplněna ještě pružinkou. Také mi vadilo, že se korunka nějak viklá, než jsem pochopil proč. U Alpin je podobný systém doplněn ještě o ochranu přetažení pera při zašroubování korunky. Pokud zatlačím korunku k závitu, přestane zabírat na hřídelku.
Malaket Odesláno 1. dubna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 1. dubna 2008 B.F.G. napsal: Pokud máš stíhačku, tak do nich určitě jdi! Jednu sem kdysi měl, ale už jsme se rozešli
Ondraj Odesláno 1. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2008 Malaket napsal: Jednu sem kdysi měl, ale už jsme se rozešli
B.F.G. Odesláno 1. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2008 Inu vlastně, pokud teď žádnou nemáš, tak si je taky honem kup, protože až zase nějakou pořídíš, na hodinky nezbyde.
railmaster Odesláno 1. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2008 Ondraj napsal: Jinak co se týká viklání korunky, nevím, jestli je to případ BR, protože jsem je v ruce zatím neměl, může být způsobeno tím, že korunka není našroubována na hřídelku přímo, ale ještě přes jakýsi tlumič, spojku. Toto bývá většinou u šroubovacích korunek. Viděl jsem systém u Fortis, kde je korunka spojena s hřídelkou přes čtyřhran a doplněna ještě pružinkou. Také mi vadilo, že se korunka nějak viklá, než jsem pochopil proč. U Alpin je podobný systém doplněn ještě o ochranu přetažení pera při zašroubování korunky. Pokud zatlačím korunku k závitu, přestane zabírat na hřídelku. Tiež som mal z viklania u Teutonie, aj z tej pružinky zvláštny pocit, kým som nezistil, že to nemá vplyv na životnosť a kvalitu prevedenia. Je to vlastne pružné uloženie šroubovacej korunky a keď sa výrobca dokázal pohrať s detailami, určite by nepoužil problematický spôsob alebo nedostatočne pevný materiál. Pevné uloženie sa mi zdá technologicky jednoduchšie ako pružné, tak by to malo mať nejaký význam.
Ondraj Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 Dneska jsem byl v Pařížské, viděl je a velikost 46 není nepřekonatelná. Pro mě by bývaly byly. Tak korunka je v pohodě, ta vůle je způsobena tím systémem nepřímého (pevného) spojení s hřídelkou. Zpracování bylo super, mě tak trochu vadí, že jsou to automaty. Být s Unitasem, nevím nevím... Měl jsem ještě na ruce ty menší modely, ale to už není ono.
Návštěvník YPO Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 Ondraj napsal: Dneska jsem byl v Pařížské co za to chtějí loupežníci ?
ZJ Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 YPO napsal: co za to chtějí loupežníci ? ...podle typu...90-130....zkoušel jsem si je na ruce taky v LBS,měli asi pět typů ale nějak mi neseděly.Jinak pěkné...
Návštěvník YPO Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 tfuj tajxl ...... by řekla babička ....... musím se na ně jít podívat - a nebo radši ne určitě tam bude i něco jiného
Ondraj Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 YPO napsal: tfuj tajxl ...... by řekla babička ....... musím se na ně jít podívat - a nebo radši ne určitě tam bude i něco jiného Nic jiného co by stálo za zmínku tam nemají. Snad jen AP a JLC.
Chronoland Odesláno 3. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2008 Ondraj napsal: Nic jiného co by stálo za zmínku tam nemají. Snad jen AP a JLC. a Franck Muller
Ondraj Odesláno 3. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2008 Chronoland napsal: a Franck Muller A to je kdo? Prodavač
PetrH Odesláno 8. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2009 Vcera sem je u znameho videl v Carbon edici - cerna / oranzova a vypdaji hodne dobre i v tech 47mm:-) Pro me rozhodne namet na premysleni do bucoucna:-)
Donuts Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2009 Po par tydnech s BR03 jsem stale spokojen. Joooo a korunka se nevikla.
v79 Odesláno 9. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2009 Bell Ross sice nosí Marek Eben, ale já na nich nevidím nic pěkného. Co třeba Breitling - Black bird, to je jiný kafe, kdybych si měl vybrat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se