Krzysiek Odesláno 10. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2008 Zdrav, sem Krzysiek i pierwszy raz cos pisze na Wasim forum. Dopiero niedawno odkrylem zegarki Prim i jestem nimi zafascynowany Mieszkam w Polsce i ogolnie malo jest u nas zegarkow Prim, ale mam nadzieje ze dzieki chronomag uda mi sie cos wiecej o nich dowiedziec. Mam nadzieje ze mnie zrozumiecie, po czesku nie umie, ale nasze jezyki nie sa znowu az tak inne Moj narazie jedyny Prim Sport: ps. a wiecie ze w polsce tez robili zegarki? zapraszam na moja strone www.polskie_zegarki.republika.pl
CzechJoker Odesláno 10. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2008 Zdravím Krzysiek, Prim Sport II byly moje první pořádné hodinky. Dělaly se v minulosti v Polsku hodinky? Kdysi jsem hledal informace, ale nic jsem nenašel...? Omlouvám se za češtinu, polsky mluvím vždycky až za granicí panstwa.
Rudina Odesláno 10. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2008 No podívejte kdo to k nám zavítal. velmi pěkná sbírka. http://www.moje_zegarki.republika.pl/gal.html
Návštěvník YPO Odesláno 10. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2008 Rudina napsal: No podívejte kdo to k nám zavítal. velmi pěkná sbírka. http://www.moje_zegarki.republika.pl/gal.html sice to je mimo můj obzor, ale smekám - pěkná sbírka a nadšení pro věc - k tomu se dá jedině gratulovat
New Milis Odesláno 10. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2008 Zeptám se: V čem je ta sbírka zajímavá, je tam nějakej nosnej prvek, a kde? Mě to připadá jako sbírka východních vintage hodinek, padni kam padni...
Návštěvník YPO Odesláno 10. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2008 New Milis napsal: Zeptám se: V čem je ta sbírka zajímavá, je tam nějakej nosnej prvek, a kde? Mě to připadá jako sbírka východních vintage hodinek, padni kam padni... Odpověděl jsi si sám - je to sbírka východních vintage hodinek - rozhodně je to pro mě víc sympatické a osvětové než dělat HURÁ a jééééééé u vintážních kousků z produkce Alpha watches
kuba Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 Také bych se připojil, řekl bych, že některé hodinky z prezentované kolekce kolegy z Polska zde nebyly dosud viděny, nebo se mýlím? To je pro mne zajímavé. Děkuji.
vito Odesláno 12. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2008 Je to malounko OT, ale nedá mi to. Nejprve uznání polskému kolegovi. Ale teď malinké postěžování. Tak jako on, jsem považoval za naprosto normální, napsat do jednoho polského fora v češtině. Bohužel se se mnou nikdo nebavil, a byl jsem vcelku nevybíravě upozorněn, abych psal nějakou civilizovanou řečí. Mohl bych třeba, s drobnými potížemi, psát anglicky, ale nepovažoval jsem to v tomto případě za potřebné. Ejhle, asi to potřebné bylo. Zdůrazňuji ovšem, že to nebylo forum o hodinkách.
Rudina Odesláno 12. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2008 (upraveno) Tak jsi jim měl napsat, že to jsou blbci, určitě bys viděl, že by tomu rozuměli. S Polákama jsem se vždy mluvill česky, oni polsky a normálně jsme si pokecali. Jak už napsal Krzysiek, tak naše jazyky jsou si dost blízké. Ovšem i já já jsem narazil na mimoně, který se mnou chtěl komunikovat jen v anglištině, ale nakonec přeci popolski začal. To už říkal Švejk Slovan Slovanovi ... Česky se domluvím i v Chorvatsku ( i když tady je ten rozdíl již patrnější) a dokonce i na Slovensku . Upraveno 12. dubna 2008 uživatelem Rudina
VS Odesláno 12. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2008 Kdo pamatuje sobotní Kino nocne v polské televizi, nevidí mezi češtinou a polštinou rozdíl
vito Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2008 No právě proto mě to tak zarazilo. Léta jsem měl TV anténu natočenou na Poláky a měl jsem i řadu filmů nahraných na VHS /když nebyla jiná možnost/ a nijak mi to nevadilo. Po té jejich reakci jsem se na ně vyprd+ul. Ale třeba /a to doufám/, to nebyl reprezentativní vzorek.
dubraro Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2008 (upraveno) CzechJoker napsal: Zdravím Krzysiek, Prim Sport II byly moje první pořádné hodinky. Dělaly se v minulosti v Polsku hodinky? Kdysi jsem hledal informace, ale nic jsem nenašel...? Omlouvám se za češtinu, polsky mluvím vždycky až za granicí panstwa. V Polsku se vyráběly hodinky značky BŁONIE, ovšem uvnitř byly strojky ze Sovětského svazu. O jejich "popularitě" svědčí zlidovělá říkanka: Sprzedaj pole, woz aj konie, kup zegarek znaczki Błonie. Do Polska se v mnohem větší míře než k nám dovážely švýcarské hodinky, nejčastěji značek Atlantic a Delbana. Jinak málo známá značka Atlantic je pro Poláky synonymem švýcarských hodinek. Upraveno 13. dubna 2008 uživatelem dubraro
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se