Snekofon Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2020 Na tento model jsem se jednou díval také, ale on to v podstatě není žádný nekonečný kalendář, jen blbější day/date Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2020 No ty jsou parádní. Něco podobnýho jsem už viděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hugo666 Odesláno 3. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2021 Spousta malých čísílek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ruda Odesláno 25. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2021 V 16. 12. 2020 v 8:25, Hantronix napsal: Díky za info. Kalendář do roku 2032 je celkem v pohodě, tak se pokusím sehnat nějaké s logem. Mě osobně se tam to logo líbí. A nejlépe s tmavě modrým cifrem, Taky jsem si všiml, že ten nový model se dělá i bez otočné lunety a tím pádem i bez spodní korunky. Ale tato varianta se mi už tolik nelíbí. Zajímavá varianta je ta s osmiúhelníkovým pouzdrem a datumem na 4. Osmiúhelníkové modré vypadají též dobře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fandy12 Odesláno 12. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2022 Zdravím, mám jedny Orientky - viď príloha (tipujem r.v.1980-85), povie mi niekto ako sa pohybuje cena takýchto hodiniek? Ď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragys27 Odesláno 14. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2022 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H.Z. Odesláno 24. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2022 Orient RA-BA0005S Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AKUC Odesláno 1. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2022 V 24. 3. 2022 v 18:57, H.Z. napsal: Orient RA-BA0005S pekné sú. práve o nich uvažujem, pridaj fotky, pocity ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H.Z. Odesláno 4. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2022 V 1. 4. 2022 v 18:38, AKUC napsal: pekné sú. práve o nich uvažujem, pridaj fotky, pocity ... Nějaká další fotky přidám později, upřímně fotim neumím. Přesnost jsem zatím nesledoval, začínám dnes, po dvou týdnech na ruce. Oproti předchozím modelům se trochu zvětšily na rozměr pouzdra 43,5, což je pro mne tedy na úplné hraně. Ale i přes větší velikost (subjektivní) se skvěle nosí, jsou lehké a tak o nich člověk neví. Narostl také řemínek na 22 mm. Cifr, ručky, indexy i pouzdro výborně zpracované. Cifr podle nasvícení od světle bílé přes krémově bílou až k té "slonovinové", "vintage" bílé. Ručky i indexy se jasně lesknou, stejně tak je celé pouzdro, kromě horní část nožiček, lesklé, zrcadlo (super, už jsem našel vlásečnici...). Luminiscenční prvky zmizely úplně. Kožený řemínek trochu "tužší", ale pocitově příjemný na nošení. Nově je tam strojek šestkové řady, hacking, ruční nátah, v pozici jedna se nařizuje datum a přiřazují jednotlivé měsíce a roky, v pozici dva pak klasicky čas, vše se ovládá pomocí decentní korunky s vroubky a obligátním logem, "tlačítko"/"tlačítka" zmizely. Dýnko průhledné, neřeším, vzhled a "zdobení" strojku klasika Orientu. Celkově tyto Multi Year Kalendáře působí, snad prvně v rámci řady, jako v podstatě společenské, vážné, ryze elegantní hodinky, úplně se vytratil ten "cirkusácký" vzhled a dojem předchozích modelů a hodinky tak vyzrály a dostaly šmrc. Pocitově je vše parádní. Závěrem: takto zpracované, vážně hezké hodinky s prověřeným a v zasadě dostačujícím in-house strojkem za 185 euro, to za mne není co řešit (vždycky si říkám jak to sakra ten Orient dělá, za takovéto peníze, nechápu). Kup si je, myslím, že s nimi nešlápneš vedle. H.Z. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pabit1 Odesláno 8. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2022 Orientální nostalgie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panchart Odesláno 18. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2022 Byly na Sbazaru a me jich bylo lito. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panchart Odesláno 18. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2022 Omlouvám, se za ty hrůzný fotky, mě to prostě nejde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baltimore1 Odesláno 24. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2022 V 18. 11. 2022 v 18:40, Panchart napsal: Omlouvám, se za ty hrůzný fotky, mě to prostě nejde Co je to za ref ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbartos Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2023 Dnes jsem opět našel nějaké info k tomu logartitmickému pravítku: https://www.ablogtowatch.com/how-to-use-a-watch-bezel-slide-rule/?fbclid=IwAR3X-lJ8bT2QEBqG0d0mD7XaXGx0ZRcnM72aHRdIHRGVCVgS7r1PzOylaQI https://www.hodinky-365.cz/blog/jak-funguje-logaritmicka-stupnice?fbclid=IwAR3QKpEwwKorBM5CU8FC9UxaDYsfmqfUQpI_yWVMpVAkCgNU-ZV_19_LiVY Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se