mip Odesláno 17. června 2008 Nahlásit Odesláno 17. června 2008 Ahoj, chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s porouchanou rezervou nátahu u 7S26tky. Celý den jsem je používal, večer si byl dokonce zaběhat a najednou ráno nejdou. Tak je nastavim, trochu s nima zaklepu, ony se rozeběhnou, tak je zase celý den nosim, večer dám do šuplíku a ráno zase nic
koblih69 Odesláno 17. června 2008 Nahlásit Odesláno 17. června 2008 Ahoj, chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s porouchanou rezervou nátahu u 7S26tky. Celý den jsem je používal, večer si byl dokonce zaběhat a najednou ráno nejdou. Tak je nastavim, trochu s nima zaklepu, ony se rozeběhnou, tak je zase celý den nosim, večer dám do šuplíku a ráno zase nic Chybí cokoliv konkrétního aby se dalo reagovat. Ani jsi nenapsal jeslti jsou nové nebo staré, jeslti je nosíš denně nebo občas, jstli se to projevilo náhle nebo postupným zhoršování.... Z nějakého důvodu se buď nedotahují ( problém v odlučovači nebo třeba ložisku rotoru...) , nebo dotahují, ale potřebují silnější dotažení péra aby se rozběhly - stroj neběží volně a potřebuje větší sílu na překonání toho problému... Tak jako tak je jediná rozumná rada nechat hodinky prohlédnout hodinářem....
mip Odesláno 17. června 2008 Autor Nahlásit Odesláno 17. června 2008 Jsou skoro nové, měsíc šly bez problémů. Když je nosim, tak jdou. Nosim je skoro denně. Vždycky mi do rána vydržely a vydržely i celý den nenošené, teď najednou nic. Takže postupné to asi nebylo. Ještě stačily po půlnoci přehodit datum, takže tak čtyři, možná pět hodin rezervu měly. Víc k tomu asi nevymyslim. Za hodinářem samozřejmě půjdu. Mimochodem, je v Praze nějaký rozumný hodinář? - stupidní otázka, uznávám, ale nechci někoho, kdo mi je ještě víc rozbije nebo si za opravu naúčtuje víc, než stojí nové. Díky.
koblih69 Odesláno 17. června 2008 Nahlásit Odesláno 17. června 2008 Jsou skoro nové, měsíc šly bez problémů. Když je nosim, tak jdou. Nosim je skoro denně. Vždycky mi do rána vydržely a vydržely i celý den nenošené, teď najednou nic. Takže postupné to asi nebylo. Ještě stačily po půlnoci přehodit datum, takže tak čtyři, možná pět hodin rezervu měly. Víc k tomu asi nevymyslim. Za hodinářem samozřejmě půjdu. Mimochodem, je v Praze nějaký rozumný hodinář? - stupidní otázka, uznávám, ale nechci někoho, kdo mi je ještě víc rozbije nebo si za opravu naúčtuje víc, než stojí nové. Díky. Setkal jsem se s problémem který právě souvisel s věncem datumovky. Překlopení šlo tak ztuha, že se hodinky zastavily. Oprava byla velmi banální bez potřeby jakýchkoliv ND. Možná to bude i tvůj případ. Ověříš to snadno - přetočíš čas o 12 hodin a uvidíš, jeslti přes noc přežijou a přes den se ti okolo poledne zastaví.
Filipes Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Odesláno 18. června 2008 volil bych Altro, jsou v Horních Počernicích: http://www.altro.cz/altro/index.html
kubson Odesláno 18. června 2008 Nahlásit Odesláno 18. června 2008 velmi pravděpodobně bude stačit vyčistit stroj...
mip Odesláno 18. června 2008 Autor Nahlásit Odesláno 18. června 2008 Setkal jsem se s problémem který právě souvisel s věncem datumovky. Překlopení šlo tak ztuha, že se hodinky zastavily. Oprava byla velmi banální bez potřeby jakýchkoliv ND. Možná to bude i tvůj případ. Ověříš to snadno - přetočíš čas o 12 hodin a uvidíš, jeslti přes noc přežijou a přes den se ti okolo poledne zastaví. Tak jsem to vyzkoušel a opravdu se zastavují vždycky, když překlápí den v týdnu. Přesně uprostřed překlopení, když to zobrazuje den v týdnu v nějakém druhém jazyce, se prostě zastaví. Půjdu k hodinářovi. Díky.
Slevin Odesláno 14. července 2008 Nahlásit Odesláno 14. července 2008 Ahoj, já jsem taky zkoušel rezervu chodu (SEIKO kalibr 7006) a šly mi cca 36hodin, ale když se pak zatavili, tak to bylo pravě v půlce přehazování datumu. Nevíte někdo jestli potřebují hodinky k přehození datumu o malonko vetší sílu a proto se zastaví (i za normálních okolností) když už jsou nezcela natažené?? Taky jsem četl, že by SEIKO automaty by měly vydržet jít asi tak 42 hodin, ale to je jen tabulkově, záleží na nošení a hodinkách.
farářskej Odesláno 14. července 2008 Nahlásit Odesláno 14. července 2008 Osobně bych se na Altro vykašlal - vzhledem k tomu, že se sem Monstra oficiálně nedovážejí, se ti nejspíš zdvořile zasmějou (v lepším příopadě) a pošlou tě do háje zelenýho. Navíc ti, kteří ví, samozřejmě ví, že Altro je tak trochu zvláštní parta Pokud můžu mluvit za sebe, tak mně monstra nejmíň den a půl bez nošení vždycky jdou - spíš dýl než to, ale nijak jsem to neměřil. Takže hodinář, ale radši ne Altro.
koblih69 Odesláno 14. července 2008 Nahlásit Odesláno 14. července 2008 Den a půl je 36 hodin, ne ? Když vezmu jako příklad stejný kus hodinek, který jsem půjčil kolegovi tak mu nikdy nevydržely natažené ani přes noc, mě pokaždé se slušnou rezervou. Prostě asi rozhazju víc rukama. Tím chci naznačit, že 36 hodin může být s ohledem na tvůj způsob života úplně OK. Chtělo by to dát do grilu, natáhnout opravdu naplno a pak dělat závěry. Na překlopení datumu je samozřejmě potřeba víc energie ...
Filipes Odesláno 15. července 2008 Nahlásit Odesláno 15. července 2008 farářskej, to jsem nevěděl - že Altro je špatná volba, máš víc informací?
farářskej Odesláno 15. července 2008 Nahlásit Odesláno 15. července 2008 Den a půl je 36 hodin, ne ? Když vezmu jako příklad stejný kus hodinek, který jsem půjčil kolegovi tak mu nikdy nevydržely natažené ani přes noc, mě pokaždé se slušnou rezervou. Prostě asi rozhazju víc rukama. Tím chci naznačit, že 36 hodin může být s ohledem na tvůj způsob života úplně OK. Chtělo by to dát do grilu, natáhnout opravdu naplno a pak dělat závěry. Na překlopení datumu je samozřejmě potřeba víc energie ... Nojo, kdybych je nosil na pravý ruce, tak bych si je taky při hraní na kytaru víc natáhnul. Pro mě den a půl nátahu znamená "akorát" stejně jako přesnost +- minuta tejdně, ale samozřejmě rozumím tomu, že má každej jiný požadavky, žejo... Kurnik, dyť to sou hodinky za tři a půl litru, co chcete?
farářskej Odesláno 15. července 2008 Nahlásit Odesláno 15. července 2008 farářskej, to jsem nevěděl - že Altro je špatná volba, máš víc informací? Neochota plus to, že se tváří, že to bez nich nejde... jasně že nejmíň z jedný třetiny za to může debilní regionální politika Seika, ale vždycky jde o to, jak se k tomu lidi postaví.
Slevin Odesláno 15. července 2008 Nahlásit Odesláno 15. července 2008 takže je naprosto normální, že se hodinky zastaví po nekolika dnech právě když se přehazuje datum? Taky se vám to tak stává?
Slevin Odesláno 16. července 2008 Nahlásit Odesláno 16. července 2008 A víte někdo o nějakém slušném hodináři? Pár jich znám, ale ti jsou neprijemni anebo dražší.
Slevin Odesláno 16. července 2008 Nahlásit Odesláno 16. července 2008 Ano jsem z Prahy. asi před půl rokem byli zpravené od hodináře v Berouně poprve za 20 let. Ale děsně se předcházely tak jsem je sešteloval. uvnitř to na špínu nevypadá, leda by se tam dostala když jsem seřizoval. Nevim jestli s nimi mám vůbec něco dělat normálně jsou bez problému. Jak jsem říkal po dením nošení 36 hodin rezerva a přesnost +/- 15s na týden.
Slevin Odesláno 17. července 2008 Nahlásit Odesláno 17. července 2008 to je daleko a prý tam jsou nepříjemní. Když sem četl ceník tak to se pak vůbec nevyplatí. Si mohu rovnou koupit nové hodinky.
mip Odesláno 1. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Tak jsem je nakonec do toho Altra odnesl. Včera mi volali, že je mám opravené. Cena přes 1200 Ještě nevim, co s nima bylo, ale předběžně říkali, že prej něco putuje ve strojku - asi nějakej skřítek No vyšlo to levnějc, než si koupit nový
koblih69 Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Tak jsem je nakonec do toho Altra odnesl. Včera mi volali, že je mám opravené. Cena přes 1200 Ještě nevim, co s nima bylo, ale předběžně říkali, že prej něco putuje ve strojku - asi nějakej skřítek No vyšlo to levnějc, než si koupit nový Jsem docela zvědavej co ti sdělí jako závadu... za 1200,- bys k tomu měl dostat minimálně hrst koleček okousanejch od toho skřítka ...
ocnibulva Odesláno 15. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2008 (upraveno) Dobry den, muzu se zeptat jak se vam u 7S26tky otaci rotor? Mne 1. strasne vrze a 2. nekdy zustava viset a nepootoci se. to vse pri noseni na ruce. Vysledek je, ze hodinky rano nejdou, zakvedlam s nima v pohode se rozejdou, ale behem dne se mi zastavi. Porad musim myslet na to aby se dotahovaly vselijak tocit rukou a to je fakt na zblazneni. Hodinky jsou nove a kvuli tomuto problem temer nenosene. Upraveno 15. srpna 2008 uživatelem ocnibulva
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se