Přejít na obsah

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Mozna by mohlo u te devitky byt logo "MOIB". Treba ve dvou radcich, tim by to opticky vyplnilo ten prazdny prostor nalevo!

Upraveno uživatelem Frantik
  • Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
... ale určitě bych otočil 20, 30, 40 a power reserve, tak , jak čteme - luneta není otočná.

...

Ještě něco - co to znamená mobilis in mobili? Pohyblibé v pohyblivém? To je pro tenhle statický kus velmi prázdný slogan, buď ať se to opravdu pohybuje, nebo změňme název.

Já bych tahle čísla rozhodně neotáčel. Naopak se mi líbí ta osová orientace směrem ke středu. Takhle je to přece i na budících měřících přístrojů, což znovu evokuje ducha celého projektu.

A měnit název? To snad ne...! Za prvé je to název celého projektu, ke kterému vedly duchovního otce projektu hciq jistě zcela konkrétní důvody a za druhé možná právě tento název přitáhl a inspiroval řadu lidí. Mně ten návrh nepřipadá statický. Tourbillion tam sice není :crybaby: , ale myslím, že v mechanických hodinkách se toho pohybuje i tak dost (a nemusí to být nutně vidět)...

Odesláno (upraveno)

asi přehledný měřící přístroje, když mají čísla vzhůru nohama. V tom případě navrhuju otočit všechna čísla, aby vzhůru nohama byla 10, 50 a 60 - originalita a můžeme říct, že za nema platil jiný usus.

Pro mě za mě klidně zelená karkulka, když budou alspoň trochu do zelena. V každejch hodinkách se obyčejně něco sem tam pohne, proto ještě nejsou mobilis in mobili.

Ještě musím říct, že bych revokoval to krátkozraké rozhodnutí vyřadit pouzdro V5 z dalšího zpracování - bylo takové organické, jako ponorka, nebo mořskej živočich, rozhodně nejvíc nautilus z těch návrhů.

Průšvih je to nařizování data stisknutím knoflíku - to bude reklamací !! Kdyby šel alspoň dát na 9 - měli bychom důvod pro symetrické pouzdro V5.

Hele, baví mě vaše argumenty, cítím, že potřebujete opozici a zvedače úrovně. :D :D

Asi jsem nepozornej, ale přehlídnul jsem vteřinovku - to by bylo fajn, máme rezervu chodu, vteřinovka na nadbytečná, fakt bych prubnul ty 24 hodinový jednoručky s těma komplikacema! Jedinej problém by byl, že by to pak chtělo otočnou gmt lunetu - na ponorce s globálním akčním rádiem dost práktyš, ne? Píšou, že mají 24 hodinovou komplikaci - do ponorky optimum - nepřidali by nám ji místo toho blbého průhledu ? Tam se sice něco hýbe, leč nepohybuje, že. :)

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Zvedače úrovně není potřeba... ono zaplavit diskusy asi není to pravé ořechové....

já osobně se domnívám, že při tomto duchu je možné vyjít decentně směrem který se tady nazýval NEMO... Pokud bude ciferník šedý a bude "šrafován" jako je na jednom z obrázků (jedno zda soustředně či nesoustředně), Pokud se oprostíme od nápisů retrograde date a power reserve... (nebo je nějak minimalizujeme vhodným zakomponováním do celkové grafiky, velikosti etc. etc.) tak se celkem rychle blížíme k něčemu o čem se tady psalo o několik stránek dozadu a nad čím všichni radostně tleskali ručičkama....

a znovu bych při celkové složitosti tohoto stroje jen zopakoval, že málo je někdy více (čímž ovšem nemám namysli redukce ručiček na jednu) ....

Odesláno
Zvedače úrovně není potřeba... ono zaplavit diskusi asi není to pravé ořechové....

...

a znovu bych při celkové složitosti tohoto stroje jen zopakoval, že málo je někdy více (čímž ovšem nemám namysli redukce ručiček na jednu) ....

Souhlas. Spíše bych sázel na to, že hciq má nějakou ucelenou vizi, a moc bych mu do toho nehrabal. Aby to pak nebylo, jako když pejsek s kočičkou pekli dort...

Odesláno

My by jsme to měli usměrňovat někam k cíli který jsme si obecně naznačili.(NEMO?) .. ale ten cíl nemá nějaké pevné mantinely... pokud to mám napsat na rovinu, tak já třeba nemám chuť na cigiho válcování jak je předváděl v předchozích primáckých limitkách... rpto jsem z té první vycouval... ta druhá byla "jeho" a ostatní se přidali (a proto také byla mimo můj vkus, byť je pěkná) .. :)

Prostě bych to nechal hlavně na HCIQ... to co předvedl doposud má hlavu a patu... (jak jsem už psal, podezřívám ho, že tenhle strojek a tuhle myšlenku měl už připravenou) :) , a na nás je aby jsme si to docizelovali do ostrosti kterou požadujeme... :) Některé vykřiky co se zde ozývají mně úplně občas děsí... :)

Odesláno
Prostě bych to nechal hlavně na HCIQ... to co předvedl doposud má hlavu a patu... (jak jsem už psal, podezřívám ho, že tenhle strojek a tuhle myšlenku měl už připravenou) :) , a na nás je aby jsme si to docizelovali do ostrosti kterou požadujeme... :) Některé vykřiky co se zde ozývají mně úplně občas děsí... :)

No, vždyť říkám to samé. Takže jsme přinejmenším dva. Doufám, že i někteří jiní to vidí podobně...(?)

Odesláno (upraveno)

Popravdě ten "Nemo" je s tím co te´d nám předložil HCIQ ještě reálnější... Grafické provedení stylem starých ilustrací jeho románů... vhodná volba číselníků... a je to :) ... Já osobně bych dal do háje všechny nápisy a a nechal bych jen Mobilis in Mobili.. :) Všechno tištštěné ala staré mědirytiny :D

Upraveno uživatelem Onion
Odesláno (upraveno)
Co to znamená, CIGIHO HODINKY v čínštině?!? :D

To mi právě jen přišel email z Číny s nabídkou velice výhodné spolupráce.

Podle rozložení údajů by větší znaky nahoře mohly znamenat "email". Ty menší pod tím "telefon". Spolupráce s Čínou sice tentokrát rozvinuta nebude, ale aspoň jsem se trochu pobavil. :thumbsup_anim:

Možná jen já, ale to se mi, když vtipkuju, stává často. :crying_anim:

______

hciq - promiň !

Upraveno uživatelem lib
Odesláno

Za mňa "B" a tie čierno/šedé v prvom návrhu vyzerajú veľmi dobre. Ako by vyzerali s veľkými číslami 8 a 10, ako protiváha tým subciferníkom?

Odesláno
Za mňa "B" a tie čierno/šedé v prvom návrhu vyzerajú veľmi dobre. Ako by vyzerali s veľkými číslami 8 a 10, ako protiváha tým subciferníkom?
Přesně ta změna číslic mě taky napadla ... ;)

Odesláno (upraveno)

Ono protiváha by bylo 8 a 10 + 1/2 ! :D žejo!

To čínský máte taky vzhůru nohama, když vás to baví. Mě jo!

tedy jinak musím říct, že mě se ty nápisy co se kde ukazuje kupodivu líběj, jen bych je udělal hlavou vzhůru a latinsky a římský čísla hodin - držme se osvědčeného stylu dadacabaret a nedělejme z toho zirkus. Děsně se mi třeba líbí to, jak jsou všechny stupnice na jednom prstenci - zvýraznil bych třeba tuhle vlastnost a do vnitřního pole dal už jen ta římská čisla hodin - rácio to muší bejt, ne! a 24 hodinová stupnice je pro admirála cigiho na ponornym šífu prostě povinnost!! Tak šup tam s ní - na ňáký vteřky a minutky kašlem!

Přestaňte z toho dělat obyč. každodenní hoďky pro posádku - ti ať si je pořizujou na webu (uboatwatch.it - nebo jak to je - jo vůbec, je v v kopru, nějak se inspirujou tím, čím my - thousend feet). Já chci výstřední kapitánský, co kapitánský, komodorský - admirálský !! Jak se jmenuje ten největší sekáč ze star treku? Toho uznávám.

Teď jsem zaznamenal ty pětiny vteřiny - bez vteřinovky to má obzvlášť něco do sebe - to schvaluju! Jak by to bylo krááásný, dyby to byly čtvrthodiny na 24 hodinové stupnici - oproti 300 bychom potřebovali enem 98 !!! A kdyby jste trrrrvali na přesným čase, tak pětiminutovejch by bylo 288 - porád míň - to jen pro představu.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
Přestaňte z toho dělat obyč. každodenní hoďky pro posádku - ty ať si je pořizujou na webu (uboatwatch.it - nebo jak to je - jo vůbec, je v v kopru, nějak se inspirujou tím, čím my - thousend feet). Já chci výstřední kapitánský, co kapitánský, komodorský - admirálský !! Jak se jmenuje ten největší sekáč ze star treku? Toho uznávám.

Myslím, že i výstředních hodinek je na webu dost... Já (a doufám, že i ostatní) chci něco, co se ještě dá nosit a na čem ještě přečtu čas. Samozřejmě budu rád, když bude design co nejoriginálnější, ale to neznamená, že to musí být psycho... Když extravaganci, tak v duchu J. Verna a 19. století. O hodinky ze Star Treku nestojím. Když už, tak z Duny (D. Lynch)..., tam byl design docela blízko Nautilu...

Odesláno
Asi jsem nepozornej, ale přehlídnul jsem vteřinovku - to by bylo fajn, máme rezervu chodu, vteřinovka na nadbytečná, fakt bych prubnul ty 24 hodinový jednoručky s těma komplikacema!

Predpokladám, že hodinovú a minútovú ručičku tam vidíš.

Alebo mi uniká zmysel tvojich "príspevkov"?

Odesláno (upraveno)
Ještě něco - co to znamená mobilis in mobili? Pohyblibé v pohyblivém? To je pro tenhle statický kus velmi prázdný slogan, buď ať se to opravdu pohybuje, nebo změňme název.

Přeložil jsi to správně, Cigi, jsi šikulka :thumbsup_anim:

Chceš-li trvat na otrockém překladu/výkladu, pak to ber třeba tak, že se hodinky pohybují společně se svým majitelem a uvnitř se pohybují součástky :)

Já to beru spíše tak, že Nautilus byl prostředek k tomu, aby si Nemo splnil své sny a touhu po svobodě. Podmořskou cestou vstříc svým snům!

A pro mě budou ty hodinky také splněním snu. A moře k tomu nepotřebuji ;)

Snad mi rozumíš, vždyť i ty Diplomaty ti splnily nějaký sen, ne?...

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Návštěvník YPO
Odesláno

ty úhloměry mě nějak neberou - přijde mi to jako školní pomůcka a dost mi to připomíná produkci ML, která je sice krásná na pohled, ale v praxi nepoužitelná pro svoji titěrnost a nepřehlednost

...........vím, není jednoduché vymyslet něco originálního a neotřelého a proto to stále nevzdávám :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...