Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Mě udělaly za 8 dnů cca minutu mínus. Ve dne na ruce, v noci na stole v poloze na zádech.

Omlouvám se, pokud nejsem v obraze, ale mínus by dělat neměly, nebo ano? měl jsem za to, že je tolerovatelné, když se předbíhají (příjdu včas) v řádu jednotek sekund denně, ale za den mínus 8 vteřin, to asi není úplně v pohodě, ne?

Já je na noc dávám také na záda.

PS: dotaz - vadí strojku srovnávání času, resp. namáhá ho to? Jde mi o to, zda se běžně hodinky seřizují každý den nebo třeba co týden atd... V návodu jsem nic na toto téma nenašel.

Odesláno

Já střídám na různé příležitosti asi patery hodinky, na běžné nošení hlavně Archimede (i když dnes mám Šturmanskie). Dělám hodně outdoorové aktivity takže mám pár s chronografem, na hodně drsné zacházení Trasery, do letadla Aviatory Chrono. Archimede jsem chtěl nejjednodušší "B-Uhr", prostě klasiku.

Odesláno
Já střídám na různé příležitosti asi patery hodinky, na běžné nošení hlavně Archimede (i když dnes mám Šturmanskie). Dělám hodně outdoorové aktivity takže mám pár s chronografem, na hodně drsné zacházení Trasery, do letadla Aviatory Chrono. Archimede jsem chtěl nejjednodušší "B-Uhr", prostě klasiku.

Patery mechaniky bych neunosil, přišlo by mi líto nechávat je napospas vrtichvostům. Ruskou produkci přecházím (kromě těch tvých Vostoků, viz SZ). Do letadla klidně archimédky, ale dá se i bez nich (jen nejsi v klubovně tak coooool) :thumbsup_anim: . V dopraváku to je jedno, bavil jsem se s jedním kapčou od Cirrusů a řeč se stočila i na jeho Omegy. Prý to jsou fejky, co dostal od svých dětí k padesátinám (caparti chtěli udělat tátovi radost), a tak jejich hodnota je hlavně citová, protože jinak by letěly do koše. Mimochodem, ten fejk by poznal málokdo, děcka asi měly nejen omezené zdroje ale i dobrý vkus :-)

Odesláno

Jasně, do éra můžu v čemkoliv, i bez hodinek. A je mi putna jak cool jsem v letištní hospodě, jde jen o můj pocit a proto létám hlavně s těmi Aviatory. Je ale fakt, že občas letím se 70 let starými Lemaniemi (MVS) co mi zbyly po tátovi (byl vojenský pilot na MiG-15 a když odcházel z domu naposledy, byly Lemanie zrovna na výměně sklíčka, takže je mám dosud) - ty nejsou cool vůbec, ale je to srdeční záležitost a táta by měl radost...

Odesláno

No, těch pěti ruských hodinek dvoje prodávám a nechávám si ty zajímavé, které třeba možná jednou budou mít i sběratelskou hodnotu a mají nějakou historii a pro mě tím pádem cenu. Třeba "kosmické" Strely, které skoro nenosím a určitě je neunosím...ale neprodám (ovšem pozor - nikdy neříkej nikdy). Zbylé dvoje nosím a mám z nich velkou radost.

Odesláno
Jasně, do éra můžu v čemkoliv, i bez hodinek. A je mi putna jak cool jsem v letištní hospodě, jde jen o můj pocit a proto létám hlavně s těmi Aviatory. Je ale fakt, že občas letím se 70 let starými Lemaniemi (MVS) co mi zbyly po tátovi (byl vojenský pilot na MiG-15 a když odcházel z domu naposledy, byly Lemanie zrovna na výměně sklíčka, takže je mám dosud) - ty nejsou cool vůbec, ale je to srdeční záležitost a táta by měl radost...

Jsou věci, které jsou opravdu drahé...a jsou věci, které jsou ještě mnohem dražší....tvé Lemanie patří mezi ně.

• po měsících...
Odesláno

Říkal jsem si, že tento typ je lepší nosit na řemenu -černý či hnědy - vidím tah, nevypadá to vůbec špatně! Ale přesto bych asi volil řemen...

• po měsíci...
Odesláno
Tak hodinky dorazily, zatím jsem tedy dal šanci sériovému tahu, ale časem to asi stejně vyhraje chronissimo. Než časem napíšu recenzi, tady je malá pozornost v podobě obrazku, na kterém je vidět, jak hodinky sedí na pacce :thumbsup_anim:

na fotce s Di-Modellem od Kubsona

PS: foto mázlé, packa se pořád hýbala :rolleyes:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

moc pěkné,jaké jsou po čase zkušenosti,také nad nimi uvažuji,díky

Odesláno
zrovna je mam na ruce :)

+ skvele hodinky, presne tak, ze nemam potrebu je narizovat, vsechno funguje jak ma, slusi jim siroka paleta remenu...

- hodil by se vnitrni antireflex, napis "ARCHIMEDE" (jen) v seru vypada trochu jako treti rucicka a (nekdy) to mate pri odectu hodin...

díky za info a zkušenosti.Chtěl bych se ještě zeptat,jak jsou čitelné za tmy a jak dlouho vydrží svítit při nasvícení.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...