Přejít na obsah

Seiko 5 Sports 100M - pěkné za dobrou cenu

JaK

Doporučené příspěvky

Zdravím,

zajímalo by mě, jestli máte zkušenosti s těmito Seiky?

Četl jsem cosi o poruchovosti modelu 5, ale moc chytrý z toho nejsem - jako začátečník se příliš nevyznám ve značení :rolleyes:

Chtěl bych si pořídit svoje první "lepší" hodinky doteď jsem vlastnil pouze laciná Q&Q, Bentime a jediné, co má právo být nazýváno hodinkami jsou staré Primky po tátovi...

Případně kdyby někdo navrhl alternativu (taktéž automatickou) k těm Seikám... Ale zrovna tyhle se mi líbí MOC.

Doufám, že jsem to napsal do správné sekce a předem děkuji za případné rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

zajímalo by mě, jestli máte zkušenosti s těmito Seiky?

Četl jsem cosi o poruchovosti modelu 5, ale moc chytrý z toho nejsem - jako začátečník se příliš nevyznám ve značení :rolleyes:

Chtěl bych si pořídit svoje první "lepší" hodinky doteď jsem vlastnil pouze laciná Q&Q, Bentime a jediné, co má právo být nazýváno hodinkami jsou staré Primky po tátovi...

Případně kdyby někdo navrhl alternativu (taktéž automatickou) k těm Seikám... Ale zrovna tyhle se mi líbí MOC.

Doufám, že jsem to napsal do správné sekce a předem děkuji za případné rady.

No je to osvědčený spolehlivý kalibr, který te určitě nezklame. Pokud se ti líbí tak za přiměřenou cenu dostáváš hodinky, které ti vydrží řadu let ( než čtením tohoto fóra za pár týdnů zjitíš, že jsou to jen jedny v řadě... ). V obdobných cenách se pohybuje třeba Orient a kvalitativně je to přibližně nastejno.... tady chybu neuděláš.

Odkaz ke komentáři

dobrá (lepší) alternativa jsou černé Samurai, aktuálně k mání tady:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...mp;#entry177972

Samuraje jsou ovšem oproti "pětkám" lepší jen v provedení pouzdra. Strojek je stejný. Pokud by chtěl i lepší strojek, musí pohledat v řadách Spirit, Alpinist apod. Samozřejmě cenově už trochu jinde.

Odkaz ke komentáři

Na Orienty jsem se taky díval: za podobné cena jem bohužel nenašel žádné, které by se mi po stránce designu líbily tolik, jako ty z mého odkazu.

Ruční nátah by mi začal scházet až v případě zakoupení dalších hodinek ne? Jinak by si (podle mě) měli s automatickým nátahem vystačit. No a jelikož se jedná o první automaty, tak si vystačím i se základním strojkem, když je dostatečně spolehlivý.

Na Aukru nakupovat (zatím) nehodlám - naletět by pro mě bylo víc, než snadné.

Objevil jsem ještě jedny, které jsem předtím přehlídl. Flieger to zní jako by se snažili o letecké hodinky. Nicméně ať je to jak chce, mně se líbí a kdyby se k nim dokoupil pěkný kožený řemínek bylo by to ještě lepší :thumbsup_anim:

Co vy na ně? Docela mě dostávají ty jednoduché a čisté tvary. Že bych si pořídil oboje :P ? Ba ne, na to nemám vyhrazených dost finančních prostředků - prozatím ;)

Edit: navíc mám docela malou ruku (průměr zápěstí cca 15-16cm), tam je otázka jestli by třeba ty Seika 5 Sport nevypadaly jako vosa na bonbónu.

Upraveno uživatelem JaK
Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja
Na Orienty jsem se taky díval: za podobné cena jem bohužel nenašel žádné, které by se mi po stránce designu líbily tolik, jako ty z mého odkazu.

Ruční nátah by mi začal scházet až v případě zakoupení dalších hodinek ne? Jinak by si (podle mě) měli s automatickým nátahem vystačit. No a jelikož se jedná o první automaty, tak si vystačím i se základním strojkem, když je dostatečně spolehlivý.

Na Aukru nakupovat (zatím) nehodlám - naletět by pro mě bylo víc, než snadné.

Objevil jsem ještě jedny, které jsem předtím přehlídl. Flieger to zní jako by se snažili o letecké hodinky. Nicméně ať je to jak chce, mně se líbí a kdyby se k nim dokoupil pěkný kožený řemínek bylo by to ještě lepší :thumbsup_anim:

Co vy na ně? Docela mě dostávají ty jednoduché a čisté tvary. Že bych si pořídil oboje :P ? Ba ne, na to nemám vyhrazených dost finančních prostředků - prozatím ;)

Nevím, jaké máš priority, ale oba kousky, které jsi si vybral mi přijdou hodně malé. Někdo tu zmiňoval Samuraje, to jsou podle mne vydařené hodinky, jak velikostí, tak i důkladným zpracováním s důrazem na detail (pouzdro, číselník, ručky, korunka). Jsou ve dvou provedeních - levnější (stojí bohužel jednou tolik, co tvoji favorité) ocelové, a lehčí ale dražší titanové. Pětky jsou opravdu takový základní základ, asi jako svého času Škoda Fabia junior - sice tě přepravila z bodu A do bodu B, ale.....

Odkaz ke komentáři

Návštěvník milosklikar
Ty první mají rozměr 42x14 mm, což mi přijde na mou ruku až až. Dokonce se obávám, aby mi nebyly velké. Nejradši bych si je zkusil ,ale pochybuji, že v hodinářstvích v mém okolí podobné těžko naleznu :mad:

velikosti se neboj, já mám 17cm a nosím i Aviatory 45mm (foto k vidění v sekci "prodám")

Odkaz ke komentáři

Návštěvník milosklikar
ty flieger má a občas nosí moje partnerka a je s nima docela spokojená :)

edit: tím chci říct, že jsou to spíš dámský pilotky

souhlas

moje manželka už hodinky pod 40mm ani nechce...

Upraveno uživatelem milosklikar
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Tak po delší době se zase vracím.

Zatím bohužel stále bez pořádného časoměřiče. Stále se mi líbí Ty Seika 5 Sports z odkazu výš. Navíc jsem si přidal dalšího favorita: celý černý Seiko 5/I/Black. Hledal jsem informace o PVD povlaku ale příliš mě neuspokojily. Samotná odolnost povlaku je dobrá, ale chtělo by to vědět, z čeho je pouzdro hodinek, případně jakou má tvrdost. Pořád to ale bude jen povlak, takže se jednou pravděpodobně ošoupe. Myslíte, že při běžném nošení má šanci bez větších kosmetických závad přežít 5 až 10 let?

Odkaz ke komentáři

Jasně že pro vás chronomagory (myšleno v dobrém slova smyslu) jsou to levné hodinky, ale znáte to: každý začátek je těžký :P

Právě že se mi ty černý taky moc líbí. Jo a ještě mám jeden specifický požadavek: chodím jednou týdně střílet (zatím pistole .22lr, později snad přibude i něco velkorážového) a tak abych nemusel myslet na to, že ji je musím před střelbou sundávat. Myslíte, že to vydrží? Nebo budu muset poctivě sundávat, či se poohlídnou po nějakých quarzkách? :(

I když, jak nad tím tak přemýšlím, většinou střílím jen pravou rukou. No a na střílení a hrubší použití (pobyt v přírodě apod.) si koneckonců můžu pořídit nějaké odolné, že jo :thumbsup_anim:

díky za všechny rady

Upraveno uživatelem JaK
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Možná si říkáte, že kvůli hodinkám za necelé 3000,- dělám moc velký rozruch, ale svoje první si chci vybrat opravdu dobře.

Na základě vlákna o PVD jsem se už rozhodl, že si raději pořídím hodinky bez povlaku. Stále mám jako favorita Seika 5 sports, ale líbí se mi ve dvou varintách: 1) s černým cifernýkem a 2) se šedým

Černé mi připadají dravější - prostě víc sportovní design a mohly by být lépe čitelné. Zato čtvrtá fotka v prvním řádku u těch šedých vypadá, že je ciferník až stříbrný = velice hezké (na těch ostatních fotkách to už ale tak nevypadá).

Otázka zní: které z těchto se vám líbí víc? Pořád se nemůžu rozhodnout.

Odkaz ke komentáři

...mám jeden specifický požadavek: chodím jednou týdně střílet (zatím pistole .22lr, později snad přibude i něco velkorážového) a tak abych nemusel myslet na to, že ji je musím před střelbou sundávat. Myslíte, že to vydrží?

Pokud jde o .22 tak bych to neresil s zadnou soucasnou mechanikou, pokud by jsi strilel vetsi rany lepe nez u Seika si nevyberes. Protoze Seiko je na tom s odolnosti proti hrubsimu zachazeni asi nejlepe. S jinym modelem (stejnym strojkem) strilim .22, 9x19, 9x18, .357, 12x76 a zatim bez problemu. Myslim ze by nebyl problem ani golf, jen si tu kdysi nekdo stezoval na tenis. Pry upadly rucky. Ale tenis je fakt extrem:-)

Pokud chces usetrit, plati to same - pomer cena x vykon ti da asi Seiko nebo Orient maximalne. Navic maji dost hezkych modelu, urcite vyberes.

Odkaz ke komentáři

To jsem chtěl slyšet :D .

Já tenis nehraju, golf taky ne. Takže by to mělo být bez problémů. Už jsem se v podstatě rozhodl pro ty Seika 5 sports s černým ciferníkem. Vytiskl jsem si je 1:1 a velikost se zdá být akorát ;) Už se chystám si je objednat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...