Kex Odesláno 8. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2019 (upraveno) Kup mu něco od Stéphana, např.: https://www.ebay.com/itm/Montre-squelette-41mm-PURE-MECANIQUE-Type-Unitas-6497-skeleton-watch-SAPHIR/123558030612 Je to chlapík z Versailles - staví z komponent z Číny, ale vybírá si (a dělá to dobře), strojek je čínská kopie Unitasu 6497, velmi pěkně skeletovaná. Hodinky dá dohromady, vyladí (moje +2-3 sec/den), odzkouší. Skla jsou za příplatek pár stovek safírová. Je možné s ním domluvit i různé individualizace a modifikace. Mám s ním osobní velmi dobrou zkušenost a jedny hodinky od něj... Btw nejsem schopen pobrat, jak je možné, že TADY někdo doporučí čínský ultrahnusný Prim z Frydku-Mistku a ještě napíše "domácí výrobce". A ještě následná apologetika... To nám nedělá dobré jméno. Upraveno 8. listopadu 2019 uživatelem Kex
Bert Odesláno 8. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2019 Bravo KEXi, konečně něco, co v téhle cenové relaci vypadá slušně. No, a s tím MPM toho moc nenaděláme. Zvláště když dotyčný vypadá, jako čerstvý absolvent kurzu asertivního psaní ....
Kex Odesláno 8. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2019 Njn, asi potřebuje příspěvky, aby nám mohl prodat nějaký skvělý Ingersolly...
martiste91 Odesláno 9. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2019 Kup mu něco od Stéphana, např.: https://www.ebay.com/itm/Montre-squelette-41mm-PURE-MECANIQUE-Type-Unitas-6497-skeleton-watch-SAPHIR/123558030612 Je to chlapík z Versailles - staví z komponent z Číny, ale vybírá si (a dělá to dobře), strojek je čínská kopie Unitasu 6497, velmi pěkně skeletovaná. Hodinky dá dohromady, vyladí (moje +2-3 sec/den), odzkouší. Skla jsou za příplatek pár stovek safírová. Je možné s ním domluvit i různé individualizace a modifikace. Mám s ním osobní velmi dobrou zkušenost a jedny hodinky od něj... Btw nejsem schopen pobrat, jak je možné, že TADY někdo doporučí čínský ultrahnusný Prim z Frydku-Mistku a ještě napíše "domácí výrobce". A ještě následná apologetika... To nám nedělá dobré jméno.Píšeš o hodinkách z komponentů z Číny...jsem rád že skutečný odborník potvrzuje má slova....Holt neni Čína jako Čína, že? Čína od odborníka ma zřejmě lepší glanz, zda se, není-li pravda? Odesláno z mého S60 Lite pomocí Tapatalk
martiste91 Odesláno 9. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2019 (upraveno) Njn, asi potřebuje příspěvky, aby nám mohl prodat nějaký skvělý Ingersolly... 2:Nevím, kolik je vám let pánové, ale já a většina mých vrstevníků vyrůstalo s hodinkami PRIM. A me jako zákazníka nezajímají tahanice kolem značky PRIM. Ale jedno vím urcite, tazatelka mít na hodinky z manufaktury PRIM asi nebude. I kdyz, co my vime...Pohrdejte si čím jak chcete, ale běžné hodinky PRIM zde s lidmi byly a budou pro běžného člověka. A ten neřeší, jestli je v nich 10 nebo 100 koleček z Číny nebo celý strojek, ale jak mu budou chodit a slouzit. A pokud to vidíte, jak to vidíte, zahodte svoje phouny a p-cicka, protože vám v nich nepochybně pulzují srdce z Číny. Odesláno z mého S60 Lite pomocí Tapatalk Upraveno 9. listopadu 2019 uživatelem martiste91
martiste91 Odesláno 9. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2019 Bravo KEXi, konečně něco, co v téhle cenové relaci vypadá slušně. No, a s tím MPM toho moc nenaděláme. Zvláště když dotyčný vypadá, jako čerstvý absolvent kurzu asertivního psaní ....Děkuji za poklonu, vážím si toho, nejsem sice takový PRIMitiv, jak o sobě v profilu píšeš ty, ale žiju s nohama na zemi. Kolik z normálních lidí má by ty tvoje hodinky z manufaktury od Metuje? Značka PRIM byla založena s filosofií rozšířit hodinky do širších vrstev, ovšem manufaktura se etabluje mezi kusovou výrobu a ta je cenově dostupná jen pro vybrané jedince. Tedy nová Prim manufaktura možná pokračuje v tradici hodinek ale rozhodně ne v tradiční a původní filozofii s touto značkou spojené od samého jejího počátku. Byli jsme jednou - tuším - že čtyř? zemi z celého světa, která po 2.svet. válce rozjela velkosériovou výrobu budíku a hodinek, "Naše hodiny do každé rodiny!" asi takové moto by možná charakterizovalo tehdejší pohnutky, ale kusovka pro vybrané???....to mi s tím prostě nějak nesedí. Odesláno z mého S60 Lite pomocí Tapatalk
martiste91 Odesláno 9. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2019 (upraveno) Njn, asi potřebuje příspěvky, aby nám mohl prodat nějaký skvělý Ingersolly... 2:Mels někdy nějaké Ingersolly nebo ne? Předpokládám ze tvých slov, že nikoli, ty by byly pod tvoji uroven zřejmě. Ale je nežiji předsudky vůči značce, kupuji, co se mi libi, zaujme a splnuje mou cenovou relaci, kterou jsem ochoten dát. Mám dvoje Ingersolly nikterak dlouho, ale fungují bezproblemu a líbí se mi. Mám samozřejmě další hodinky a značky, ale neřeším snobsky jejich původ, prostě pokud fungují a líbí se, jsem rád a je to super. A tak jsem měl Primky, Digi všeho druhu a různých funkcí i značek, mechaniky, quartzy, automaty. Nosím je střídavě všechny podle nálady a chutí, podobné jako dýmky a delaji mi všechny radost. Nepohorsuji se nad ničím a nad nikým. Každý nosí, na co má, co užije, co se mu líbí, třeba i jaký je znalec. Já jsem jako většina běžných lidí prostě nositel a uživatel hodinek. A jsem rád, když se mnou třeba některá Casia či Orienty kráčí životem i více nez dvacet let a pořád jdou. A to je hlavní a to přeji každému fandovi hodinek. Ať mu slouží a slouží, tikaj a blikaj po celou dobu,.co je má a bude mít! A pozor! Nikomu nic necpu! O tom je a mělo by být každé fórum - o možnosti se vyjádřit. A hlavně, já hodinky kupuji, neprodavam... Odesláno z mého S60 Lite pomocí Tapatalk Upraveno 9. listopadu 2019 uživatelem martiste91
Kex Odesláno 9. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2019 Původně jsem nechtěl vůbec reagovat, zejména proto, že se domnívám, že s panem martiste91 tak jako tak nemá smysl polemizovat a že stejně nepochopí, z jakého důvodu shledává většina z nás zde na fóru jeho příspěvky nevhodnými, hloupými a veskrze nepřijatelnými. Také nechci vlákno zanášet off-topic textem, ale... no, nedá mi to Tak tedy: My tady nejsme úchylní snobové, kteří rozhazují hromady peněz a musejí mít výhradně švýcarské hodinky za stovky tisíc korun. Právě proto, že takoví nejsme a mnoho z nás na krásné vysněné hodinky dlouho šetří, nemůžeme s klidným svědomím poradit začátečnici, aby svému milovaném partnerovi koupila čínské hodinky Prim od MPM. Tím bychom jí totiž radili (a tys to udělal), aby vydala zhruba 16000 korun za věc, která má reálnou hodnotu možná 500 korun a ta se bude dále ještě snižovat. Totéž platí pro Ingersoll. Pokud se někomu takové neuvěřitelně nevkusné hodinky líbí, ať si je klidně koupí, ale na tomto fóru by mu v případě dotazu na takové hodinky mělo být odpovězeno: Cena naprosto neodpovídá reálné hodnotě, kup si takové a takové čínské hodinky (které z našeho pohledu skutečně mohou být považované za šrot), u kterých cena hodnotě odpovídá. Tato filosofie je tady běžně všemi přijímána a rozhodně neplatí, že bychom ohrnovali nos nad levnými hodinkami. To bys ale věděl, kdybys toto fórum skutečně pročetl. Ty si sem přijdeš a začneš rozdávat rozumy, aniž bys pochopil některé aspoň základní principy, kterými se tady snažíme řídit...
martiste91 Odesláno 10. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2019 (upraveno) Původně jsem nechtěl vůbec reagovat, zejména proto, že se domnívám, že s panem martiste91 tak jako tak nemá smysl polemizovat a že stejně nepochopí, z jakého důvodu shledává většina z nás zde na fóru jeho příspěvky nevhodnými, hloupými a veskrze nepřijatelnými. Také nechci vlákno zanášet off-topic textem, ale... no, nedá mi to Tak tedy: My tady nejsme úchylní snobové, kteří rozhazují hromady peněz a musejí mít výhradně švýcarské hodinky za stovky tisíc korun. Právě proto, že takoví nejsme a mnoho z nás na krásné vysněné hodinky dlouho šetří, nemůžeme s klidným svědomím poradit začátečnici, aby svému milovaném partnerovi koupila čínské hodinky Prim od MPM. Tím bychom jí totiž radili (a tys to udělal), aby vydala zhruba 16000 korun za věc, která má reálnou hodnotu možná 500 korun a ta se bude dále ještě snižovat. Totéž platí pro Ingersoll. Pokud se někomu takové neuvěřitelně nevkusné hodinky líbí, ať si je klidně koupí, ale na tomto fóru by mu v případě dotazu na takové hodinky mělo být odpovězeno: Cena naprosto neodpovídá reálné hodnotě, kup si takové a takové čínské hodinky (které z našeho pohledu skutečně mohou být považované za šrot), u kterých cena hodnotě odpovídá. Tato filosofie je tady běžně všemi přijímána a rozhodně neplatí, že bychom ohrnovali nos nad levnými hodinkami. To bys ale věděl, kdybys toto fórum skutečně pročetl. Ty si sem přijdeš a začneš rozdávat rozumy, aniž bys pochopil některé aspoň základní principy, kterými se tady snažíme řídit...Děkuji ti za vysvětlení, že já hloupý, nevkusný a veskrze nepřijatelný na tomto fóru - podle Tebe - vyhrazenému pouze okruhu skutecnych znalcu, jsem si dovolil navrhnout hodinky z řady hodinek výrobců, jenž vyrábějí tzv. čínský šrot. Chapu, ze z pohledu lepsochronomaga zde jsem neodbornik a hodinky, co mám, jsou čínský šrot. Hluboce se omlouvám všem odborníkům a hlavně pak tobě, že jsem si dovolil na veřejném fóru. Napriste by mělo být dáno, kdo smí a kdo nesmí přispívat do zdejších diskuzi, aby hlupáci nezaplevelovali vlákno svými hloupostmi... Ať už si pane Kexi, myslíš o mně cokoli, hodinek je na světě tolik, že ty možná do nich investujes jako do obrazu ci zlata a hledáš jejich skutečnou hodnotu a návratnost investice, ale já je prostě nosím pro radost a vnímám je jednoduše jinak, z tvého pohledu jako hlupák a laik. I tací "hlupáci" se na tomto světě najdou, co si koupí prostě na ulici pěkný obraz, když se jim líbí a neřeší to, jestli je to vhodná či nevhodná investice z pohledu odborníka v daný moment. Mam možná čínský šrot, podle tebe, ale chodí přesně, spolehlivě a žádnou nekvalitu nepozoruji. A ty měří čas, tedy naplňují účel, pro který byly stvoreny, spolehlivě. Některé hodinky mi chodí, jak jsem psal, i více než dvacet let, a tam by se ta nekvalita šrotu měla projevit či alespoň v nepřesnosti. Nestalo se tak. A tak dovol mi těšit se ze - ve tvých očích - špatne investice a šrotu i nadále i když ruším ty správně kruhy. Tazatelce a všem odborníkům se ještě jednou, znovu a hluboce omlouvám. Odesláno z mého S60 Lite pomocí Tapatalk Upraveno 10. listopadu 2019 uživatelem martiste91
City Odesláno 10. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2019 (upraveno) Kup mu něco od Stéphana, např.: https://www.ebay.com/itm/Montre-squelette-41mm-PURE-MECANIQUE-Type-Unitas-6497-skeleton-watch-SAPHIR/123558030612 Je to chlapík z Versailles - staví z komponent z Číny, ale vybírá si (a dělá to dobře), strojek je čínská kopie Unitasu 6497, velmi pěkně skeletovaná. Hodinky dá dohromady, vyladí (moje +2-3 sec/den), odzkouší. Skla jsou za příplatek pár stovek safírová. Je možné s ním domluvit i různé individualizace a modifikace. Mám s ním osobní velmi dobrou zkušenost a jedny hodinky od něj... Btw nejsem schopen pobrat, jak je možné, že TADY někdo doporučí čínský ultrahnusný Prim z Frydku-Mistku a ještě napíše "domácí výrobce". A ještě následná apologetika... To nám nedělá dobré jméno. ten obrazok skeletonov co si postol su aky presne model ? .-) Upraveno 10. listopadu 2019 uživatelem City
orol Odesláno 11. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2019 Je to poskladané z čínskych dielov, stroj je ST36. Po komponentoch si to nájdeš na e-bay a poskladáš. Stroj je tak za 60,- USD, puzdro so zafírom za 50,- USD, nejaké rúčky - celý cirkus do 150,- USD.
Kex Odesláno 11. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2019 @City, jak píše Orol: Není to žádný konkrétní model - je to skládačka. Můžeš si to poskládat sám (a případně ještě trochu vytunit) nebo je možné to vzít od Stéphana (https://www.ebay.com/usr/cbobois) seskládané. Je to pak samozřejmě o něco dražší, ale zase máš jistotu, že to bude dobře fungovat, protože on si komponenty vybírá a strojek ladí na vibrografu. Strojek - jak už výše uvedeno - je Seagul ST36 ve skeletované verzi v kvalitě AAA (tedy teoreticky to nejlepší, co fabrika normálně pustí do světa). Když se domluvíš na individualizaci, můžeš mít vlastně pi?ce unique Co víc si chronomagor může přát... Já jsem si je v průběhu let ještě trochu dotvořil k obrazu svému: Nakoupil jsem drahé kamení a vyrobil z něj indexy - na 12 zelený smaragd, všude jinde modré safíry.
Roman-ZA Odesláno 11. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2019 Kup mu něco od Stéphana, např.: https://www.ebay.com/itm/Montre-squelette-41mm-PURE-MECANIQUE-Type-Unitas-6497-skeleton-watch-SAPHIR/123558030612 Je to chlapík z Versailles - staví z komponent z Číny, ale vybírá si (a dělá to dobře), strojek je čínská kopie Unitasu 6497, velmi pěkně skeletovaná. Hodinky dá dohromady, vyladí (moje +2-3 sec/den), odzkouší. Skla jsou za příplatek pár stovek safírová. Je možné s ním domluvit i různé individualizace a modifikace. Mám s ním osobní velmi dobrou zkušenost a jedny hodinky od něj... Btw nejsem schopen pobrat, jak je možné, že TADY někdo doporučí čínský ultrahnusný Prim z Frydku-Mistku a ještě napíše "domácí výrobce". A ještě následná apologetika... To nám nedělá dobré jméno.UNITAS v 41mm puzdre? tlieskam, velmi fajn pocin a pekne. tvoja modifikacia je paradna. klobuk dolu.
eloga Odesláno 11. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2019 tady v tom vlákně mi něco připomíná náběh na totální ban....
sibirnaya Odesláno 11. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2019 Skoda, ze se neda dat BAN za blbost..
City Odesláno 11. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2019 @Kex kebyže viem skladať sám tak si ich veľmi rád poskladám ale žiaľ neviem no už ma napadla myšlienka zakúpiť si nejaké knihy pre samoukov ) skúsim si teda pozrieť jeho ponuku PS: ospravedlňujem sa zakladateľovi témy ale zaujali ma tie hodinky a nedalo mi to
Uda Odesláno 12. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2019 Původně jsem chtěl napsat, že se skeletonem bude asi problém trefit se do vkusu budoucího majitele, ale ty fotky od Kex jsou fakt pěkný. @martiste91 Problém není s čínskou produkcí, ale s tím že ji někdo vydává za českou tradiční značku. Když se na čínské hodiny napíše Rolex, také to není švýcarská tradice. Čínská produkce není vůbec špatná. Seagull dělá zajímavé kousky třeba 1963 reissue a jejich strojky pohání spoustu hodinek. Co se týká mobilů a PC tak je na nich vždy napsáno, že jsou vyrobeny v Číně, nebo na Taiwanu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se