Přejít na obsah

Slabo citatelny LCD displej

Gombo

Doporučené příspěvky

Mam mar kuskov vintage LCD digi,kde mam problem so slabo citatelnym displejom.Na niektorych kuskoch to bolo "vytahanou" polarizacnou foliou.Tam sa mi to podarilo krasne vyriesit.Na inych(vacsinou Seiko Zo 70tych rokov),sa mi to nedari.Displej je ok,ale citatelny je len uplne z uhla.Moze to byt este niecim vadnym na doske?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám spíš problém s tím, že na některých mých starších kouscích je podkladová světlá plocha displeje už příliš tmavá (u pozitivních displejů bez tónování do nějaké barvy) a tmavé zobrazené znaky pak jsou málo kontrastní a tudíž špatně čitelné.

Zatím jsem to bral jako stárnutí displejů se kterým nic nenadělám.

Zároveň je mi jasné, že i konstrukce nebo složení běžných LCD se liší. Třeba některá Casia mají displej odolný nízkým teplotám do minus 20 stupňů Celsia a patrně tedy něco jinak.

Některé displeje časem žloutnou, což přikládám hlavně působení UV záření na použité fólie. Ale to není můj problém. Moje prostě zešedly až na tmavou šedou.

Kdyby mi někdo poradil, jak podklad displeje "zesvětlit", byl bych mu vděčný.

Je tu nějaký displejový znalec?

Odkaz ke komentáři

Zde je slíbená fotka ukázky, jak mi některé displeje tmavnou. V porovnání s displeji, které jsou v pohodě.

Jedná se o prostřední MT-G model.

Zatímco model vlevo je relativně nový a modelu napravo je téměř 40 let, oba displeje jsou čitelné.

Prostřední model je starý 15 let, ale displej už je velmi tmavý.

Tohle je problém, který bych rád napravil, ale netuším, jestli je to možné.

post-13153-0-62235400-1577441971_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já ty MT-G kupoval za dost nízkou cenu už jako 14leté. Spíš jako takovou zajímavost díky jejich "pyramidální" konstrukci, "neon" osvětlení a malému průměru těla.

Ale vlastně se mi docela dobře nosí.

Možná bych někde zkusil koupit hodně jeté a prohodil vnitřek.

Ale co jsem se tak díval, mám dojem, že mají problém s tmavým displejem tak nějak všechny. Pokud se člověk nedívá na upravené reklamní fotky, kde je displej samozřejmě značky ideál.

Když se displej nasvítí pod vhodným úhlem, vypadá obstojně, ale v reálu je to bída. Částečně to taky způsobuje hluboké zapuštění displeje do těla a ty ochranné prvky konstrukce pláště. Kdo ví, možná už to tak bylo i u nových kusů.

Asi holt není šance a taky ofiko nový diplej i s výměnou bude za ranec.

Mě by stačil samotný nový displej a vyměnil bych si ho sám, ale počítám, že už na takhle starý model (modul 2713) nový displej za rozumnou cenu neseženu. Ani jsem ho nikde nenašel.

Podobně, i když trochu méně, tmavý displej mám třeba taky na Seiko S800.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...